ארכיונאי מספר 1

אלישע בן איבגי צמח בארכיון הגולן וכמנהל, בתוך זמן קצר, הזניק את הארכיון לשיאים אדירים. מקצוען אולטימטיבי, אך אינו קל לניהול, שנאלץ לפרוש. אנחנו הפסדנו


ארכיון הגולן הוא פנינה. הוא מוסד תרבותי וחינוכי שכל אזור היה מתפאר בו וספק אם יש עוד אזור שהתברך במוסד כזה. לא הכול מבינים ומעריכים זאת ולמרבה הצער, ידידי הארכיון, עמהם אני נמנה, נאלצים לנהל מלחמות למענו ולעתים, נראה שזו מלחמת מאסף.
בארכיון הגולן צמח נכס – אלישע בן איבגי.
בתור "משתמש כבד" בארכיון, יותר מכל אחד אחר, אני יכול להעיד מקרוב על אלישע כארכיונאי יוצא דופן, שבתוך זמן קצר, הזניק את הארכיון לשיאים אדירים. אלישע הוא שחקן נשמה, האוהב בכל ישותו את ארכיון הגולן, את הגולן ואת עבודת הארכיונאות. הוא מקצוען ממדרגה ראשונה בכל תחומי הארכיון, ההיסטוריה והמדיה.
אלישע קידם מאוד את הארכיון, בתחומים רבים, אך אני רוצה להצביע על הישג אחד – המתנדבים. מציאת מתנדבים ואחזקתם היא משימה לא פשוטה. אלישע הצליח לגייס מתנדבים רבים, מבוגרים, סטודנטים ותלמידים והיטיב להפעילם בצורה מעוררת התפעלות, תוך שהוא מדביק אותם באהבת הארכיון.

צפיתי מהצד בעבודתו החינוכית עם בני הנוער המתנדבים, ובתור איש חינוך התרשמתי מאוד מהגישה, מהיחס, מהיכולת להדליק אותם על העבודה. עם המתנדבים הוא ארגן את התערוכה "אפמרה". עם המתנדבים הוא הצליח להרים את מיזם תיעוד ותיקים

צפיתי מהצד בעבודתו החינוכית עם בני הנוער המתנדבים, ובתור איש חינוך התרשמתי מאוד מהגישה, מהיחס, מהיכולת להדליק אותם על העבודה. עם המתנדבים הוא ארגן את התערוכה "אפמרה". עם המתנדבים הוא הצליח להרים את מיזם תיעוד ותיקים ללא כל הוצאות.
אני מכיר ארכיונים וארכיונאים רבים וספק בידי אם יש בישראל ארכיונאי כאלישע.
אלישע אינו קל לניהול. הצד השני של היותו שחקן נשמה, הוא הקושי שלו לקבל "לא", בדבקות ובעקשנות שלו להשיג לטובת הארכיון כל מה שהוא רוצה. אלישע הוא מסוג האנשים שכאשר סוגרים בפניהם את הדלת, הם נכנסים מהחלון. אם סוגרים את החלון, הם נכנסים מהארובה ואם סותמים את הארובה, הם נכנסים מן המרזב. לא קל לנהל אנשים כאלה. אולם מניסיוני רב-השנים כמנהל, אני יודע, שכאשר לומדים לעבוד עם אנשים כאלה, דווקא אתם ניתן להגיע להישגים הגדולים ביותר. אלה האנשים שאתם ניתן לפרוץ דרכים, לבנות מדינה ולשנות את העולם.
אולם הנהלות ביורוקרטיות נוטות, מטבען, להעדיף את השקט התעשייתי על טובת העניין ועם עובדים כאלישע אין שקט תעשייתי.
אלישע נאלץ לסיים את עבודתו בארכיון הגולן.
ההפסד הוא של כולנו.

יוני 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
Events for 1st יוני
No Events
Events for 2nd יוני
No Events
Events for 3rd יוני
No Events
Events for 4th יוני
No Events
Events for 5th יוני
No Events
Events for 6th יוני
No Events
Events for 7th יוני
No Events
Events for 8th יוני
No Events
Events for 9th יוני
No Events
Events for 10th יוני
No Events
Events for 11th יוני
No Events
Events for 12th יוני
No Events
Events for 13th יוני
No Events
Events for 14th יוני
No Events
Events for 15th יוני
No Events
Events for 16th יוני
No Events
Events for 17th יוני
No Events
Events for 18th יוני
No Events
Events for 19th יוני
No Events
Events for 20th יוני
No Events
Events for 21st יוני
No Events
Events for 22nd יוני
No Events
Events for 23rd יוני
No Events
Events for 24th יוני
No Events
Events for 25th יוני
No Events
Events for 26th יוני
No Events
Events for 27th יוני
No Events
Events for 28th יוני
No Events
Events for 29th יוני
No Events
Events for 30th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות