משחק הכדורסל המסורתי בין ילדי קצרין לשחקני "בית הלוחם" חיפה היה גם השנה האירוע המרכזי ביום ההוקרה לפצועים בקצרין
יום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה הוא ההזדמנות שלנו להוקיר, להודות, להכיר ולראות את אלה שנותרו בח וסוחבים עמם את הקשיים הפיזיים והנפשיים, מהקרבות ומפעולות האיבה שהותירו את חותמן בגופם ובנפשם. במסגרת הפעילות, מתקיימים מפגשים של פצועי צה"ל בבתי ספר ופעילויות בקהילה.
בקצרין, זו השנה השלישית, שבה מתקיים משחק ראווה בכדורסל. המשחק מתקיים בין בית הספר לכדורסל לילדים בקצרין לבין שחקני "בית הלוחם" בחיפה. הפעילות נרקמה בזכות הקשר שנוצר בין עדה, רכזת התרבות, לבין יצחק שוהם, מנהל מחלקת הספורט ב"בית הלוחם", חיפה.
נציגת המועצה המקומית קצרין, שרון רואס, פתחה את האירוע. את האירוע, הנחה חיים אלטיט, רכז הספורט של מתנ"ס קצרין ופרנסואה, שהכניס קצב דרום אמריקאי למשחק. באירוע נכח גם מנהל מתנ"ס קצרין, גילי פורת.
לאירוע הגיעו המשפחות של הילדים מבית הספר לכדורסל. לחלק מהילדים, זו כבר שנה שנייה ושלישית במעמד ולחלקם זו הייתה הפעם הראשונה. אין ספק שהייתה התרגשות מאוד גדולה של הילדים ומשפחותיהם.
לפני המשחק, הגיע סמל לואי מרעי, שנפגע ממטען צד בגבול לבנון, במהלך סיור ב-2002, ואיבד את שתי רגליו. לואי סיפר על תהליך השיקום: "אני מרגיש את עצמי שלם, לא חסר לי כלום, אני מתעסק בספורט, מתאמן הרבה ומשחק כדורסל ב'בית הלוחם' חיפה".
בתום האירוע, חולקו מדליות לכל המשתתפים. ההורים והמשפחות ירדו להצטלם עם השחקנים של שתי הקבוצות לתמונה משותפת.
המשחק – בדרך אחרת
יצחק שוהם: "'בית הלוחם' בחיפה אחראי על אזור הצפון, מחדרה ועד החרמון. כל פעילות הספורט של הנכים נמצאת תחתנו. כיום, יש אלף ושלוש מאות משתתפים בהתארגנויות הספורט השונות.
"לאחר שמתרחשת פציעה, הפצועים עוברים לאגף השיקום ומשרד הביטחון ונרשמים לחברות בארגון נכי צה"ל. הנכים מקבלים את כל הפעילויות כמעט ללא עלות והכול מתוך מטרה שיצאו לפעילות לחיזוק הפן הגופני, הנפשי והחברתי.
"יום ההוקרה נקבע כיום קבוע ורשמי בכל הארץ. ביום הזה, יש מפגשים ופעילויות בכל מקום. יש הרצאות, התנסויות של ילדים בכיסאות גלגלים ועוד. ב'בית הלוחם', אנחנו מארחים אצלנו את הפעילויות ובנוסף מארגנים לפעמים פעילויות חוץ. זו השנה השלישית בה אנחנו מגיעים להתארח בקצרין. מגיעה קבוצה מהליגה ששייכת ל'בית הלוחם', קבוצה מכרמיאל, אשר מאגדת יהודים, מוסלמים, נוצרים ודרוזים. המאמן, מקבל שופנייה, היה שחקן בעצמו. אחד מחברי הקבוצה, לואי מרעי, בן אדם חיובי וחייכן, מספר על הפציעה שלו ובעיקר על השיקום שלו.
"בקצרין מקבלים אותנו מאוד יפה. יש דגלים, מדליות וברכות. לאחר הסיפור האישי של לואי, הקבוצה של 'בית הלוחם' משחקת ומדגימה את התנועה ודרך המשחק על כיסאות הגלגלים. לאחר מכן, הילדים גם מתיישבים על כיסאות הגלגלים, לומדים לחוש את הכיסא ולומדים את המשחק בדרך אחרת. דרך שבה כבר לא רצים, צריך לעבוד עם הידיים, פתאום הקליעה לסל קשה יותר ובכלל, כל הנעת הכדור והכיסא נותנים תחושה אחרת.
משחק הכדורסל מתנהל בהתאם לחוקי המשחק הרגילים. השחקנים מחויבים לשבת על כיסא גלגלים, גם אם בסוף המשחק קמים והולכים עם פרוטזה.
"חשוב להעביר מסר לכל הנכים באזור קצרין והגולן, שמתקיימות פעילויות ב'בית הלוחם' והם יכולים להצטרף. יש מגוון רחב של פעילויות באגמון החולה, יש בריכה במבואות חרמון, פעילויות וחוגים ב'בית איל' ועוד. יש בהחלט הרבה אפשרויות וחשוב שיפנו אלינו ונחבר אותם ל'בית הלוחם', כמעט ללא עלות".
אולי יעניין אותך גם:
-
יום הדבורה העולמי
השבוע, בעצרת הכללית של האו"ם, הוחלט על ה-20 במאי כ"יום הדבורה העולמי". מועצת הדבש בישראל…
-
אישה במועצה הדתית בקצרין
לראשונה נבחרה בקצרין אישה כאחת מחמשת חברי המועצה הדתית. דנה אלמלם, 36, היא חברה בקהילת…
-
חינוך עתידני בקצרין
קצרין מכוונת גבוה. תלמידי בית הספר "גמלא" בקצרין משלבים למידה במתחם העתיד במכללת "אוהלו" תלמידי…