זוכרים את מנוחה

השבוע, התקיים באולם המליאה יום העיון השנתי לאנשי מקצוע מהתחום הטיפולי. הנושא הפעם היהילדים להורים גרושים. זהו יום העיון העשירי שמארגן צוות אגף הייעוץ לזכרה של מנוחה גפני ז"ל, במסירות ובהתרגשות גדולה


מנוחה עבדה כדרמהתרפיסטית, באגף הייעוץ והטיפול, במועצה האזורית גולן, כמעט 20 שנה והייתה דמות משמעותית בו. היא טפלה בעשרות ילדים והוריהם במגוון מצוקות וקשיים והיוותה כתובת מקצועית ומבוקשת מאוד בתחום זה.

בשנת 2006, מנוחה הגתה והקימה אתנו את מרכז "מעגלים" שהמוטו שלו היה "בגולן חושבים הורים". המטרה הייתה לפתח מענים קבוצתיים בדרך של הרצאות וסדנאות, קבוצות תמיכה ולמידה לצרכים מגוונים של הורים, לאורך הרצף ההתפתחותי, מהיריון ולידה ועד בגרות וזקנה.

אכן, עד היום, אנו ממשיכים לאורו של מסר זה ובונים תכניות מגוונות להורים ברחבי הגולן, תחת הגג של מרכז החוסן שלנו. במהלך השנים, טיפלה מנוחה במקרים רבים של ילדים להורים גרושים, ילדים שפנטזיית המשפחה השלמה התנפצה להם מול העיניים והם נאלצו להיקרע בין אהבתם לשני ההורים ורצונם האיןסופי לרצות את שניהם. כמה לבבות שבורים אספה אליה מנוחה וחיבקה בדרכה החמה והמיוחדת. עשרות ילדים והורים שסייעה להם להתמודד עם ההשלכות של הגירושין, תוך שהיא מכילה את תחושות התסכול, הכעס והעצב שעלו בטיפול.

בבחירת הנושא השנה עומדים לנגד עינינו אותם הילדים שחיבקה ואלה שמאז, ועדיין, חווים על בשרם את השלכות הגירושין והם רבים סביבנו ובכל הגילאים. בחלק הראשון,  צפינו בהצגה: "ילדים גרושים", מאת המפיקה אורן חלפון. ההצגה נגעה בבטן הרכה של כולנו וריגשה עד דמעות. בהצגה מופיעים ארבעה חבר'ה צעירים, כולם ילדים להורים גרושים, שמביאים את סיפורם בדרך יצירתית ומרתקת, כואבת ואותנטית עד מאוד.

בחלק השני, שמענו את הרצאתו של ד"ר דרור אורן, פסיכולוג חינוכי קליני, שדיבר על השלכות הגירושין על ילדים לטווח קצר וארוך ועשה לנו סדר בהבנת התהליכים ועוצמתם. כמו כן, נחשפנו לערכת קלפים מיוחדת, שהוכנה עבור מטפלים והורים, כדי לאפשר שיח מקרב ופתוח עם בני המשפחה על הגירושין ואיך כל אחד עובר אותם.

בימי העיון הלל, הצוות של אגף הייעוץ והטיפול מציב מטרהללמוד, להתמקצע, להעמיק ידע בתחומים שונים ולדייק את המושגים. במקביל, אנו שואפים לשלב את חווית הלמידה, במפגש ואירוע מיוחד, שישאיר את חותמו ויכבד את זכרה של מנוחה.

מרגש מאוד לפגוש כאן, ביום  העיון, את הקהילה של אנשי המקצוע, המטפלים בגולן ובסביבה, שחלקם הגדול עבד או עובד באגף הייעוץ והטיפול ומטביע את חותמו. חלקם ותיקים וחלקם חדשים, אך כולם חלק משמעותי מהחוסן הקהילתי של הגולן.

את יום העיון כיבד בנוכחותו ראש המועצה, חיים רוקח. בשם המשפחה, ברך גל גפני, בנה של מנוחה וסגן ראש המועצה.

מי ייתן ונמשיך להנציח את זכרה של מנוחה ז"ל בימי עיון מעשירים ומרגשים כאלו.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Events for 1st מאי
No Events
Events for 2nd מאי
No Events
Events for 3rd מאי
No Events
Events for 4th מאי
No Events
Events for 5th מאי
No Events
Events for 6th מאי
No Events
Events for 7th מאי
No Events
Events for 8th מאי
No Events
Events for 9th מאי
No Events
Events for 10th מאי
No Events
Events for 11th מאי
No Events
Events for 12th מאי
No Events
Events for 13th מאי
No Events
Events for 14th מאי
No Events
Events for 15th מאי
No Events
Events for 16th מאי
No Events
Events for 17th מאי
No Events
Events for 18th מאי
No Events
Events for 19th מאי
No Events
Events for 20th מאי
No Events
Events for 21st מאי
No Events
Events for 22nd מאי
No Events
Events for 23rd מאי
No Events
Events for 24th מאי
No Events
Events for 25th מאי
No Events
Events for 26th מאי
No Events
Events for 27th מאי
No Events
Events for 28th מאי
No Events
Events for 29th מאי
No Events
Events for 30th מאי
No Events
Events for 31st מאי
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות