גדולה, כתומה ויפה

כמו אישה בוגרת, יפה ובשלה, כמו פרי בשיא בשלותו, כמו השמש בסוף היוםהדלעת נמצאת עכשיו בשיא העונה שלה. אוי, אוי, כמה שהיא טעימה וגם בריאה!


מקורה של הדלעת הוא בדרום אמריקה הרחוקה. על ספינות מגלי עולם, נדדה לה לאירופה ומשם חזרה לאמריקות. הדלעת שאנו מכירים היום עברה הרבה גלגולים. אומות ותרבויות אימצו אותה ומסורות רבות משלבות אותה כפרי האדמה המסמל עושר תזונתי, יבול שופע ואדמה פורייה

אצלנו, הדלעת היא אורחת, לתקופה קצרה, כתומה ובשרנית ולאחר מכן, נעלמתעד העונה הבאה. בין לבין, יש לנו סוגי דלועיים אחרים, הממלאים את מקומה בכבוד כמו הדלורית.  מכיוון שהדלעת אוהבת מים וחום, בהרבה גינות היא מצליחה לשגשג, לכסות את הגינה בעלים ענקיים ובפרחים כתומים/צהובים מרהיבים ולבסוף, גם להניב ירק אדיר ממדים, המגיע לעשרות קילוגרמים.

הדלעת מכילה יופי של ערכים תזונתיים, מפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, חומצה פולית, מגוון של ויטמיני B ועד ויטמין אחד חשוב במיוחדויטמין A (גם צהובים). ויטמין A חיוני לבריאות העיניים ובעיקר לחיזוק וחידוד ראיית הלילה שלנו. לוויטמין A תפקיד חיוני בבריאות הריריות שלנו. רירית הפה והלוע, רירית מערכת העיכול לכל אורכה ועוד

הדלעת נחשבת למזון ראשוניומתאימה לתינוקות רכים, בתחילת דרכם הקולינרית. היא קלה לעיכול וספיגה ולרוב, איננה אלרגנית

ברפואה הסינית התזונתית, דלעת נחשבת כמחזקת של מערכת העיכול ואכן, מתאימה לאלו המתאוששים ממחלה, ניתוח, או עם קשיי לעיסה ובליעה. הדלעת רכה, מתוקה ומשתלבת מעולה במתכונים מלוחים ומתוקים

ברפואה הסינית התזונתית, דלעת נחשבת כמחזקת של מערכת העיכול ואכן, מתאימה לאלו המתאוששים ממחלה, ניתוח, או עם קשיי לעיסה ובליעה. הדלעת רכה, מתוקה ומשתלבת מעולה במתכונים מלוחים ומתוקים. אפשר לאפות אותה, לאדות, לצלות, להקפיץ ומה לאותמיד תמיד יוצאת טעימה כל כך

הדלעת עבורי היא מזון חובה במטבח. כל השנה, יש אצלי איזשהו סוג של דלעתדלורית, ספגטיהדלעת קלה כל כך להכנה, שזה פשוט נפלא! קצת שמן זית ומלח גס וישר לתנור לצלייה מהירה. 40 דקויש לכם מנה משגעת, ניחוח מתקתק באוויר וטעם גן עדן. ככה סתם, עם כפית, או מעל קינואה/אורז, או כוסמת.

אם הדלעת שלמה, היא תחזיק הרבה מאוד זמן, עד 2-3 חודשים אל תוך החורף. אם פתחתם, יש להשתמש תוך שבוע. לצערי, אי אפשר להקפיא דלעת אך לא נורא, תמיד יש עונה חדשה ובכל שנה, הדלעת חוזרת ותמיד משמחת מחדש😊 אז לעונה הזו, מתכון משמח, טעים, יפה ובריא.

צלי דלעת בראס אלחנות

רכיבים:
נתח גדול של דלעת
כ-1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מים
3-4
כפיות ראס אלחנות
מעט סוכר חום (או סוכר קוקוס), מלח ופלפל שחור טחון
4
בצלים פרוסים
1 גמבה פרוסה דק

להגשה:
טחינה משומשום מלא וסילאן

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים דלעת בתבנית, מזלפים עליה 3-2 כפות שמן זית ומפזרים ראס אלחנות, מלח, סוכר ופלפל. צולים את הדלעת בתנור שעה, או עד שהיא רכה ושחומה.
בינתיים, מטגנים טבעות בצל ורצועות גמבה בשמן ורבע כוס מים, עד להזהבה ומתבלים במעט ראס אלחנות, מלח ופלפל חריף.
כשהדלעת רכה, מפזרים עליה את הבצל והגמבה ומגישים עם טפטופים של טחינה גולמית וסילאן מעל.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
אירועים שיתקיימו ב 30th אפריל
אירועים שיתקיימו ב 1st מאי
אירועים שיתקיימו ב 2nd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th מאי
אירועים שיתקיימו ב 28th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 31st מאי
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון
[adrotate group="2"]

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?