גאוות הגולן: ארי שפיץ, תלמיד ישיבת ההסדר הגולן, השיא משואה

ארי שפיץ, תלמיד ישיבת ההסדר הגולן השיא משואה – "זכות לקחת חלק במשימה היהודית והציונית מהגדולות בהיסטוריה"

סמ"ר (מיל') ארי שפיץ, לוחם צה"ל שנפצע אנוש במהלך הלחימה ברצועת עזה, השיא משואה בטקס יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל, בהר הרצל. שפיץ הפך לאחד הסמלים הבולטים של רוח הלחימה והאמונה של דור הלוחמים במלחמה האחרונה.

שפיץ, לוחם בגדוד "צבר" של חטיבת גבעתי, במסגרת מסלול הסדר בישיבת ההסדר הגולן, נפצע אנושות ברצועת עזה, ב-27 בפברואר 2024, בפיצוץ מטען, במהלך פעילות מבצעית, בתוך מבנה ממולכד, בשכונת זיתון.

עקבות הפיצוץ, איבד שפיץ את שתי רגליו ואת ידו. הוא פונה במסוק לבית החולים, שם עבר סדרת ניתוחים מורכבים והיה מורדם ומונשם במשך כחודש וחצי. לאחר שהתעורר מהתרדמת, החל במסע שיקום ארוך ומורכב, פיזית ונפשית, אותו הוא תיאר כ"מסע חזרה לחיים".

בתקרית הקשה נפלו רס"ן יפתח שחר וסרן איתי סייף הי"ד. בין הפצועים, יחד עם שפיץ, נפצעו עוד שישה מתלמידי הישיבה: אריאל גלילי, יאיר ציפל, איתי לניאדו, אלרועי כהן צמח, חיים עזיזי ויותם שנקולבסקי.

לחזור לישיבה

הבחירה בשפיץ להשיא משואה מספרת סיפור של דור שלם: דור של לוחמים שמחבר בין אמונה, הקרבה ותקווה. בדבריו ציין: "לכבוד עשרות אלפי פצועי המלחמה, בגוף ובנפש, העוברים מסע שיקום ארוך ומאתגר. לכבוד עמידתם האיתנה במשימה הארוכה והמורכבת של חזרה לחיים. זוהי מלחמה נוספת וגם בה אין לנו ברירה אלא לנצח. לכבוד משפחתי האהובה וכלל משפחות הפצועים העומדים לצד יקיריהם ושופכים אור גם ברגעים הקשים ביותר. לכבוד הכוחות הרפואיים בצה"ל, בבתי החולים ובבתי השיקום, הארגונים והעמותות הפועלים לילות כימים להצלת הפצועים הרבים. לכבוד מפעל ישיבות ההסדר שבהן גדלתי, המוכיחות כי תורה ושירות צבאי משמעותי הם שני עמודי תווך המשלימים זה את זה. לכבוד הזכות להיות חלק מהמשימה היהודית והציונית הגדולה בהיסטוריה. ולתפארת מדינת ישראל!".

ראש ישיבת ההסדר הגולן, הרב יואל מנוביץ': "ארי וחבריו, מחלקת בני"ש בגדוד 'צבר', בחטיבת גבעתי, היו אמורים לחזור לישיבה בחשוון תשפ"ד. מיד כשקרה מה שקרה, הם חזרו כמחלקה אורגנית יחד עם המ"מ שלהם, איתי סייף הי"ד, ולחמו בעזה במקומות שונים וחוו דברים קשים. ארי, שהיה מורדם שבועות רבים והיטלטל בין חיים למוות, ביום שבו פתח את העיניים נשאל מה הוא רוצה – והוא אמר: 'לחזור לישיבה'. משם הוא יצא ולשם הוא רצה לחזור. ארי הוא גיבור – גיבור בקרב, גיבור בחיים, וגיבור שעוד בעתיד רבות יישמעו עליו. הפסקול של ארי הוא המקום שממנו יצא ואליו רצה לחזור – בית המדרש של ישיבות ההסדר".


אוגוסט 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Events for 1st אוגוסט
No Events
Events for 2nd אוגוסט
No Events
Events for 3rd אוגוסט
No Events
Events for 4th אוגוסט
No Events
Events for 5th אוגוסט
No Events
Events for 6th אוגוסט
No Events
Events for 7th אוגוסט
No Events
Events for 8th אוגוסט
No Events
Events for 9th אוגוסט
No Events
Events for 10th אוגוסט
No Events
Events for 11th אוגוסט
No Events
Events for 12th אוגוסט
No Events
Events for 13th אוגוסט
No Events
Events for 14th אוגוסט
No Events
Events for 15th אוגוסט
No Events
Events for 16th אוגוסט
No Events
Events for 17th אוגוסט
No Events
Events for 18th אוגוסט
No Events
Events for 19th אוגוסט
No Events
Events for 20th אוגוסט
No Events
Events for 21st אוגוסט
No Events
Events for 22nd אוגוסט
No Events
Events for 23rd אוגוסט
No Events
Events for 24th אוגוסט
No Events
Events for 25th אוגוסט
No Events
Events for 26th אוגוסט
No Events
Events for 27th אוגוסט
No Events
Events for 28th אוגוסט
No Events
Events for 29th אוגוסט
No Events
Events for 30th אוגוסט
No Events
Events for 31st אוגוסט
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות