תנאי מוקדם

במומ לשלום עם אויביה, החזיקה ישראל בעמדה המסורתית שלללא תנאים מוקדמים“. אם וכאשר יעלה שוב נושא השלום מול סוריה, על ישראל לזנוח עמדה זו. לא עודמומ בלי תנאים מוקדמים“, אלא תנאי מוקדם למומאין שום שינוי בגבול והגולן הוא מחוץ למומ


במאמר שפרסם לאחרונה ב-N-12, ציטט אהוד יערי את איבראהים חמידי, אותו הגדירהפרשן מספר 1 בעולם הערבי לענייני סוריה“, אומר שהנשיא אסד ויועציו שוקלים את הכדאיות של יוזמה לחידוש המשא ומתן עם ישראל.

מדווח יערי: “במאמר שפרסם בעיתון הסעודיאלשארק אלאווסט‘, העיתון הנפוץ ביותר במרחב הערבי, אומר חמידי כי בכל פעם שסוריה נקלעה למצוקה קשה, בחרו גם הנשיא חאפז אלאסד וגם בנו בשאר, לפתוח בשיחות עם ישראל במטרה להגיע לוושינגטון דרך השער של ירושלים. הוא מסביר כי סוריה שרויה עכשיו במשבר חמור, הן בגלל ההידרדרות המהירה של המשק המקומי, הקטטות הבלתי פוסקות בין ראשי הצבא וחבורת אנשי העסקים המקיפה את אסד וגם בגין הקיפאון בזירת הלחימה שמתבטא במצב אנדרלמוסי בצד הסורי של הגולן, בהתבססות הטורקית בצפון המדינה ובהתגבשות של הסכם אחדות בין הסיעות היריבות של הכורדים, בשטחים שממזרח לנהר פרת, בחסות האמריקנים“.

על פי הדיווח אסד בוחן את האפשרות של מומ עם ישראל בחסות משותפת של ארהב ורוסיה.

להערכתי, האמינות של ההערכה הזאת קלושה מאוד, עד אפסית. אסד עצמו הכחיש מכל וכל את הידיעה, בריאיון לסוכנות הרוסיתספוטניק“.

אבל אם הנושא כבר עלה, זו הזדמנות לשפץ את עמדת ישראל באשר למומ לשלום עם סוריה.

לחשב מסלול מחדש

ישראל היא מדינה שוחרת שלום וחפצה בשלום עם מדינות ערב, בכלל ועם שכנותיה הקרובות, ובהן סוריה, בפרט. על ישראל להבהיר שהסכם שלום מבורך עם סוריה יתבסס על כיבוד הריבונות של שתי המדינות ועל הגבול הקיים. הגולן לא יעמוד למומ.

האמירה הזו סותרת את עמדת ישראל מאז מלחמת ששת הימים, בדבר מומ ישיר ללא תנאים מוקדמים. הערבים הציבו תנאים מוקדמים למומנסיגה ישראלית לקווי 4.6.67 וביוזמה הערבית גם את קבלת תביעתזכותהשיבה. ישראל, לעומתם, אמרה שהכול פתוח למומ ועל שולחן הדיונים, כל צד יכול להעלות כל תביעה ודרישה.

ייתכן שהעמדה הזאת הייתה נכונה לשעתה, אך היום היא כבר מיושנת ואינה רלוונטית. כאשר ההתיישבות בגולן היא בשנתה ה-54, כאשר הריבונות הישראלית על הגולן היא בת 39, אחרי שארהב הכירה בריבונות ישראל על הגולן, כאשר פרק הזמן שהגולן נמצא בידי ישראל הוא כמעט פי שלושה מזה שהיה בידי סוריה, אחרי שהסורים דחו את כל הצעות הנסיגה הישראליות, יש לחשב מסלול מחדש. לא עודמומ בלי תנאים מוקדמים“, אלא תנאי מוקדם למומאין שום שינוי בגבול והגולן הוא מחוץ למומ.

על העמדה הזאת קיים קונצנזוס לאומי. במצע שלכחול לבןנכתב בפירוש (ובאותיות מודגשות): “רמת הגולן היא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל ונושא זה אינו נתון למשא ומתן. נפתח וניישב את האזור“. עמדה זו מחייבת אתכחול לבןהחברה בקואליציה ואת סיעת האופוזיציה הראשיתיש עתידתלם“. לליכוד אין מצע, אבל נתניהו נושא את הדגל של שלום תמורת שלום. גם השלום עם סוריה צריך להיות במתכונת שלשלום תמורת שלום“.

ביניים: מציאות בלתי הפיכה

אני מאמין שרעיון העוועים של נסיגה מהגולן מצא את המקום הראוי לו בפח האשפה של ההיסטוריה. אולםאשרי אדם מפחד תמידוגם אופטימיסט חשוך מרפא כמוני צריך לאלף את עצמו להיזהר משאננות ולזכור שלא לעולם חוסן.

בנוסף לחשיבות שבהכפלת ההתיישבות בגולן, מעצם ההתיישבות כערך ובשל הצורך החיוני בכך לעתיד ההתיישבות בגולן, ללא כל קשר לשאלה המדינית של עתיד הגולןיש בכך חשיבות גם כדי לסכל כל הזיה עתידית על נסיגה מהגולן

לכן, בנוסף לחשיבות שבהכפלת ההתיישבות בגולן, מעצם ההתיישבות כערך ובשל הצורך החיוני בכך לעתיד ההתיישבות בגולן, ללא כל קשר לשאלה המדינית של עתיד הגולןיש בכך חשיבות גם כדי לסכל כל הזיה עתידית על נסיגה מהגולן. גושי ההתיישבות הגדולים ביהודה ושומרון יישארו בידי ישראל ועל כך אפילומרצמסכימה (אף שהיא מציעה את הרעיון ההזוי של פיצוי הפלשתינאים בשטח חלופי בנגב) וזאת, כיוון שמבחינה מספרית נוצרה שם מציאות בלתי הפיכה. עלינו ליצור מציאות כזאת בגולן.

היעד – 50,000 יהודים בגולן בשנת 2030. זה לא בשמים. זה בידינו.

* * *

ואם הסורים מתעקשים על הנוסחהשטחים תמורת שלום“, אפשר לדבר על החזרת האדמות היהודיות בחורן לישראל תמורת שלום.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
אירועים שיתקיימו ב 1st דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th דצמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 31st דצמבר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון
[adrotate group="2"]

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?