הצפה בפניות למרכז "משאבים" בקריית שמונה בעקבות המלחמה באוקראינה

מרכז "משאבים" בקריית שמונה, בהובלתו של פרופ' מולי להד, מסייע בימים אלה למגוון אוכלוסיות המעורבות במלחמה באוקראינה, מרמת הסיוע הרגשי לפליטים ועד למתנדבים ולאוכלוסייה הנמצאת באוקראינה תחת אש


מתחילת הלחימה באוקראינה, מאייש מרכז "משאבים", בקריית שמונה, מוקד סיוע נפשי ומקצועי טלפוני, בשיתוף עם משרד העלייה והקליטה, בשפות אוקראינית ורוסית. המרכז מנחה מטפלים דוברי רוסית ואוקראינית למתן סיוע טלפוני לאנשים שנמצאים תחת אש באוקראינה וסיוע פרונטלי לפליטים שהגיעו לארץ ושוהים בחמישה מרכזי קליטה. מרכז "משאבים" מקבל גם פניות מחברות עסקיות בישראל שיש להן עובדים באוקראינה ומעוניינות לספק תמיכה נפשית מקצועית לעובדים אלה.

מומחי מרכז "משאבים" מסייעים לארגונים ששולחים משלחות, מרמת הפרט ועד הארגון, למתנדבים ואנשי מקצוע בארץ, בטרם יציאה לאירופה, בזמן השהות ולאחר החזרה, בזום, או בפגישות פרונטליות. המטרה היא להקנות למתנדבים ולאנשי המקצוע את הכלים המתאימים, לטייב את הסיוע הניתן לאוכלוסייה הנזקקת ולא פחות חשוב – לשמור על חוסנם הנפשי של המסייעים.

מרכז "משאבים" הנו הוותיק בעולם בתחום הסיוע הפסיכו–סוציאלי בשעת משבר. ב -40 השנים האחרונות, הארגון סייע וליווה פליטים, אנשי מקצוע ומתנדבים, בעשרות משברים בין–לאומיים.

מנכ"ל "משאבים", יפתח בנבנישתי: "לאור ההתמחות של מרכז 'משאבים' בסיוע ממוקד במצבי חירום, אנחנו מקבלים פניות רבות מגופים שונים, בארץ ובאוקראינה, למתן סיוע נפשי מקצועי בחירום ומשתפים פעולה עם גופים כמו משרד העלייה והקליטה, 'הקרן לידידות' והסוכנות היהודית. היחידה הקלינית שלנו, בהובלת עידית גרינשפן ויחידת החוסן, בהובלת ד"ר רובי רוגל פועלות כעת מסביב לשעון כדי לספק מענה לכלל הפניות. לצורך זה, תגברנו את הצוותים שלנו, ביצענו הכשרות מקצועיות לאנשי מקצוע דוברי רוסית ואוקראינית ואנחנו נערכים גם לתת מענים לצוותי מתנדבים שיצאו לאוקראינה, כדי לאפשר להם להתמודד נכון עם האירועים שחוו שם. חברות עסקיות בארץ פנו אלינו כדי לסייע לעובדיהם שנמצאים כעת תחת אש באוקראינה ויש היום מודעות גדולה לנושא ההתמודדות הרגשית ולכלים הרגשיים שניתן לתת לאנשים, בכל הגילאים, שנמצאים במשבר".

סמנכ"ל "משאבים" ומנהל יחידת החוסן, ד"ר רובי רוגל: בזמן ההכשרה, אנחנו גם דואגים לתת להם תמיכה נפשית ואפשרות להתאוורר ולדבר על המצוקות שלהם, כדי שיוכלו להמשיך ולסייע לאחרים

חוברת מעשית להורים

סמנכ"ל "משאבים" ומנהל יחידת החוסן, ד"ר רובי רוגל: "גולת הכותרת היא חוברת מעשית להורים, לסיוע בהתמודדות של הילדים והמשפחה בעת מצוקה רגשית, בעברית וברוסית, שחוברה על ידי פרופסור מולי להד, מתוך ניסיון רב–שנים. החוברת פורסמה בעמוד הפייסבוק של 'משאבים' ומיד הפכה ויראלית ומשמשת הורים רבים שהם וילדיהם נקלעו למצב הזה, עם המלצות איך להתנהל בתקופה הקשוחה הזו עם ומול הילדים. החוברת הגיעה ליותר מ-50,000 איש, רבים מהם באוקראינה. ארגונים באוקראינה פנו למרכז 'משאבים' בבקשה להשתמש בחוברת זו לטובת עובדים ותושבים.

"בהכשרות שביצענו, גילינו שגם אנשי המקצוע עצמם נמצאים במצוקה, שכן לרבים מהם יש משפחות באוקראינה והם מצויים בדאגה רבה לחייהם. לכן, בזמן ההכשרה, אנחנו גם דואגים לתת להם תמיכה נפשית ואפשרות להתאוורר ולדבר על המצוקות שלהם, כדי שיוכלו להמשיך ולסייע לאחרים".

לרשותכם, מוקד הסיוע של משרד העלייה והקליטה בשיתוף עם "משאבים", שפועל במשך כל השנה לטובת עולים חדשים ודוברי רוסית ואוקראינית וכעת, מתוגבר לצורך מענה מקצועי נפשי לפונים, עקב המלחמה באוקראינה – 04-7702648

שעות הפעילות:
שישי 14:00-17:00,
שבת: 09:00-14:00, 16:00-21:00.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Events for 1st נובמבר
No Events
Events for 2nd נובמבר
No Events
Events for 3rd נובמבר
No Events
Events for 4th נובמבר
No Events
Events for 5th נובמבר
No Events
Events for 6th נובמבר
No Events
Events for 7th נובמבר
No Events
Events for 8th נובמבר
No Events
Events for 9th נובמבר
No Events
Events for 10th נובמבר
No Events
Events for 11th נובמבר
No Events
Events for 12th נובמבר
No Events
Events for 13th נובמבר
No Events
Events for 14th נובמבר
No Events
Events for 15th נובמבר
No Events
Events for 16th נובמבר
No Events
Events for 17th נובמבר
No Events
Events for 18th נובמבר
No Events
Events for 19th נובמבר
No Events
Events for 20th נובמבר
No Events
Events for 21st נובמבר
No Events
Events for 22nd נובמבר
No Events
Events for 23rd נובמבר
No Events
Events for 24th נובמבר
No Events
Events for 25th נובמבר
No Events
Events for 26th נובמבר
No Events
Events for 27th נובמבר
No Events
Events for 28th נובמבר
No Events
Events for 29th נובמבר
No Events
Events for 30th נובמבר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות