"תכליט" – נאור דנין

נאור דנין, זמר צעיר, מופיע הרבה כבר שנים, עכשיו עם דיסק ראשון – "תכליט". גם לי אין מושג מה אומרת המילה הזאת, גם אחרי ששמעתי את השיר בשם הזה.
את רוב הטקסטים כתב דנין, חלקם בשותפות עם אחרים, שגם זה מנצח אותי: איך כותבים מילים של שיר ביחד? מאיר אריאל ושלום חנוך לקחו פעם שיר של שלונסקי ("יום אחרון", נפלא, כדאי לכם, ביוטיוב) והלחינו אותו לסירוגין, שורה מאיר, שורה שלום וכך הלאה, אבל זה הלחנה.
דנין כותב על חיפושים. מחפש את האחת. נדמה לו שמוצא. היא עוזבת. כואב לו. נו, בטח. לפעמים קשה לו לבד, עם הגעגוע הזה אליה ואחרי כמה שורות, באותו שיר, מגיע זה: "נכון שיקרתי לך ולא חיבקתי כשבכית/ אבל אני רעב אלייך, היום מבין כמה עלית/ מעל כולן…", ("אור בלילה"). בשיר אחר, הוא לא באמת סגור: רוצה שתבואי, לא רוצה שתבואי "ואם תבואי, למי עוד אחכה?". תגיד, אתה אמתי?
השפה של דנין מליצית מאוד, על גבול המבוכה, של המאזין. צירופים כמו "יפתי האבודה", "גם אם ארוכה הדרך, אלך בה, אחצה ימים", "רוצה לרקום את חיי בחייך/ אהיה לך למשען…". כאלה.
עדי לוי, שמנגן פה גיטרה קלסית ובס, הלחין חלק גדול מהשירים. דנין הלחין מעט ושיתף בהלחנות גם את יקיר בן טוב, שאחראי פה על קלידים, תכנותים, עיבודים והפקה מוזיקלית. שלושה אנשים, בהרכבים שונים ויצאה אותה מוזיקה. זה מופלא בעיניי. ההלחנות עצמן קמצניות, די חוזרות על עצמן ונשמעות, איך לומר בהונגרית מנומסת, די אותו דבר. לדנין גם אין קול גדול ויחד עם המנגינות האלה, זה יוצא בסך הכול די שטוח.
ככה ששוב נשארנו להתגרד על העיבוד וההפקה. כאן בהחלט יצאתי נשכר ממאמציי לצלוח את הדיסק הזה. יש כאן אהבה גדולה לחלילים (תפקידים יפים כמעט בכל שיר) וניכר קו אתנו-אלקטרוני שהצליח לחבר מוטיבים תימניים שהביא דנין מהבית ומבית הכנסת, עם הקצב והכול, למשהו שנשמע מערבי-אלקטרוני. אהבתי את החיבור הזה.
על השאר, הבנתם, לא עפתי.

יוני 2025

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
אירועים שיתקיימו ב 1st יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?