“פוד-טק תל-חי 2021”

סטרטאפים מפתיעים בתחום המזון הוצגו בכנספודטק תלחי 2021″, בפני בכירי תעשיית המזון בארץבירה קינואה, דג סלמון טבעוני, פסטה חרובים ובצק עלים מטחינה           


בשנים האחרונות, תחום הפודטק ומזון העתיד מתפתח בקצב מואץ ועובר מהפכה של ממש, מתעשייה מסורתית לתעשיית המבוססת על טכנולוגיות חדישות ועתירותידע. במסגרת מהפכה זו, תופסות תאוצה מספר מגמות: פיתוח מוצרי מזון בריאים יותר, עם ערכים פונקציונליים, הכוללים הפחתה משמעותית של נתרן, סוכרים ושומן רווי, מקורות חלבון חלופיים מהצומח, שימוש גובר בחומרים טבעיים ופיתוח מוצרים המבוססים על פחת ושאריות מזון.

דר אופיר בנימין, מיוזמי הכנס: “מגמות אלה, לצד ההתפתחויות והחידושים בעולם המזון, הוצגו לאחרונה בכנספודטק תלחי 2021′, בהשתתפות הבכירים בטכנולוגי המזון בארץ ובעולם ומומחים מובילים בתחום האקדמיה והמחקר“.

מנכלית איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, עוד גליה שגיא גזית: המטרה היא לפתח פתרונות למקורות של חומרי גלם, להפחתת טביעת הרגל הפחמנית ועוד, לצד שיפור מוצרי המזון והפחתת סוכר, שומן ונתרן

מנכלית איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, עוד גליה שגיא גזית, אמרה בכנס: “תעשיית המזון הישראלית משקיעה משאבים רבים ופועלת ליצירת שיתופי פעולה והשקעות בחברות הזנק מקומיות, במטרה לפתח פתרונות למקורות של חומרי גלם, להפחתת טביעת הרגל הפחמנית ועוד, לצד שיפור מוצרי המזון והפחתת סוכר, שומן ונתרן. תעשיית המזון הישראלית מהווה מנוע צמיחה כלכליחברתי של מדינת ישראל, בכלל ושל צפון המדינה, בפרט וחשוב, היום יותר מתמיד, לשמור עליה כתעשייה חזקה, עצמאית ובתקיימא. אנחנו מאמינים כי נראה את התפתחות הפודטק נמשכת גם בעשורים הבאים וששמה של תעשייה זו בישראל יינשא למרחקים, בדומה לתחומים אחרים, דוגמת הסייבר“.

פסטה חרובים

במסגרת הכנס, הוצגו סטרטאפים של הסטודנטים מהחוג למדעי המזון, פותחו במהלך השנה האחרונה. ביניהם: דג סלמון טבעוני, בצק עלים מטחינה, בירה קינואה, עוגיות על בסיס קטניות מש במילוי קרם קוקוס, חלב שומשום, פסטה חרובים, גלידה טבעונית, ושלושה מוצרים שפותחו בשיתוף חברתסוגתמלח“: מלח אצות, עוגת חומוס וחטיף ציפס מחומוס.

מלח אצותקבוצה פיתחה מלח בשילוב של אצות עם ערכים תזונתיים של חלבון ונוגדי חמצון ויכולת הפחתה בכמות הנתרן הנדרשת. עוגת חומוס בחושה וחטיף ציפס מחומוסשתי קבוצות אלה נעזרו בחומוס של חברתסוגתלקבל מוצרים עשירי חלבוני וסיבי חומוס והגיעו למרקם וטעם נפלאים.

מושב הכנספודטק צומח בצפוןכלל שלושה מיזמים של פיתוחי סטודנטים מהחוג למדעי המזון וכן פיתוחיהם של  חברות הפודטק, שצמחו בשנים האחרונות בגליל:  Blue-Tree,  Pigmentium NutriLees,  Yemo.

החלק האחרון של הכנס כלל שלושה מושבים מקבילים בנושאים: חלבון אלטרנטיבי, חומרים מן הטבע לשימוש במזון, פודטק ותעשיית המזון בשנת הקורונה.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
אירועים שיתקיימו ב 30th אפריל
אירועים שיתקיימו ב 1st מאי
אירועים שיתקיימו ב 2nd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th מאי
אירועים שיתקיימו ב 28th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 31st מאי
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון
[adrotate group="2"]

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?