תערוכה מפרי מכחולם של בעלי מוגבלויות תפתח החודש בהיכל התרבות קצרין

שילוב בעלי המוגבלויות בכל חברה, ובפרט בכל חברה דמוקרטית, ליברלית, נאורה הנו אבן יסוד בהתוויית צביונה של החברה ומיסוד ערכיה ואמונותיה הפנימיות


עדה סימוניץ, מתנ״ס קצרין

בכל נקודת מבט שנבחר להבין את פני הדברים, ראוי שנזכור את ההכרח והצורך הבלעדי בשילוב בעלי המוגבלויות בחברה הישראלית ובחזית העשייה התקשורתית, הפוליטית, התרבותית, הבריאותית והכלכלית של המדינה.

אין זה רק צו מוסרי בסיסי, כפי שציינתי, אלא חלק מתמונת הטבע – כשם שערוגת פרחים איננה שלמה ללא שלל הסוגים, כשם ששדה ירקרק אינו מלא ללא מגוון רחב של עשבים, כשם שיער עצים משתפל איננו אחיד ללא מיני עצים, כך גם החברה הישראלית, ולמעשה כל חברה, לא תגשים את מלוא ייעודה, ללא שילוב בעלי המוגבלויות בקרבה. כשם שבטבע, המִגוון מעיד על עושר ועניין, כך גם בין בני האדם.

אני חולמת על עולם שבו בעלי המוגבלויות אינם רק מספרים או שמות, ברשימות המובאות בספרים גדולים, שמפעם לפעם, נזכרים שיש לעסוק בהם. הם לא רק איגודי מחאות שעולות אל כנסת ישראל בירושלים, בשעות של מרי ומחאת לבבות, אלא הם המתן המבורך בחברתנו. באימוצם אל לוח נפשנו, נזכה לשגות מנהרתם ולהיות טובים יותר, בזכותם ולא רק למענם.

בעוד כשבועיים, תיפתח בהיכל התרבות קצרין, תערוכה מפרי מכחולם של בעלי מוגבלויות אלו. בתערוכה זו, יוצגו יצירות אמנות של גיבורים במבחר תחומים – יצירות שנעשו בידי אנשים בעלי מוגבלות פיזית ושעל אף המוגבלות, יוצרים במלוא הדר. גיבורים בחיי היום–יום, שמציירים בעזרת הפה והרגל, ציורי טבע, בני אדם ובעלי חיים.

כמו כן, מוצגים בתערוכה צילומים של ספורטאים בעלי מוגבלויות פיזיות, שמעפילים גבוה גבוה וקוטפים הצלחות לא מעטות בתחומי ספורט שונים; ריקוד, טניס, טאיקוונדו, רכיבה על אופניים וגלישת גלים.

בין הציורים והצילומים, משולבים שירים פרי יצירתם של משוררים גיבורים.

מזמינה אתכם להתרגש עמי, עדה בארי סימוניץ, אוצרת התערוכה.

פתיחת התערוכה ביום שני, 13 ינואר 2020, בשעה 18:00, בהיכל התרבות קצרין.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Events for 1st נובמבר
No Events
Events for 2nd נובמבר
No Events
Events for 3rd נובמבר
No Events
Events for 4th נובמבר
No Events
Events for 5th נובמבר
No Events
Events for 6th נובמבר
No Events
Events for 7th נובמבר
No Events
Events for 8th נובמבר
No Events
Events for 9th נובמבר
No Events
Events for 10th נובמבר
No Events
Events for 11th נובמבר
No Events
Events for 12th נובמבר
No Events
Events for 13th נובמבר
No Events
Events for 14th נובמבר
No Events
Events for 15th נובמבר
No Events
Events for 16th נובמבר
No Events
Events for 17th נובמבר
No Events
Events for 18th נובמבר
No Events
Events for 19th נובמבר
No Events
Events for 20th נובמבר
No Events
Events for 21st נובמבר
No Events
Events for 22nd נובמבר
No Events
Events for 23rd נובמבר
No Events
Events for 24th נובמבר
No Events
Events for 25th נובמבר
No Events
Events for 26th נובמבר
No Events
Events for 27th נובמבר
No Events
Events for 28th נובמבר
No Events
Events for 29th נובמבר
No Events
Events for 30th נובמבר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות