בעיתון "שישי בגולן", שיוצא לאור השבוע, אנחנו דנים בסכנה הדיגיטלית הצפויה להשפיע על הבחירות הקרובות בארצות הברית
אילון מאסק, היזם הידוע, ממשיך להיות במוקד הביקורת, בשל השפעתו העצומה ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר), שם, לדברי מתנגדיו, הוא מנהיג תודעה עם יותר מ-180 מיליון עוקבים.
במהלך השבוע שעבר, הודה מאסק שהוא לא בודק עובדות או מהימנות של האנשים שהוא מתעסק אתם ובכך, למעשה, הוא מגביר פוסטים שיכולים להיות מזיקים, או שקריים. במיוחד מטרידה היא ההצהרה שלו על רישום בוחרים ללא תעודת זהות, טענה שהופרכה על ידי גורמי בחירות, אך קיבלה תהודה רבה בזכות הפופולריות שלו.
מערכת בשם "הערות קהילתיות" שהוצגה על ידי מאסק כאמצעי לתיקון עיוותים, אינה מושלמת. היא דורשת קונצנזוס פוליטי לתצוגת הערה ובנושאים מסוימים, זה פשוט לא קורה. תוצאתה: הטעיות רבות מופצות במהירות רבה לפני שניתן לתקן אותן.
ההשפעה הזו רחוקה מלהיות תיאורטית. באחד המקרים, הזיהוי השגוי של מאסק גרם לאדם לברוח מביתו בשל איומים כל זה קרה תחת חסות "חופש הביטוי", שמאסק כל כך מעריך.
כשמאסק עצמו מזהיר שהוא לא בודק עובדות, זה מחזק את הדימוי שלו כמי שלא מבין או שלא אכפת לו מהפגיעה הפוטנציאלית האפשרית באנשים חפים מפשע. הטענה שמדובר בדיון ציבורי תמים היא לא רק שגויה, אלא גם מסוכנת.
בעידן שבו המידע נגיש יותר מתמיד, הצורך באחריות גדול יותר מתמיד. אנחנו חייבים לדרוש יותר מאילון מאסק ומהפלטפורמות הדיגיטליות שבשליטתו. כשהטעויות יכולות להשפיע על תוצאות בחירות, הן כבר לא רק "דברי ציבור".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
פרשת השבוע - בלק - על מנהיגות ונתינה
בשבוע שעבר נפרדנו משלושת הרועים – משה, אהרון ומרים. מה בין מנהיגים אמיתיים הזוכים לסייעתא…
-
פרשת השבוע - דברים - על סף ארץ ישראל
על סף הכניסה לארץ ישראל, נושא משה רבנו, מזמן לא "כבד פה וכבד לשון", נאומים…
-
על הנתינה
פורים, מלבד היותו חג של שמחה ומגילה ותחפושות, הוא גם חג של נתינה, משלוחי מנות…