״שחור או לבן" – פאר טסי

יכול להיות שפאר טסי קורא את הטור הזה? כי בפעם האחרונה שנפגשנו פה, אמרתי לו שיותר נכון לו לשיר חומרים אחרים. משהו שונה, שלא יזכיר כל כך את ההוא, הגרוש של אילנית ושל רוסלנה.

הנה הוציא טסי אלבום חדש, 16 שירים ויש שיפור גדול. עדיין לא מהפך, אבל שיפור. תראו, את הקול שכל-כך-מזכיר, טסי לא יכול לשנות. זה מה שאלוהים שם לו בגרון. החומרים השתנו לטובה.

מתוך 16 השירים, וגם זה טרנד חדש מבורך, ספרתי רק חמישה שהם להיטי-רחבות-ריקודים מובהקים וייטחנו עד דק בכל חתונה שמכבדת את עצמה. שלא במפתיע, אלה שירים שסובלים גם מטקסט נחות, שצועק – ברור שלא השקיעו בי, העיקר פה זה הקצב ו"המכונות-תופים". הדי-ג'ייז כבר עובדים על גרסאות עוד-יותר.

ב-11 השירים האחרים, אפשר למצוא סגנון אחר, תכנים אחרים, מוזיקה אחרת ואווירה שונה ולמרות שפאר טסי נשמע כמו פאר טסי, שנשמע כמו ההוא, השירים האלה, לשמחתי, יוצרים רושם אחר. לשמחתי, כי טסי הוא באמת כישרון ויש לו מה למסור. אם ימשיך כך, ייצור לעצמו נישה משלו ואיש לא יאמר יותר שהוא "נשמע כמו" וגו'.

חייב להתייחס פה ל"חלום ישן", שכתב והלחין אבי אוחיון, האיש ששם את טסי באוזני כל ישראל עם "דרך השלום". "חלום ישן", הלחן המוצלח ביותר באלבום הזה, אינו "דרך השלום", אבל יש לו פוטנציאל נפיץ. מטריד הדמיון שלו ל"בלדה" של גוסטבו לימה וגם למשהו מאוד מוכר של דודו אהרון.

יעקב למאי, שעיבד את רוב שירי האלבום, עושה עבודה נפלאה וכך גם שאר המעבדים. אהבתי למצוא פה בגלמה, סאז וזורנה, דווקא בשירים הפחות "מזרחיים".

ב"שחור או לבן", עולה טסי, יש לקוות, על דרך חדשה, שקרוב לוודאי תכפיל את ההצלחה שכבר יש לו. יכול להיות שהוא קורא את הטור הזה.

PURPLE RIBBONS– סבינה

"פרפל ריבונז" – סרטים סגולים, או עיטורים סגולים. סבינה נולדה בגרמניה ועלתה לישראל כשהייתה בת 15. היא הסתובבה בעולם, הכירה אנשים שהשפיעו על עולמה המוזיקלי וכך נולד האלבום הזה. השירים פה עוסקים באובדן הוריה שחוותה בגיל צעיר, חייה כיהודייה בגרמניה, הגשמת החלום למוזיקה, הקמת משפחה משלה ואימהוּת חד-הורית.

כל זה לקוח מהקומוניקט שמשרד יחסי הציבור צירף לדיסק. אני, כידוע, מנהל רומן סוער עם העברית ואין לי מקום בלב לשפה נוספת.

אבל אני יכול לספר שיש פה 8 שירים, שכתבה והלחינה סבינה, חלקם עם ברני ג'ימי. המלודיות רכות ונעימות, על גבול הקלישאה ולסבינה יש קול מצוין בעל מנעד מרשים. יוסי מזרחי עיבד והפיק מוזיקלית יחד עם ג'ון הו וניגן על רוב הכלים.

 

 

פוסטים דומים:

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Events for 1st מאי
No Events
Events for 2nd מאי
No Events
Events for 3rd מאי
No Events
Events for 4th מאי
No Events
Events for 5th מאי
No Events
Events for 6th מאי
No Events
Events for 7th מאי
No Events
Events for 8th מאי
No Events
Events for 9th מאי
No Events
Events for 10th מאי
No Events
Events for 11th מאי
No Events
Events for 12th מאי
No Events
Events for 13th מאי
No Events
Events for 14th מאי
No Events
Events for 15th מאי
No Events
Events for 16th מאי
No Events
Events for 17th מאי
No Events
Events for 18th מאי
No Events
Events for 19th מאי
No Events
Events for 20th מאי
No Events
Events for 21st מאי
No Events
Events for 22nd מאי
No Events
Events for 23rd מאי
No Events
Events for 24th מאי
No Events
Events for 25th מאי
No Events
Events for 26th מאי
No Events
Events for 27th מאי
No Events
Events for 28th מאי
No Events
Events for 29th מאי
No Events
Events for 30th מאי
No Events
Events for 31st מאי
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות