מתנדבים נוספים יתקבלו בברכה

כמה פשוט לתרום ולהתנדב איפה שצריך. שפרה בירנבוים שמה לב שהרבה קשישים זקוקים להסעה לשוק ובחזרה, עם הסלים המלאים. אז היא הקימה מערך כזה, מבוסס מתנדבים, שעובד כבר שנה


שפרה בירנבוים הקימה את מערך ההסעות, המציע הסעות קשישים לשוק ובחזרה בהתנדבות. היא חולמת להקים פינת שתייה קרה וחמה, עם עוגות ואהבה לחיילים. מערך ההסעות פועל כבר כשנה ועוזר לקשישים להגיע לשוק ולחזור עם השקיות הכבדות לבתיהם, בעזרת המתנדבים שמסיעים אותם

מה הוביל אותך ליצור את מערך ההסעות?
שפרה: "בכל פעם שהזדמן לי ללכת לשוק, מצאתי לי טרמפיסטים ששמחו כל כך להצעה שלי להחזיר אותם עם העגלה העמוסה הביתה. גם שמעתי את הסיפורים; אנשים בודדים, קשישים וחולים, הגרים במרחק רב מהשוק. מה זה מרחק רב? אישה שגרה בטיילת גמלא, אמרה לי שלוקח לה שעה להגיע הביתה ועוד חצי שעה להעלות את הדברים לקומה השנייה. אנשים הולכים עם עגלות קנייה משומשות מאוד ושבורות והדרך חזרה ארוכה…

"כל כך קל לעזור בזה וכך התחלתי לשווק את הפרויקט ב'שישי בגולן', בעברית וברוסית. פנו מתנדבים, הקמנו מערך, 'שישי בגולן' מפרסם מדי פעם את שעות ההסעה בשלוש שפות והעסק פועל".

 

"כבר שנה כמעט שלמה שמדי יום שלישי מתייצב מתנדב אחד או יותר ומסיע את האנשים. סימן שלאנשי קצרין והגולן יש לב רחב, והמון רצון טוב". (שפרה בירנבוים)
שפרה מוסיפה ומספרת על מתנדבי המערך: "אנשים מחפשים היכן לתרום, איך לתת ולמי להעניק. השמחה היא כפולה, לתת לקשיש טרמפ הביתה ולתת למתנדב כר פעולה ובסוף עוד לקבל תודה וברכה בכל השפות".
מי יכול להתנדב במערך ההסעות?
"המתנדבים באים מכל שורות הציבור. גברים ונשים, בגילאים שונים, דתיים וחילונים, עולים דוברי אנגלית וישראלים ועוד. מתנדבים רבים עושים זאת באופן קבוע פעם בחודש ואחרים רק מוכנים למלא מקום ברגע האחרון, אם חסר. ישנם מתנדבים שלוקחים את כל ארבע ההסעות ביום אחד ואחרים המתחלקים ביניהם. אין תנאי קבלה, כל אחד מתקבל בשמחה ובלבד שאין צורך להזכיר לו והוא יזכור לבד את התורנות שלו.

"רשימת המתנדבים היא דינמית מאוד. שלוש מתנדבות כבר יצאו לחופשת לידה וטרם שבו לפעילות. אחרת קיבלה עבודה בימי שלישי ואחרים אינם יכולים להתפנות מסיבות אישיות. לכן תמיד מחפשים כוחות נוספים לפעילות".

"כאשר אין מתנדב, אני עושה את התורנות בעצמי, וזוכה בעצמי לראות את השמחה והתודה בעיני הנוסעים". (שפרה בירנבוים)

יש לך רעיונות או הצעות לשיפור הרעיון של הסעת קשישים לשוק?
"אפשר כמובן לעשות הסעה בתשלום סמלי, שתעבור בכל שעה בשוק ותיקח את האנשים הביתה. זה האידאל מבחינתי. התחבורה בקצרין, אף שכיום היא טובה עשרת מונים ממה שהיה פעם, עדיין יש חוסר ביכולת לנוע בתוך העיר. הסעה מיוחדת מהשוק תפתור את הבעיה.

"אולי תציב המועצה ספסל עם סככה ובו יחכו הקשישים. כל נהג שיוצא מהשוק, יעבור בסככה וייקח טרמפיסטים משם. אולי בכלל לא יהיה צורך במתנדבים ובשעות קבועות. בטוחני שרוב הקונים בעלי המכוניות ישמחו לעשות זאת, אם ידעו שהקשיש מחכה להם. אולי מתנדב יבוא בכל זאת, שמא נשאר מישהו ללא טרמפ. נראה לי שכדאי להעלות את הנושא לדיון, אולי תהיה הצעה מעשית טובה וישימה.
"מישהו הפנה את תשומת לבי לפרויקט דומה המתקיים בשוק מחנה יהודה ומכונה 'גברת עם סלים'. חבר'ה צעירים בסוף תיכון באים לסייע לקשישים במהלך הקניות ולשאת את הסלים לאוטובוס. השראה להמשך, אלא שאנחנו זקוקים לבעלי רכב, שגם המתנדב וגם הרכב פנויים ביום שלישי בבוקר, יום השוק".
לאחרונה נכנס הפרויקט למכלול המיזמים ההתנדבותיים תחת כנפי המתנ"ס, כדי לאפשר ביטוח לכל מתנדב וכדי לקבל תגבור של מתנדבים לפרויקט וחשיפה גדולה יותר. כל מתנדב מבוטח ונכנס למאגר המתנדבים של קצרין, מאגר מכובד ומרומם, תמצית הטוב בעיר הזאת.
שפרה: "עכשיו, כשהפרויקט תחת המתנ"ס, אולי זה המקום לפתח את הרעיון ולעשות אותו טוב יותר".

יוני 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
Events for 1st יוני
No Events
Events for 2nd יוני
No Events
Events for 3rd יוני
No Events
Events for 4th יוני
No Events
Events for 5th יוני
No Events
Events for 6th יוני
No Events
Events for 7th יוני
No Events
Events for 8th יוני
No Events
Events for 9th יוני
No Events
Events for 10th יוני
No Events
Events for 11th יוני
No Events
Events for 12th יוני
No Events
Events for 13th יוני
No Events
Events for 14th יוני
No Events
Events for 15th יוני
No Events
Events for 16th יוני
No Events
Events for 17th יוני
No Events
Events for 18th יוני
No Events
Events for 19th יוני
No Events
Events for 20th יוני
No Events
Events for 21st יוני
No Events
Events for 22nd יוני
No Events
Events for 23rd יוני
No Events
Events for 24th יוני
No Events
Events for 25th יוני
No Events
Events for 26th יוני
No Events
Events for 27th יוני
No Events
Events for 28th יוני
No Events
Events for 29th יוני
No Events
Events for 30th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות