סל הגולן

בכנס "סל הגולן": "זהו מיזם שמחזיר את הכוח לידיים של החקלאים". מעל 80% תושבי וחקלאי הגולן מביעים שביעות רצון ממיזם סל הגולן

ביום חמישי האחרון, התקיים ב"מכון שמיר למחקר" כנס חצי השנה של מיזם "סל הגולן", פלטפורמת השיווק האזורי לחקלאי הגולן. המיזם מופעל בשיתוף משרד החקלאות וביטחון המזון, המועצה האזורית גולן והיחידה לחקלאות וחדשנות גולן. הכנס שיקף את הדרך שעבר המיזם מאז הוקם, את תרומתו לחיזוק החקלאים ואת הצעדים המסתמנים לשנה הקרובה.

את הכנס פתחה מובילת המיזם מטעם היחידה לחקלאות וחדשנות גולן, לירון פסטרנק, שהציגה את התהליך שהוביל להקמתו: מהצורך שעלה מהחקלאים, עוד בתקופת הקורונה, למנגנון שיווק אזורי, דרך היוזמה של היחידה לחקלאות, שפנו למשרד החקלאות עם ההצעה למיזם ועד הבחירה ביזמית מיכל אלטמן להפעלת הפרויקט.

לירון הדגישה את הרעיון המרכזי: "זהו מיזם שמחזיר את הכוח לידיים של החקלאים, ומאפשר להם להיות חלק מרכזי בקבלת ההחלטות לאורך כל שרשרת השיווק".

לאחר מכן, הציג סגן ראש מועצה אזורית גולן, יעקב שֶה־לבן, את החזון האזורי הרחב יותר: "סל הגולן מתחבר בצורה מושלמת ליעדים שלנו בתכנית האסטרטגית לכלכלה, בה ניתן דגש על הגדלת שרשרת הערך והעלאת רמת ההכנסה לתושב/ת. המיזם עומד ביעדים שהצבנו בראשית הדרך ומאפשר לחקלאי הגולן להתפרנס בכבוד ולתושבים ליהנות ממיטב התוצרת הגולנית. אנחנו עם הפנים קדימה להרחבת המיזם לעוד אזורים בארץ ולתת מענה לביקוש הרב שיש בציבור הישראלי לתוצרת האיכותית של הגולן".

איכות, טריות, נוחות

מפעילת המיזם, מיכל אלטמן, סקרה את פעילות הסל מנקודת מבט תפעולית: אופן איסוף התוצרת, שיתופי הפעולה עם החקלאים, רשימת המגדלים המשתתפים, מבנה מערך הלוגיסטיקה וכן האתגרים והשאיפות לחודשים הקרובים – בהם הרחבת מגוון המוצרים והגדלת היקף הפעילות.

את החלק הכלכלי הציגה ציפי פרידקין, ממשרד החקלאות, שהציגה ניתוח של מספר מוצרי יסוד והשוואת מחירם בסל אל מול הרשתות הקמעונאיות.

בנוסף, הוצגו לראשונה תוצאות סקרי המגדלים והצרכנים, שהצביעו על שביעות רצון גבוהה מהשירות ומהאיכות, לצד המלצות לשיפור בעיקר בהרחבת וגיוון סוגי התוצרת:

91% מהצרכנים שהשתתפו בסקר (83 משיבים) דירגו את שביעות רצונם מהסל בציון גבוה וציינו כיתרונות מרכזיים את איכות התוצרת, טריות, נוחות ההזמנה והמשלוח ואת החשיבות שבתמיכה בחקלאים.

בקרב המגדלים, 81% הביעו שביעות רצון גבוהה וציינו כי היו רוצים לראות הרחבת טווח נקודות המכירה וייצוב הביקוש לאורך השנה.

בחלקו השלישי של הכנס, חלקו נציגי החקלאים מהגולן, שרון שנבור ויוסי חזיזה, סיפורי מקרה מהשטח, שהדגימו את הערך המוסף של השיווק האזורי בייצוב ההכנסה, הגדלת החשיפה ומיתוג התוצרת הגולנית.

הכנס נחתם בדיון פתוח שבו עלו תובנות לשנה הקרובה ובהן הרחבת מעגל החקלאים המשתתפים, הכנסת מוצרים חדשים לסל והגדלת טווח המשלוחים מעבר לגולן ולאזור המרכז.

בחודשים הקרובים, נפרסם מועד למפגש נוסף עם ציבור החקלאים והמגדלים, להצגת תמונה רחבה יותר של היתרונות והאתגרים של "סל הגולן" אל מול רשתות השיווק ולדיון משותף על קפיצת המדרגה הבאה של השיווק האזורי.

מיזם "סל הגולן" ממשיך לבסס את עצמו כמודל אזורי ראשון מסוגו בארץ – כזה שמחזק את החקלאים, מציע לתושבים תוצרת מקומית איכותית ובעיקר מציג דרך חדשה לשיווק חקלאי: הוגן, יעיל ומשותף.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Events for 1st מאי
No Events
Events for 2nd מאי
No Events
Events for 3rd מאי
No Events
Events for 4th מאי
No Events
Events for 5th מאי
No Events
Events for 6th מאי
No Events
Events for 7th מאי
No Events
Events for 8th מאי
No Events
Events for 9th מאי
No Events
Events for 10th מאי
No Events
Events for 11th מאי
No Events
Events for 12th מאי
No Events
Events for 13th מאי
No Events
Events for 14th מאי
No Events
Events for 15th מאי
No Events
Events for 16th מאי
No Events
Events for 17th מאי
No Events
Events for 18th מאי
No Events
Events for 19th מאי
No Events
Events for 20th מאי
No Events
Events for 21st מאי
No Events
Events for 22nd מאי
No Events
Events for 23rd מאי
No Events
Events for 24th מאי
No Events
Events for 25th מאי
No Events
Events for 26th מאי
No Events
Events for 27th מאי
No Events
Events for 28th מאי
No Events
Events for 29th מאי
No Events
Events for 30th מאי
No Events
Events for 31st מאי
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות