חקלאי הגולן לוקחים את נושא השיווק הישיר לצרכנים ברצינות * ב"קולחי גולן" משקמים תשתיות ביישובים ובמקביל נערכים להפיכת החברה לספקית מים רב–יישובית * תלמידי בית החינוך "שורשים" ארחו את נורית הירש לערב שירים ליום ירושלים * בגנים בגולן לומדים על קהילות שונות ביישובים ומגלים חברים חדשים וביחידת החילוץ גולן נערכים לקיץ חם של חילוצים ומקווים להתבדות
מהמשטח למטבח
לפני כשנה וחצי, הקימה היחידה החקלאית, יחד עם הג'וינט ומשרד החקלאות, קורס ייחודי לחקלאי הגולן בתחום השיווק הישיר. בקורס השתתפו חקלאים מכל הסוגים, שהפכו עם הזמן לקהילה פעילה ותוססת. שניים מהמשתתפים, בני הזוג אלה שלומקוביץ ואביב שעל, לקחו את העניין שלב אחד גבוה יותר והחליטו ליזום ולהקים פתרון טכנולוגי שיסייע לחקלאים בשיווק הישיר.
אלה ואביב המציאו את BuyBunch"", אפליקציה הנותנת מענה מקיף לכל אתגרי השיווק והמכירה הישירה של החקלאים ובכך הופכת את העברת התוצרת החקלאית אל הצרכנים לקלה וזולה לכולם. האפליקציה החדשה הוגשה לתחרות המיזמים של התנועה הקיבוצית – "המיזמתון" ואנו מאחלים להם ולכל חקלאי הגולן המשך הצלחה רבה.
שיקום תשתיות ביוב
במסגרת שיקום תשתיות ביוב ביישובי הגולן, חברת "קולחי גולן" נמצאת בימים אלו בביצוע פרויקטים במושב רמות ובקיבוץ מבוא חמה.
ברמות, הפרויקט נמצא בשלבי סיום. בשל צפיפות התשתיות במושב, חלקים נרחבים של השיקום נעשו בטכנולוגיה מתקדמת בה מוחדר מקדח לקו הביוב הקיים לשם ריסוקו, במקביל למשיכת קו פוליאתילן חדש במקומו. מדובר בטיפול "כירורגי" המבטיח כי תשתיות סמוכות, כמו כבישים, מדרכות ונוי לא ייפגעו.
במבוא חמה, פרויקט השיקום נעשה כחלק מפרויקט שיקום רחב יותר, הכולל גם שיקום מערכות חשמל, מים, גז ושבילים. מדובר בפרויקט מורכב שיימשך לאורך תקופה.
מנכ"ל "קולחי גולן", רוני זיגלר, אומר כי החברה נערכת לקראת כניסה ליישובים נוספים, מיד לאחר אישור תקציב המדינה ואישור התכניות בוועדת השיפוט הציבורית של רשות המים. כמובן שהכול בכפוף ליכולות הכספיות והתזרים, על מנת שלא להיכנס להתחייבויות נוספות.
ספק מים כפרי רב–יישובי
רשות המים הארצית מובילה מזה זמן מהלך להעברת הטיפול במי השתייה מהמועצות האזוריות לחברות עירוניות, דוגמת "קולחי גולן". הסיבה למהלך נעוץ בקושי לפקח על מספר רב של אגודות.
נכון להיום "קולחי גולן" מטפלת במי השתייה של חמישה יישובים בלבד בגולן: בני יהודה, חיספין, קלע, רמת טראמפ ונמרוד. ביישובים אלה, "קולחי גולן" פועלת כקבלן של המועצה ומחייבת את המועצה בגין הוצאות הטיפול במים.
לאחרונה הוצגה בדירקטוריון "קולחי גולן" תכנית הכוללת סימולציה כלכלית להעברת יישובים נוספים לאחריות החברה בתחום המים, כך ש"קולחי גולן" תהפוך לספק רב– יישובי. ה"סוכריה" שטמונה במהלך היא יכולתה של "קולחי גולן" לקנות את המים בתעריף מועדף, מה שיותיר תקציב פנוי לשיקום מערכות המים ולרכישת ציוד לחירום.
המעבר של יישובים נוספים לאחריות "קולחי גולן" תיעשה בצורה הדרגתית, כאשר בעתיד קיימת היתכנות לאפשרות בה "קולחי גולן" תספק מים גם למחנות צה"ל בגולן, בנוסף לטיפול בביוב, שמתקיים כבר היום.
ביקור שכנים
רים עמשא, מורה לערבית בבית החינוך "שורשים", החליטה להרים פרויקט מיוחד עבור תלמידיה בכיתה ו' ובשבוע שעבר, הביאה אותם לביקור בבוקעתא, הכפר בו היא מתגוררת. את התלמידים קיבל ראש מועצת בוקעתא, עבאס אבו עואד, שבירך את התלמידים וליווה אותם בסיור מיוחד בכפר. לסיור נלוו גם נציגים של מועצת הנוער והתלמידים בבוקעתא, בהובלת נורא עבד אלולי, מנהלת יחידת הנוער. פגשנו גם את דינא אבו שאהין, רכזת החוגים ואת יארא אבו עואד, מנהלת מרכז הצעירים.
התלמידים הגיעו לבית הספר בבוקעתא, שם קיבל את פניהם מנהל בית הספר, פרחאן אבו שבלי, שהסביר לילדים על בית הספר והדריך אותם במקום. בהמשך, הגיעו התלמידים למבנה מועצת הנוער, שם נטלו חלק בפעילות ושיח משותף עם תלמידים מבוקעתא. המפגש אִפשר לתלמידי "שורשים" להכיר חברים חדשים וכן לתרגל את הערבית שלמדו בכיתה. את יום הסיור חתמנו בביקור בעמק הבכא, שם הדריך אותנו לוטפי אבו שבלי, קב"ט המועצה המקומית בוקעתא.
סיור זה הוא פתח להמשך מפגשים בסימן חינוך לחיים משותפים. תודה גם למחנכי כיתות ו' ב"שורשים": שני, טליה ליאור ועינה, על השותפות וליווי התלמידים.
המחלצים
בשבוע שעבר, יצאו חברי צוות הטג"ח (טיפוס גלישה וחילוץ), מיחידת חילוץ גולן, להשתלמות לשם שמירה על כשירות. ההשתלמות נמשכה שלושה ימים, בהם החבר'ה פרסו חבלים על מצוקים, גלשו, טיפסו וחילצו האחד את השני בחום כבד.
תודה לחיילי מדור טג"ח של ביה"ס ללוחמה בטרור, המלווים ומדריכים את צוות החילוץ כבר שנים רבות ושגם הפעם העבירו את ההשתלמות.
ללכת שבי אחרייך
בבית החינוך "שורשים", התכנסו לרגל יום ירושלים, לערב מרגש של שירה עם כלת פרס ישראל, הפזמונאית והמלחינה נורית הירש.
הילדים למדו את שיריה של נורית הירש תקופה ארוכה לפני האירוע. הם גם למדו על דמותה של נורית ועל הנסיבות בהן חוברו חלק מהשירים.
בערב האירוע ישבנו יחד: תלמידים, הורים ואפילו סבים וסבתות שבאו במיוחד, כדי לשיר ולהתחבר. היה זה אירוע קהילתי נוסף של קהילת "שורשים" שאִפשר לכולם לחוש את הקסם המיוחד הטמון בבית החינוך המיוחד הזה.
בשביל היער
תלמידי שכבה ג', משבעה בתי ספר יסודיים בגולן, יצאו ליום שיא גולני, בנושא טבע וסביבה, שהחל ביער קק"ל שבחניון דליות. אחרי ארוחת בוקר, יצאו התלמידים לסיור בשביל הסובב את היער. בתחנות לאורך המסלול, הם פגשו את מדריכי רשות הטבע והגנים שהעבירו להם תכנים על הגולן, התפתחות היישובים והטבע הגולני.
מדריכי הקק"ל ורשות הטבע והגנים הפעילו את התלמידים בתחנות בצורה קלילה ומשעשעת. בתחנות למדו התלמידים על הנזק שנגרם למגוון המינים, בעלי חיים וצמחים כאחד, כתוצאה מהרס הסביבה. ההדרכה עסקה גם במה התלמידים יכולים לעשות בכדי לשנות את המצב. פוחלץ של נשר שעבר בין הקבוצות משך תשומת לב רבה.
זוג שחקנים שהצטרפו במהלך היום, הציגו את נושא חשיבות הניקיון והשמירה על היערות והשטחים הפתוחים. בימים שלאחר מכן, סיפרו מחנכי הכיתות על הנאתם הרבה של התלמידים והחמיאו על החשיבה וההכנה הרצינית של הפעילות. תודה לבתי הספר שלקחו חלק ביום זה, למרכז החינוך וההסברה גולן, לרשות הטבע והגנים, לקק"ל, לאגף החינוך, ליחידה הסביבתית, למחלקת הביטחון של המועצה, למחלקת התחבורה, לנהגים ולמאבטחים.
הילד הזה הוא גם אני
"זהות יהודית–ישראלית בגנים" היא תכנית משותפות של "עיינות – יהדות ישראלית" שבמרכז הקהילתי גולן, יחד עם מחלקת הגיל הרך באגף החינוך במועצה. מטרת התכנית היא ליצור חיבור של ילדי הגנים למרחב הגולני, הכולל אורחות חיים שונים וקהילות מגוונות ובמקביל, לחזק אצל הילדים את השייכות לקהילה ממנה הם באים.
ילדים הפתוחים לתרבויות שונות גדלים להיות מבוגרים המסוגלים לקבל את השונה והאחר, תוך קבלה ונתינה; וכל זה, לצד ביטחון בזהות האישית והקהילתית. כך מייצרים חוסן קהילתי בגולן.
בתכנית משתתפים ילדים מגנים דתיים וחילונים בגולן, הנפגשים לפעילות משותפת.
אילה ארצי, גננת בגן "חרמון" במרום גולן, מספרת על הביקור בגן "כלנית" שבאלוני הבשן:
"היה נפלא. תכננו עם הילדים את הביקור. שמנו דגש על מפגש אישי. ילדי אלב"ש ביקשו לצייר ציור אישי לילד ממרום גולן וכך כל ילד חיכה לפגוש את החבר, שלו צייר את הציור וכבר נרקמו קשרים אישיים. ילדי מרום גולן ביקרו בבית הכנסת, ראו את ספרי התורה ונפגשו עם חיים חוטר. דיברנו קצת על הדומה והשונה בין היישובים, והילדים מצאו הרבה מן המשותף. לאחר מכן התקיימה פעילות חופשית בגן. היה נהדר לראות את השיח שנוצר ואת החברויות החדשות. הייתה אווירה נהדרת ובשיחת הסיכום הילדים אמרו שקשה להם להיפרד. תודה ענקית על הזכות".
לימור אבוטבול, גננת בגן "אלון" בקלע אלון, סיפרה על המפגש עם גן "קשת" מרמת טראמפ, שהתקיים במעיינות עדן: "הגענו מוקדם ואכלנו ארוחת בוקר משותפת. הילדים שיחקו יחד משחקים בטבע. חיפשנו אוצרות, הכנו רפסודות מעלי אקליפטוס, שכשכנו רגליים במים הצוננים וקינחנו בקרטיבים. חוויה נהדרת. תודה לכולם".
בהזדמנות זו נבקש להודות למורדי, מנהל אגף התחבורה, שטרח רבות להוצאת התכנית לפועל.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
משולחן המועצה האזורית גולן
המועצות הדרוזיות מקדמות יחד עם מועצה אזורית גולן הקמתו של אזור תעסוקה ותעשייה חדש בצפון…
-
משולחן המועצה האזורית גולן
חג האביב מאופיין בהתחדשות ופריחה וכשמדובר בגולן נדמה שאנחנו בחג אביב שאיננו מסתיים. עבודות פיתוח,…
-
משולחן המועצה האזורית גולן
הסופה "ברברה" הגיעה עם כמויות גשמים נהדרות ושלג שמשך לגולן המוני מבקרים. החקלאים והתיירנים שמחו…