היא התחילה לבשל לילדים אוכל בריא וזה עבד. עכשיו היא בעלת קייטרינג לבישול בריא. "תזונה נכונה ובריאה משפיעה על כל אורח חיינו", אומרת האורחת שלנו לשבת, שולמית כהן מקצרין
קצת על עצמך
"שולמית כהן, בת 54, אימא ל-6. מאמינה שתזונה נכונה ובריאה משפיעה על כל אורח חיינו, על תחושות הגוף והנפש".
איפה נולדת וגדלת?
"נולדתי וגדלתי בפתח תקווה. בהמשך, ההורים עברו לבני ברק. אחרי נישואיי, עברנו לאלעד ואז חזרנו לבני ברק. בשנה האחרונה עליתי לגולן".
מגורים
"קצרין. שניים מבניי למדו במכללה הטכנולוגית בחיספין והתאהבו בגולן. הם שכנעו אותי לעשות שינוי ולעבור לגור בקצרין וזה היה מהלך נכון ומוצלח. קיבלו אותי כל כך יפה פה וכבר רכשתי חברים שהם משפחה".
עיסוק
"בעלת קייטרינג לבישול בריא ולומדת נטורופתיה. כשילדיי היו צעירים, הם היו מאוד תזזיתיים, והיפראקטיביים. היה מאוד קשה להרגיע אותם ואני לא רציתי לטפל בהם בעזרת ריטלין. חיפשתי דרך להרגיע אותם, חקרתי את הנושא ומצאתי שלתזונה בריאה יש השפעה על האנרגיות שלהם.
"התחלתי לבשל להם אוכל בריא. החלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמת, את הסוכר הלבן – בסוכר חום ובמייפל. התחלתי לטגן בצל בלי שמן. הכנסתי הרבה ירקות חיים לתפריט ומהר מאוד ראיתי שזה משפיע עליהם. עד היום, כשהם כבר גדולים, הם מקפידים על מזון בריא כאורח חיים. גם כשהם נמצאים במסגרות, הם מבשלים לעצמם ודואגים לאכול בריא. ראיתי כמה שזה עושה טוב למשפחה שלי והחלטתי לבשל אוכל בריא גם לאחרים. אני מרגישה ממש שליחות לבשל אוכל שהוא גם בריא גם אסתטי, יפה ומגרה. גיליתי שכאשר אוכלים בריא, לא צריך להיות במרדף אחרי דיאטות, כי לא עולים במשקל וגם מרגישים יותר טוב. אין דחף לאכול מתוק ויש אנרגיות של שמחה.
אוכל משמח עושה טוב על הלב. בעבר, הייתי מדריכת שיקום בהוסטל ונחשפתי להרבה מצוקות. בעזרת אוכל בריא, הצלחתי לעזור לאנשים לצאת ממצוקות, להפחית תרופות ולצאת ממעגל ההשמנה. זה ממש מעגל קסמים
"אוכל משמח עושה טוב על הלב. בעבר, הייתי מדריכת שיקום בהוסטל ונחשפתי להרבה מצוקות. בעזרת אוכל בריא, הצלחתי לעזור לאנשים לצאת ממצוקות, להפחית תרופות ולצאת ממעגל ההשמנה. זה ממש מעגל קסמים.
"לאחרונה, פתחתי את הקייטרינג לאוכל בריא ואני כבר מרגישה שיש לזה הרבה ביקוש".
איך נראה יום שישי שלך?
"אני מתחילה את הבוקר בתפילה ואחר כך, אופה חלות לשבת, או פיתות תימניות ומתחילה את הבישולים. אני אוהבת מאוד לגוון. כל שבת – אוכל של עדה אחרת. אני אוהבת אוכל טרי, לכן מתחילה לבשל רק ביום שישי".
מה אוכלים בשבת?
"יש אצלנו כבוד לאוכל המסורתי – ג'חנון, קובנה, סלביה, שאני עושה מקמח כוסמת עם מעט מאוד חמאה מזוקקת, משתמשת בשמן זית, או שמן קוקוס. אוכלים עם ממרחים שאני מכינה ועגבניות מרוסקות. אני מכינה גם לזניות, פשטידות, קישים, דגים מרוקאיים והכול, כמעט בלי שמן. הילדים לא אוכלים בשר. אני מכינה להם מטעמים מטופו, או סייטן, הרבה ירקות טריים ושילוב של אגוזים ושקדים".
מה אוכלים בפסח?
"אני משלבת אוכל תימני עם מרוקאי ואשכנזי. החרוסת שלי היא משהו מיוחד, היא מתוקה עם נגיעה של חרפרפוּת של פלפל שחור. אני מכינה קניידלך מבצק שקדים וקובות משילוב של קמח מצה עם קמח שקדים, דגים, גלידות ומסין על בסיס של קרם קוקוס, או דוחן וגם לפתני פירות ועוד".
זיכרון ילדות משבת
"זוכרת את הסבתות התימניות שלי מבשלות את האוכל לשבת על הטבון בחצר. חוויה מדהימה שאני חולמת להגשים גם אצלי בחצר".
מה הכי כיפי בשבת שלך?
"שכולם יחד, אוכלים, שרים, משתפים באירועי השבוע ומטיילים יחד".
עם מי היית רוצה לשבת בשולחן שבת?
"עם חני ויינרוט ז"ל, שנפטרה ממחלת הסרטן. היא הייתה אישה מיוחדת שהספיקה לעשות הרבה מאוד בחייה הקצרים. הדרך שבה סיימה את החיים ונפרדה מילדיה ושיתפה את כולם במחלה בצורה אנושית, מאוד נגעה ללבי. כל ההתמודדות שלה היא מעוררת השראה".
מה את עושה בשעות הפנאי?
"אין לי הרבה כאלה. אני עובדת ולומדת, אבל כשיש, אוהבת לצאת להליכות, עם חברה".
מה את הכי אוהבת בגולן?
"את האנשים, יש כאן אנשים מופלאים, מחייכים מקבלים. בזמן מאוד קצר, כבר הכרתי אנשים שהפכו לחברים, אני מרגישה שאני מכירה אותם כבר שנים. גם אוהבת את הנופים והשקט, יש בגולן שקט בריא, שעושה לי טוב".
איך השפיע עלייך הקורונה?
"לקורונה, יש השפעה מורלית ועסקית. התחלתי עסק שהיה קשה לפתח. זו תקופה לא פשוטה ומאתגרת, אבל למדנו ממנה גם דברים טובים, שאפשר ללמוד דרך הזום. נפתחו אפיקים חדשים. הביורוקרטיה הייתה יותר קלה וזמינה".
מהו המוטו שלך בחיים?
"עברתי אתגרים לא פשוטים בחיי, כולל גירושין, אבל לא נתתי לזה להפיל אותי. השתדלתי להיות אופטימית ושמחה ולא לפחד מכלום. אני יודעת ומרגישה שה' שומר עליי. הוא רוצה שאני אעשה את המקסימום וכשאני לא יכולה יותר, הוא עוזר לי. האמונה נותנת לי הרבה כוח, מונעת ממני פחדים וחרדות ונותנת לי הרבה שקט".
מהו החלום שלך?
"להשפיע על אנשים לעשות טוב, שהאוכל הבריא יהיה כמו 'קופיקס', זמין וזול ובכל מקום".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הסיפור הגולני
עשרות ממייסדי ההתיישבות בגולן התכנסו ב"גיליס" לערב של סיפורים על ראשית ההתיישבות בגולן, זיכרונות, התרפקות…
-
הגולן זה הבית
קצין ההגנה המרחבית של חטיבת הגולן, רס"ן לשם צוריאל בראיון מעמיק על הקשר של הצבא ליישובי…
-
לחיות בקהילה, זה כל הסיפור
הפעם בדקנו איך התושבים המבוגרים עצמם רואים את חייהם בתוך הקהילה, איש איש ביישובו אזור…