מה אתם עושים בחופש? אנחנו משפצים מעיין

"אנחנו חוזרים כל יום הביתה מלאים בוץ, אבל גם מלאים סיפוק, יודעים שאנחנו עובדים על משהו גדול וטוב". נערי רמת מגשימים מנגישים את המעיין ב"בית האדום"


מאת: עדי, אימא של אחת הנערות בשכבה

חופש גדול, המון זמן פנוי פתאום וזה בתוספת לזמן הפנוי בזמן הקורונה. הילדים שלנו מחפשים תעסוקה. הכי פשוט לבהות כל היום במסך המחשב/ הטלוויזיה/ הנייד או כל מכשיר מרצד אחר. משום מה, לילדי כיתה ח', ברמת מגשימים, היה נראה קוסם יותר דווקא לשקוע בבוץ עד הברכיים ולעבוד בעבודה פיזית, יש יאמרו סיזיפית. נשמע הגיוני? אז זהו, שכן!

הילדים, או יותר נכון הנערים והנערות המופלאים הללו, יזמו וגם מבצעים פרויקט מרגש ומחמם את הלב, שדרש הרבה אישורים ובעיקר דורש המון עבודה. עבודה פיזית קשה, אך מתגמלת.

המטרהשיפוץ מעיין "הבית האדום", בין רמת מגשימים לתל סאקי והפיכתו למעיין נגיש לנכים.

בגולן, יש עשרות מעיינות להנאת הציבור, אך עד כה רק מעיין אחד נגיש לנכים (דיר עזיז).

הרעיון להנגיש את המעיין הגיע מכך שאחד הילדים בשכבת הגיל הזו, המונה כ-20 ילדים, זקוק להנגשה פיזית כדי להגיע למקומות שונים וגם למעיינות. חבריו רצו לאפשר לו ולכל מי שזקוק לכך, את חוויית הבילוי במעיין בצורה נוחה ונגישה

הרעיון להנגיש את המעיין הגיע מכך שאחד הילדים בשכבת הגיל הזו, המונה כ-20 ילדים, זקוק להנגשה פיזית כדי להגיע למקומות שונים וגם למעיינות. חבריו רצו לאפשר לו ולכל מי שזקוק לכך, את חוויית הבילוי במעיין בצורה נוחה ונגישה.

לילדים יש מטרה נוספת וחשובה בשיפוץ המעייןהנצחת זכרו של יוחאי שרון, אביו של אחד מילדי השכבה, שנפטר לפני קצת יותר משנה. המעיין ייקרא על שמו של יוחאי (עדיין לא נבחר שם רשמי).

הילדים יזמו והתחילו את העבודה ואוהד גולן, אביו של אחד הנערים, התגייס לעניין ודחף אותו יחד אתם. אוהד יצר קשר וקיבל אישורים לשיפוץ המעיין, מרשות העתיקות, מרשות הטבע והגנים ומהמועצה האזורית גולן. הוא דאג להביא מחפרון, של רוני בדיחי מבני יהודה (בהתנדבות מלאה!), שהוציא הרבה הבוץ מהבריכה וחשף את הצמחייה העבותה סביב. הוא הביא גם משאבה ששואבת את המים שכל הזמן זורמים לבריכה וכך אפשר לילדים להמשיך לעבוד עם דליים ולהוציא את הבוץ שהצטבר בקרקעית. גם נוער היישוב, התיכוניסטים, התגייסו למאמץ ועובדים במעיין בחופש. הילדים עושים כל מה שהם יכולים ועובדים מאוד קשה, כפי שהגדיר אחד מהם: "אנחנו חוזרים כל יום הביתה מלאים בוץ, אבל גם מלאים סיפוק, יודעים שאנחנו עובדים על משהו גדול וטוב".

עזרת הציבור

מגיע השלב שבו צריך גם כסף לרכישת חומרי בנייה כדי לשפץ את המקום ולעשותו נגיש. יש צורך בשביל נוח, מעקה לבריכה, פרגולה, שולחנות פיקניק וספסלים, גידור השטח וגם צמחייה ועצי פרי להנאת המבקרים. אוהד גם חולם על טיילת שתחבר בין רמת מגשימים למעיין ובעצם, תחבר את הטיילת של כל היישובים בדרום הגולן. הטיילת תעבור בכפר העתיק חיספיא הסמוך, פנינה ארכיאולוגית לא מוכרת ותאפשר להגיע למעיין בצורה בטוחה, גם ברגל.

לאחרונה, הגיע לביקור במעיין יגאל מויאל, אחראי אזור הגולן בקק"ל. הוא הבטיח שקק"ל יסייעו בכל מה שצריך על מנת שהפרויקט יצליח וכולנו בטוחים שאכן כך יהיה.

על מנת שכל התכנונים הנהדרים הללו יצאו אל הפועל, יש צורך גם בתרומות. וכאן אתם, תושבי הגולן, מוזמנים להיכנס לתמונה וגם להפיץ את הבקשה לכל מכריכם.

אוהד פתח דף לפרויקט מימון המונים באתר giveback, תחת השם "שיפוץ מעיין נגיש לנכים ברמת הגולן".

גם תרומות חומרי בנייה, צמחים וכל דבר שיכול לעזוריתקבלו בשמחה!

מוזמנים להיות חלק בפרויקט הנפלא הזה שמחבר יחד עשייה חינוכית, חיבור לטבע ולאדמת הגולן, ראיית הזולת והגשמה בעבודת כפיים.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Events for 1st יולי
No Events
Events for 2nd יולי
No Events
Events for 3rd יולי
No Events
Events for 4th יולי
No Events
Events for 5th יולי
No Events
Events for 6th יולי
No Events
Events for 7th יולי
No Events
Events for 8th יולי
No Events
Events for 9th יולי
No Events
Events for 10th יולי
No Events
Events for 11th יולי
No Events
Events for 12th יולי
No Events
Events for 13th יולי
No Events
Events for 14th יולי
No Events
Events for 15th יולי
No Events
Events for 16th יולי
No Events
Events for 17th יולי
No Events
Events for 18th יולי
No Events
Events for 19th יולי
No Events
Events for 20th יולי
No Events
Events for 21st יולי
No Events
Events for 22nd יולי
No Events
Events for 23rd יולי
No Events
Events for 24th יולי
No Events
Events for 25th יולי
No Events
Events for 26th יולי
No Events
Events for 27th יולי
No Events
Events for 28th יולי
No Events
Events for 29th יולי
No Events
Events for 30th יולי
No Events
Events for 31st יולי
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות