מרכז החדשנות של מכללת “אוהלו” בקצרין הקים “גן ילדים וירטואלי“, כדי שהסטודנטים יוכלו להתנסות, ככל האפשר, בעבודה מעשית גם בעידן הקורונה
מכללת “אוהלו” בקצרין היא מכללה להוראה וחינוך. המכללה מכשירה מורים לבתי הספר וגננות לגיל הרך ומובילה בתחום החדשנות והקדמה בעולם החינוך. מציאות הקורונה הפוקדת את כל העולם מצריכה התמודדויות שונות ולימוד להוראה ולחינוך באופן שונה. לימודי “העבודה המעשית” השתנו ללא היכר ובמקום להציב את הסטודנט לראשונה בכיתה, הוא נאלץ ללמוד וללמד בדרכים מקוונות.
לסטודנטים לחינוך לגיל הרך, הדבר יותר מאתגר, כיוון שלא ניתן לשבת עם ילדים קטנים מול המחשב לאורך זמן והדבר גוזל מהסטודנטים האלה את הנדבך החשוב של לימודים מעשיים.
על כן, מרכז החדשנות של מכללת “אוהלו” בקצרין, ובראשה זהר סגל , הקימה את “הגן הווירטואלי“, הראשון מסוגו בישראל.
לצורך הלימוד וההתנסות בגן, יוכלו הסטודנטים להיכנס לגן הווירטואלי, בו חבריהם לספסל הלימודים יהיו דמויות אווטר של ילדי הגן והסטודנט יתבקש לנהל את הגן בפינותיו השונות. בגן הווירטואלי יהיה כל מה שיש בגן אמתי, פינת יצירה, פינת בובות ואפילו מרחב למפגש עם כל ילדי הגן.
המטרה היא לדמות תרחישים, להגיב וללמוד בסיוע טכנולוגיה מתקדמת, באופן קליני. בתחילת ההכשרה, בצורה וירטואלית ובהמשך, לצאת לשטח ולהיכנס לגנים עם ארגז כלים רחב ו“ניסיון” שנצבר בהדמיות
המטרה היא לדמות תרחישים, להגיב וללמוד בסיוע טכנולוגיה מתקדמת, באופן קליני. בתחילת ההכשרה, בצורה וירטואלית ובהמשך, לצאת לשטח ולהיכנס לגנים עם ארגז כלים רחב ו“ניסיון” שנצבר בהדמיות.
ההתנסות המעשית בעולם הווירטואלי שהוקם קרובה הרבה יותר למציאות מבחינת הבעת רגשות והתנהלות בסביבת הגן, מאשר מפגשי וידאו וזום, משום שהיא מאפשרת להביע רגשות נדרשים במגוון פעולות תנועתיות.
שדה אימון
המטרה היא להפוך את מקצועות החינוך וההוראה למקצועות שמסתייעים בכלים מתקדמים ומאפשר ללומדים לקבל התנסות קלינית, מדויקת יותר ומדעית, בדומה למקצועות הרפואה וההנדסה, או לחליפין באימון של יחידות מיוחדות/ עלית בצבא. לבחון, לנתח, לקבל נתונים מדויקים, לבצע חשיבה רפלקטיבית באופן שקול. תהליך זה הנו שינוי פרדיגמה משמעותי המציב את החינוך ברמה גבוהה ואת איש/ת החינוך כבעל/ת מקצוע מהמעלה הראשונה. שילוב הכלים הללו יעמיק את ההכשרה ויקנה לה צד מדעי, מדויק יותר, מקצועי ורציני ההולם מחנכים בעידן הנוכחי.
ההתנסות המעשית תתקיים בנוכחות המרצים המלווים, המכשירים את המורים לגיל הרך והם יוכלו לתת דגשים והנחיות, על מנת שהסטודנטים יקבלו את ההתנסות הטובה ביותר עבורם.
בתום השנה, יהיו הסטודנטים לגיל הרך מנוסים גם בתחום הלמידה המעשית וההתמודדות עם האתגרים שהמפגשים מזמנים להם.
חשוב לציין כי המרחב הווירטואלי בשום מקרה לא יחליף את גן הילדים הטוב והמוכר, כפי שאף מרחב טכנולוגי אינו תחליף למרחב האנושי ולמפגש הרגשי, פנים מול פנים. המרחב הווירטואלי מהווה שדה אימון, הרחבה של ההכשרה ובחינת מיומנויות ותגובות, שהסטודנטים, בבוא הזמן, “יעבירו” למרחב הכיתתי בחיים עצמם ובהמשך לימודיהם האקדמיים.
הגורם האנושי, האישי והרגשי נותר וימשיך להוביל את העשייה החינוכית. הגן הווירטואלי יאפשר לגורם האנושי להתמקצע, להתקדם ולהשתפר.
אולי יעניין אותך גם:
-
זה לא כל כך נעים לראות חנות שנסגרה
בקניון קצרין נסגרו ארבע חנויות ולא נפתחו שוב. חנויות נסגרות, מסעדות מנסות לשרוד, צימרים נאבקים.…
-
"למה ציור? כי זה משהו שעדיין לא ניסיתי"
במיזם "בתים פתוחים", ביוזמת "היוצרים בביתם" אמני קצרין של מתנ"ס קצרין שיתקיים בחוה"מ פסח -…
-
רובע 12 בקצרין - זה לא רובע, זו עיר
ברובע 12 תכנון אורבני מסקרן, המשלב סוגי בנייה שטרם מוכרים כאן, עם שטחים ירוקים משלבים…