כנס "שומרת אחותי", לאלימות כלפי נשים

כ-150 איש השתתפו בכנס מיוחד לציון היום הבין-לאומי לאלימות כלפי נשים, שארגנו בלשכת הבריאות המחוזית, יחד עם השירות הסוציאלי של המרכז הרפואי "פדה-פוריה"


מאיה צבן, דוברות פוריה

תחת הכותרת: "שומרת אחותי", התקיים במרכז הרפואי "פדה-פוריה", יום עיון מיוחד לציון היום הבין-לאומי לאלימות כלפי נשים. כ-150 משתתפים, עובדים ועובדות סוציאליים, אחיות טיפות חלב, וצוות סעודי מהמרכז הרפואי הגיעו לכנס, אותו ארגנו במחוז הצפון של משרד הבריאות, יחד עם מנהלת השירות הסוציאלי במרכז הרפואי, ענת רוזנבלום.
רוזנבלום: "יום העיון עסק בהתמודדות של נשים, שבעברן פגיעה מינית, עם תהליך ההיריון והלידה. מגוון ההרצאות האירו זרקור מזוויות שונות על התופעה, כולל סיפור אישי של אישה שעברה גילוי עריות והיום מסייעת לנשים אחרות כתומכת לידה".
ישראלה דנינו, עו"ס מומחית והמרכזת הארצית של תחום אלימות במשפחה במשרד הבריאות, פתחה את היום ואמרה: "הפגיעה המינית מפוררת את הנפש ומותירה חותם. נשים שעברו פגיעה מינית מועדות יותר לפתח מצוקה פיזית ונפשית בתקופת ההיריון ובמהלך הלידה. הן מדווחות על רמה גבוהה יותר של לחץ, דיכאון, חרדה ופחד מהלידה, שימוש בחומרים ממכרים ומחשבות אובדניות.
"הגוף החשוף, החוויה שהגוף כבר לא בשליטתה, הכאב הפיזי באיבר המין, כל אלה עלולים לשמש כטריגר שיזכיר את מעשה ההתעללות גם לאחר שנים של הדחקה… אני מאמינה שלהיריון, ללידה ולכניסה לתפקיד האם יש ערך רב בתהליך ההחלמה של אישה שעברה התעללות. אתן, שפוגשות את הנשים בתחילת הזוגיות וההיריון, יכולות להיות עבורן מוקד לתמיכה, סיוע והכלה".
מנהל המרכז הרפואי, ד"ר ארז און: "כשחושפים את הנתונים המספריים קשה להאמין. אחת מתוך שלוש נשים הייתה נתונה להתעללות מינית. מדובר בתופעה שכיחה ביותר. בשנים האחרונות, הנושא שהיה בגדר טאבו חברתי, עולה לתודעה הציבורית. אני מברך על המפגש החשוב הזה ומודה לכן, אתן שעושות עבודת קודש ונמצאות בחזית ההתמודדות עם התופעה הקשה הזו, באופן יום-יומי" .

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Events for 1st מאי
No Events
Events for 2nd מאי
No Events
Events for 3rd מאי
No Events
Events for 4th מאי
No Events
Events for 5th מאי
No Events
Events for 6th מאי
No Events
Events for 7th מאי
No Events
Events for 8th מאי
No Events
Events for 9th מאי
No Events
Events for 10th מאי
No Events
Events for 11th מאי
No Events
Events for 12th מאי
No Events
Events for 13th מאי
No Events
Events for 14th מאי
No Events
Events for 15th מאי
No Events
Events for 16th מאי
No Events
Events for 17th מאי
No Events
Events for 18th מאי
No Events
Events for 19th מאי
No Events
Events for 20th מאי
No Events
Events for 21st מאי
No Events
Events for 22nd מאי
No Events
Events for 23rd מאי
No Events
Events for 24th מאי
No Events
Events for 25th מאי
No Events
Events for 26th מאי
No Events
Events for 27th מאי
No Events
Events for 28th מאי
No Events
Events for 29th מאי
No Events
Events for 30th מאי
No Events
Events for 31st מאי
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות