קודם קפה

לפני שאני שותה את הקפה הראשון, ידוע שלאף אחד בבית אסור לדבר אתי, לא לשאול בשלומי, לא להתעניין איך עבר עליי הלילה, או יום האתמול. לא ניתן לשינוי


כשאני מתעוררת בבוקר, אני חייבת את הקפה שלי, הראשון של הבוקר, זה שמסדר לי את הראש בתחילתו יום חדש. למזלי, אני ישנה נהדר, אבל להתעורר לוקח לי זמן. לפני שאני שותה את הקפה הראשון, ידוע שלאף אחד בבית אסור לדבר אתי, לא לשאול בשלומי, לא להתעניין איך עבר עליי הלילה, או יום האתמול. קודם קפה. אין לי מושג מה שם אלוהים בפולים האלה, שהם טעימים לי, מנחמים, מעודדים משמחים אותי ומסדרים לי את הראש.

הקפה הראשון. בשקט. בעצם לא לגמרי שקט, תמיד יש ברקע חדשות, שברובן מעצבנות, שאם זה היה תלוי בי, לא הייתי פותחת אתן את הבוקר. אבל ככה זה בזוגיותאני לא מרשה שידברו אתי, אבל לא יכולה להחליט על רעשי הרקע

הקפה הראשון. בשקט. בעצם לא לגמרי שקט, תמיד יש ברקע חדשות, שברובן מעצבנות, שאם זה היה תלוי בי, לא הייתי פותחת אתן את הבוקר. אבל ככה זה בזוגיותאני לא מרשה שידברו אתי, אבל לא יכולה להחליט על רעשי הרקע. אבל למדתי להתנתק ולהיות מרוכזת עם עצמי ועם הקפה שלי. לפעמים, אני משכימה מוקדם ושותה את הראשון בשקט עם עצמי. לא תמיד זה מצליח לי וגם האיש תמיד מבקש שאת הראשון נשתה יחד, אפילו שאסור לדבר. לפעמים, זה גם בסדר לשתות ולשתוק, הוא מסכים אתי, על אף שהוא היה מעדיף שננהל את העולם והחיים על הקפה של הבוקר, מה שאחרי עשרים וכמה שנים, הוא הבין שלא יקרה.

יש דברים שאי אפשר לשנות בי ובטח לא את זה. אבל יש גם הרבה דברים שאני עוד יכולה להשתנות בהם, כמו שהוא אמר לי אתמול, כשביקש שלא אמלא את המקפיא עם בקבוקי המים, כי אז הילדים יוציאו משהו ולא יסגרו טוב והמקפיא יישאר פתוח וכשהוא נשאר פתוח, יש לו נטייה לעשות לנו בעיות. אני אמרתי לו שהוא לא מאוד מלא, המקפיא ושזה יהיה בסדר, הילדים יסגרו אותו בקלות. בסוף, באמת הילדים לקחו משהו ולא סגרו  כו שצריך. האיש הגיע מהעבודה והמקפיא לא היה סגור לגמרי והתחיל לטפטף והוא התקשר אליי לעבודה להגיד לי שצדק וחבל שאני לא מקשיבה לו כשהוא אומר לי משהו ושמותר לי, בגילי, קצת להשתנות ולא תמיד להיות צודקת. אז אני מתבאסת כל כך שהוא היה חייב להיות צודק הפעםושהוא אמר לי "אמרתי לך"…

שינוי הוא טבע האדם

אז חשבתי לעצמי אם בגילינו עוד אפשר להשתנות, אחרי שחצי חיים כבר עברו והתרגלנו להיות מי שאנחנו ודי התרגלנו לעצמנו ואחרים התרגלו אלינו. ואז בת קול יצאה מתוכי וענתה לי שאף פעם לא מאוחר וכמו כל דבר בחיים, שינוי הוא החלטה והוא בראש ואנשים משתנים ויכולים כל הזמן להשתנות. בעצם, אנחנו היום לא מי שהיינו לפני שנים. לפעמים, השינוי נובע כחלק מרצף החיים ועונות השנה והזמנים והגדילה והצמיחה, כמו הנוף שנצבע בחורף בירוק ובקיץ בצהוב. לפעמים, השינוי נובע כתוצאה מאתגרים או מהצלחות וניצחונות.

שינוי הוא טבע האדם. לפעמים הוא בחירה מודעת ויש דברים שקל לשנות ואחרים שיותר קשה, אבל החיים דינמיים ומביאים אתם הפתעות וסערות וצריך לדעת להתאים את עצמנו לזמן ולמקום. לפעמים זה בסדר להחליט להישאר כמו שאנחנו ולבקש להתחשב בהרגלים הישנים ובמי שאנחנו.

אני מתבוננת באנשים מסביבי ובהרגלי חייהם והם מצדיקים את עצמם, שככה הםבא לי להגיד להם: תעשו רגע הפסקה, תנשמו, תבדקו את עצמכם, יכול להיות שדרוש שינוי. המבט הזה על אחרים הוא בדיוק המראה שאני שמה לעצמי ומבינה את המשפט הידוע על הגמל שלא רואה את הדבשת של עצמו. לפעמים, אנחנו לא מודעים לדברים בתוכנו שדורשים שינוי והמבט על מישהו אחר, או איזו הערה שמישהו זורק לנו, גורמים לנו לפקוח את העיניים ולשים לב. אף פעם לא מאוחר להשתנות.

אז יצאתי לי לחצר, עם כוס קפה שמסדרת לי את הראש, לא רק בבוקר, גם במהלך היום וניסיתי לעשות לעצמי רשימה קטנה של דברים שהייתי רוצה להשתנות בהם. דברים שיקדמו אותי, שיקלו עליי ואולי גם ישדרגו את מי שאני. גיליתי שיש לא מעט דברים שאני עוד רוצה לשנות בעצמי ולמרות גילי המופלג, עדיין לא מאוחר. החיים הם עבודה איןסופית. בנוסף לעבודה בחוץ, חייבים לעבוד גם על הפְּנים, על עצמנו. תסלחו לי שלא אמנה פה בפניכם את מגרעותיי ואת מה שדורש שינוי, אבל אגלה לכם סוד קטן: את הקפה הראשון של הבוקר אני אמשיך לשתות בשקט, בלי לדבר עם אף אחד, כי ככה אני הכי אוהבת.

פברואר 2025

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
אירועים שיתקיימו ב 1st פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th פברואר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?