איך ניתן לאפס את העייפות שהצטברה בתקופת החגים והחופשים הרבים? איך אפשר להחזיר את הגוף לאיזון ולהוריד את רמת העייפות? איך נחזור, אנחנו וילדינו, לקימה מוקדמת ושינה מוקדמת, לאורך לילה שלם, ארוך ונעים?
איילה היזמי
זהו. נגמרו החגים ואנחנו לקראת שגרה ארוכה ומבורכת. אבל היי, הילדים עדיין עייפים, ההרדמות ארוכות ורבים מתעוררים הרבה במהלך הלילה, או לא ישנים טוב במהלך היום. נרדמים מאוחר, מתקשים להתעורר בבוקר, ג'ט לג, הגוף מלא אדרנלין. התרגלנו בחופשת החגים ללכת לישון מאוחר, לקום מאוחר ובמהלך היום, להוציא המון אנרגיות – בטיולים, בנסיעות, אורחים, ים ועוד.
אני לא יודעת מה אתכם, בתקופת החגים, אצלנו, הימים התארכו עד מאוחר בלילה וקמנו מאוד מאוחר בבוקר. בנסיעות, הילדים נרדמו והתעוררו באמצע השינה. פגשתי כמה תינוקות ששנת היום שלהם הייתה קצרה מאוד וכל היום הם הסתובבו עייפים.
יש דרך לחזור לשגרה ולאפס עייפות והיא בהחלט אתגר. עלינו לאפס את העייפות בגוף של התינוקות, הילדים והמבוגרים. לסנכרן בין הגוף לטבע, בין היום ללילה, בין האור לחושך. לתת תחושת ערנות ביום ותחושת עייפות ושינה איכותית וטובה בלילה.
לאתגר הזה קוראים "אתגר השמש העולה". איך הוא עובד? אז ככה: קמים בזריחה, ממש עם קרני השמש הראשונות ויוצאים החוצה, לכעשרים דקות, למשך חמישה עד עשרה ימים רצופים.
קרני השמש הראשונות יוצרות איזון מתאים לכל ההורמונים ומייצרות תחושה של רעננות. בזמן זריחת השמש, גופנו מתעשר בוויטמין D. בשלב הזריחה, ויטמין D נמצא ברמות הכי גבוהות שלו וזה עוזר להבשלת מנגנון השינה במוח
קרני השמש הראשונות יוצרות איזון מתאים לכל ההורמונים ומייצרות תחושה של רעננות. בזמן זריחת השמש, גופנו מתעשר בוויטמין D. בשלב הזריחה, ויטמין D נמצא ברמות הכי גבוהות שלו וזה עוזר להבשלת מנגנון השינה במוח, לחיזוק המערכת החיסונית, להבשלה של מערכת העיכול, לבריאות עור הפנים והשיער ועוד.
על ידי זה שקמים מוקדם בבוקר, מאפסים חלונות ערות ומסנכרנים את ייצור המלטונין והסרטונין, על מנת לסנכרן את המסלול הפנימי עם שעות הערות והשינה של העולם שלנו עם שעות הערות שלנו ושל ילדינו. כך, ביום – ערניים ובלילה – ישנים.
לאט לאט הגוף מזיז את השעון הביולוגי, מסדר את מנגנוני העייפות והערות. יום ולילה. אור וחושך. כך, קמים בתחילת היום ונרדמים בתחילת הלילה. במהלך היום, נהיה ערניים ואנרגטיים. האתגר גם יעזור לתינוק שצבר עייפות, שמסתובב עייף במהלך היום, ששנת היום שלו התקצרה והוא מתעורר הרבה במשך הלילה.
כאשר יש עייפות-יתר בגוף, היא משפיעה על עומק השינה. במקום שינה עמוקה, השינה שלנו תתאפיין ביותר שנת חלום. זה ישפיע על השינה והערות שלנו. לכן חשוב לאפס עייפות.
על אף הקושי והאתגר של לקום בזריחה ולצאת לקרני השמש הראשונות, הרווחים עצומים וממש שווים את זה. נסו את זה כשבוע ותרגישו איך העייפות מתאזנת, איך התינוק, או הילד שלכם מתחיל לישון יותר טוב בלילה, קם מוקדם, הולך לישון מוקדם יותר בלילה ושנת היום שלו מתארכת. תבחינו שכשהוא מתעורר, הוא קם ערני ושמח.
נסו את זה בבית ועדכנו אם יש שינוי.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
המקום בו שוקעת השמש
במבוא חמה, מי שהצליח לעמוד איתן מול השרקייה, יצליח לזקוף ראש גם מול רוחות השינוי,…
-
רגרסיה
רגרסיה היא הליכה לאחור. הילד ידע להתלבש לבד - פתאום לא. כבר עשה פיפי רק…
-
בייבילד
ממשיכה להיניק, או לתת בקבוקים, כי נמנעת מלטחון ולרסק אוכל לטעימות? כבר לא חייבת! תני…