תנופת הפיתוח בבירת הגולן לא עוצרת: קריית הביטחון המתהווה מתרחבת, טיילת סער רוקמת עור וגידים. בוחן מקרה למציאות המיוחדת בקצרין, יצאנו לפגוש בשתי יוזמות שונות, שממשיכות לעצב פני היישוב בצורה מאוזנת ונכונה
בתמונה: הנחת אבן פינה למבנה "איחוד הצלה" בקצרין
בין המרחב הביטחוני המורכב, לבין המרחבים האזרחיים, בדרך כלל עובר קו ארוך ורחב, אך השנה – הקווים התקצרו. למרות האתגרים הללו, קצרין מתייצבת בנחישות ומגשימה תכניות שמחברות בין מוכנות לחירום לבין איכות חיים. בתחילת השבוע שעבר, הונחה אבן הפינה למרכז הפיקוד האזורי של "איחוד הצלה", פרויקט עוגן בלב קריית הביטחון המתהווה ותוספת כוח אזורית. באופן סימבולי, במקביל, החלה הקמת וסלילת טיילת "סער", שתוסיף רובד נוסף של פנאי וייחודיות לקצרין ולתושביה.
לחזון יש דופק
הקמת מרכז הפיקוד הצפוני של "איחוד הצלה" בקצרין היא מעבר למהלך לוגיסטי, זו הצהרת כוונות. זהו מהלך אסטרטגי שמחזק את מערך קצרין, בשגרה ובחירום. המבנה החדש ישלב מוקד שליטה ובקרה קדמי, נקודת הזנקת אמבולנסים ורכבי חירום, מרכז הדרכה, מחסן ציוד רפואי ועוד.
בחודשי ההסלמה, שהורגשו היטב בקצרין, נדרשו מתנדבי "איחוד הצלה" לפעול בגבורה, לא פחות, בקצרין ובגולן. ראש המועצה המקומית קצרין, יהודה דואה, הגיע ראשון כמעט לכל זירת נפילה בקצרין בתקופה הזו.
"פעמים רבות, אני נתקל במלאכים הכתומים של 'איחוד הצלה' מצילים חיי אדם בשטח", שיתף דואה. "אני פוגש אותם, תמיד ראשונים, תמיד חלוצים, חדורי מוטיבציה ותחושת שליחות ותמיד עם המון לב. המרכז שיקום כאן, כחלק מקריית הביטחון המתהווה שלנו, יחזק מאוד את קצרין ואת האזור כולו".
מבנה "איחוד הצלה", שיספק מענה אזורי, ממשיך את הקו הברור של קצרין לאחרונה, לא רק לחזק את התשתיות הביטחוניות האזרחיות של קצרין, אלא לבסס את מעמדה כיישוב מרכזי, עמיד ובעל תשתיות חירום ושגרה אזוריות, שימצבו את בירת הגולן כעיר ואם, באשכול גליל מזרחי.
מהביטחוני, לאזרחי
אם קריית הביטחון מסמלת את מוכנות קצרין ואת אירועי החירום, טיילת "סער" באופן סימלי – מסמלת בדיוק את ההפך – את הרוגע, השגרה, הנוף הגולני הפראי. ממש לאחרונה, החלו עבודות הפיתוח לאורך רחוב סער, להקמת טיילת רחבת ידיים שתשתלב בשביל סובב קצרין ותהפוך את האזור הצפוני של היישוב למוקד טבע ופנאי נגיש.
הטיילת תציע מסלול הליכה מוצל, פינות ישיבה, ברזיות, מערך מצלמות מתקדם, מתקנים לרוכבי אופניים ואלמנטים אמנותיים שמחברים בין ההיסטוריה הגולנית לנוף המודרני. כל אלה ישתלבו בצמחייה מגוונת שתכלול גם עצי פרי ושיחים מיוחדים.
"לא מדובר רק בטיילת, אלא ביצירת מרחב שמזמין הליכה, מחשבה, חיבור לטבע וליישוב", מסביר דואה. "זו דרך נוספת שלנו לומר: איכות החיים כאן לא נפגעת, להפך, היא ממשיכה לצמוח".
בעצם, אחרי מבט חטוף בפרויקטים הללו, הביטחוני והאזרחי, אפשר להבין עם איזו מציאות מרתקת מתמודדת קצרין בשנה האחרונה. זו אמירה חשובה שנותנת תקווה.
נופת הצמיחה של היישוב המרכזי בגולן לא נעצרת, להפך – היא מתגברת ואלו חדשות טובות עבורנו.
"יחד אנחנו עושים היסטוריה וזה לא מובן מאליו", סיכם דואה, בטקס "איחוד הצלה" ואי אפשר שלא להאמין לו, כשמביטים במה שקורה בשטח.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
צעירי קצרין יובילו את החידושים בקצרין
בכנס מליאת המועצה המקומית קצרין שנערך השבוע, הציגו מנהלי המחלקות את יעדיהם לשנת הפעילות 2016,…
-
הסופר שיחבק לכם את הלב
עם יותר מ-75,000 עוקבים בפייסבוק וספר שמומן על ידי הקוראים, הסופר רן אפלברג, שעלה לפני…
-
פסטיבל "שיר השירים" יפתח את האביב בקצרין
פסטיבל "שיר השירים" בקצרין מבשר את בוא האביב. תכנית עשירה וסוחפת תקבל את פני אלפי…