אז מה עושים בימים אלה שאנחנו יושבים בבית?

קבלו כמה המלצות מתושבים שמספרים לנו


להיות בשמחה

רונית טל גרינברג, קצרין, מנהלת שירות לקוחות ותוכן ב"קופונופש"

כדאי לנצל את הזמן בימי הקורונה להעצמה משפחתית קרובה, משחקי קלפים, משחקי קופסה ועוד… דרך שיחות נפש, שבדרך כלל לא מגיעים אליהן בשגרה, ארוחות משותפות ולא ליפול לעצבות. להיות בשמחה.

מנה אהובה לפסח: מצהברייט.


לראות את האור

עופר בלאנק, אליעד, צלם

זמן טוב לצלם, אפשר גם מהפלאפון, בבית, את המשפחה, או בגינה ובסביבת הבית.

טיפים חשובים ליצירת תמונה שיש בה כוח, שגורמת לצופה לעצור, להתלהב ולהתאהב

השעות הטובות:

טיפ מס. 1: שאלה של השקפה. כדי שהתמונה תהיה בולטת ושונה – חפשו זוויות ונקודות שיגרמו לצילום להראות אחרת. נסו לרדת לגובה הדשא, או לטפס גבוה. חפשו זוויות שיהפכו את התמונה למסקרנת יותר.

טיפ מס. 2: לראות את האור. האור הוא מרכיב משמעותי מאוד. אור יוצר צורות וצבעים ונותן תחושה של עומק. הזמנים הטובים ביותר לצילום הם לפני השקיעה או אחרי הזריחה. אור בשעות האלה יהיה רך עם חמימות וללא צללים. אור בתאורה ביתית יוצר לפעמים תמונה שטוחה ומשעממת, במקרה כזה, מומלץ להאיר מהצד ולא לצלם מול האור.

טיפ מס. 3: קרוב יותר. בטלפונים הניידים, יש עדשה קבועה. אם נתקרב לאובייקט, אפשר יהיה לחשוף פרטים רבים יותר וליצור תמונה מעניינת. חשוב לא להתקרב יותר מדי, כדי לא לגרום לטשטוש, או לעיוות.


ילדים במטבח

אפרת גת, גבעת יואב, מורה

המלצות לניצול הזמן בקורונה: אז מה עושים? אצלנו מנצלים את הזמן הזה לבילוי משותף במטבח. היתרונות של ילדים במטבח הם רבים – עצמאות, אחריות, שקילה, יציאה מהקופסה, קריאת מתכון, ארגון וסדר, ניהול זמן ועוד. זוהי הלמידה הכי משמעותית, מרחוק ומקרוב. מכיוון שגם ככה אוכלים יותר מהרגיל, בשבת האחרונה, הילדות היו אחראיות לארוחת הערב. אחת הכינה דגים, אחת – חלות ואחת – סלט ותפוחי אדמה. כך שהן בילו זמן איכות משלהן ועל הדרך למידה ולנו רק נותר לברך ולטעום.

טיפ מנצח: נסו בהתחלה ביחד ולאט לאט, גם שחררו אותם. למדו אותם גם לנקות אחריהם, גם אם זה לא כפי שאתם רגילים. תמיד אפשר להעביר ניגוב בסיום, שימצא חן גם בעינינו, אבל לתת להם להרגיש את העצמאות והאחריות.

מנה אהובה לפסח: המנות האהובות אצלנו בבית – לחמניות לפסח, מרק קניידלך וכבד קצוץ – הן המנות שמסמלות את החג אצלנו וקבועות בתפריט. יכולים לאכול מהן כל יום וכל היום.

מתכון של אפרת גת לפסח

היום הכנו בראוניז כשל"פ 5 דקות הכנה ו 20 דקות אפייה אפילו בלי מיקסר ויש לכם קינוח מפנק שימתיק את ליל הס(ד)גר מתכון :

המצרכים:

200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
3/4 כוס קמח שקדים
קורט מלח
חופן שוקולד צ'יפס לבן או חופן אגוזים.

אופן ההכנה:

שוברים את השוקולד לקוביות בקערה, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות. ממיסים במיקרו בכל פעם דקה עד להמסה. מערבבים יחד. מוסיפים סוכר וטורפים. מוסיפים ביצים בהדרגה וטורפים.

מוסיפים קמח ומלח ומערבבים בעדינות להטמעה. מכניסים לתנור חם על 170 מעלות לכ – 20 דקות. היו עירניים שלא לייבש מידי, כשרואים שיש ציפוי קשיח קצת מעל והבפנים עדיין רך קצת מוציאים. מחכים לקירור וטורפים.

יוני 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
Events for 1st יוני
No Events
Events for 2nd יוני
No Events
Events for 3rd יוני
No Events
Events for 4th יוני
No Events
Events for 5th יוני
No Events
Events for 6th יוני
No Events
Events for 7th יוני
No Events
Events for 8th יוני
No Events
Events for 9th יוני
No Events
Events for 10th יוני
No Events
Events for 11th יוני
No Events
Events for 12th יוני
No Events
Events for 13th יוני
No Events
Events for 14th יוני
No Events
Events for 15th יוני
No Events
Events for 16th יוני
No Events
Events for 17th יוני
No Events
Events for 18th יוני
No Events
Events for 19th יוני
No Events
Events for 20th יוני
No Events
Events for 21st יוני
No Events
Events for 22nd יוני
No Events
Events for 23rd יוני
No Events
Events for 24th יוני
No Events
Events for 25th יוני
No Events
Events for 26th יוני
No Events
Events for 27th יוני
No Events
Events for 28th יוני
No Events
Events for 29th יוני
No Events
Events for 30th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות