הכאב הזה בראש, מעל האף, הלחץ בפָּנים, האף הסתום, האף הדולף, האף הסתום והדולף בו-זמנית – יכול להיות שאתם סובלים מסינוסיטיס
כואב לכם הראש כבר שבוע ויותר? הנזלת לא נגמרת? יכול להיות שאתם סובלים מסינוסיטיס. יש נטייה כזו לזלזל בכאבי ראש ואף לייחס אותם לישיבה ממושכת מול המחשב, או לעייפות, אבל לפעמים הם מעידים על מחלה, כמו סינוסיטיס.
מהי סינוסיטיס? סינוסיטיס היא דלקת הנוצרת בסינוסים. הסינוסים הם חללים בעצמות הגולגולת וחשוב שיהיו מאווררים. למעשה, הדלקת מתרחשת כאשר החללים הללו מתמלאים בכמות מוגברת של נוזלים, שאינם מצליחים להתנקז החוצה.
הסימפטומים העיקריים שיופיעו ויתנו תוקף לקיומה של סינוסיטיס הם: כאבי ראש ולחץ סביב הפנים, אף סתום וקשיי נשימה. המחלה עלולה להחמיר ולהיות מלווה גם בחום גבוה, בחילות והקאות.
קיימים שני סוגים של סינוסיטיס: דלקת חריפה ודלקת כרונית.
הדלקת החריפה יכול להיות חד-פעמי. בדרך כלל, הדלקת נוצרת בעקבות זיהום חיידקי, או ויראלי, בדרכי הנשימה העליונות, כתוצאה מהתקררות והצטננות חורף רגילה, נזלת, שפעת, הגורמת לחסימה של הסינוסים. אותה חסימה יכולה להוביל להתפתחות הדלקת. סיבוכים אפשריים שיכולים להופיע בעקבותיה הם דלקת בקרום המוח ודלקת בארובת העין.
הדלקת הכרונית – סינוסיטיס כרונית מוגדרת כדלקת ממושכת, הנמשכת מעל שלושה חודשים ונוצרת בדרך כלל ממצב של דלקת שיניים בלסת העליונה, מתח נפשי, חילופי עונות, פטרייה, גורמים אלרגניים. סיבוכים של הדלקת הכרונית עלולים להיות: אסתמה וברונכיטיס.
הטיפול בסינוסיטיס
לפי הרפואה המערבית, ברוב המקרים, הטיפול יהיה באנטיביוטיקה, יחד עם תרופות המורידות את הגודש. במצבים קשים, יומלץ גם על טיפול בסטרואידים, להפחתת המצב הדלקתי. במצב של סינוסיטיס כרוני, ממליצים לעתים על ניתוח להרחבת הסינוסים.
כטיפול מניעתי – במקרה של הצטננות, שמלווה בנזלת מרובה, ימליץ הרופא על שימוש בטיפות אף, או על תרופות שימנעו גודש באף. במקרים של אלרגיות, יומלץ על טיפול אנטי-אלרגני, בתרופות אנטי-היסטמיניות.
יש לשים לב כי לסינוסיטיס יש נטייה להפוך לכרוני, מאחר שהגורם הופך להיות פטרייתי, ועליו "מתיישב" זיהום חיידקי. טיפול אנטיביוטי עלול להחמיר את התופעות האלו. גם השימוש בתרופות המשפיעות על הרירית באף אינו מומלץ לאורך זמן
יש לשים לב כי לסינוסיטיס יש נטייה להפוך לכרוני, מאחר שהגורם הופך להיות פטרייתי, ועליו "מתיישב" זיהום חיידקי. טיפול אנטיביוטי עלול להחמיר את התופעות האלו.
גם השימוש בתרופות כמו טיפות אף ותרופות המשפיעות על הרירית באף אינו מומלץ לאורך זמן, בשל הפגיעה האפשרית בריריות האף.
הטיפול בסינוסיטיס ברפואה הסינית
לפי הרפואה הסינית, סיבות רבות יש לסינוסיטיס כגון תזונה לקויה, בעיות רגשיות, עודף או חוסר של פעילות גופנית, תשישות, מחלות כרוניות, עודף של עבודה פיזית, או עומס מנטלי.
הטיפול ברפואה הסינית משלב שיאצו, דיקור סיני, צמחי מרפא והמלצות לתזונה ואורח חיים מתאימים ומתמקד בהוצאת חום וליחה מן הגוף, טיפול בדלקת הקיימת ומניעת דלקת עתידית על ידי חיזוק המערכת החיסונית.
בשל העובדה שהטיפול האנטיביוטי עלול לגרום לנזק ולהפיכת המצב לכרוני, חשוב מאוד, בעת קבלת טיפול כזה ולאחריו, לקבל טיפול תומך באמצעות הרפואה הסינית. הטיפול ברפואה הסינית מקטין את תופעות הלוואי והנזקים שהאנטיביוטיקה עלולה לגרום.
בברכת חורף מלא בריאות.
שבת שלום
שיהיו בשורות טובות,
מיכל ניב שוקרון Dip.Acp, מטפלת בנשים ובילדים ברפואה סינית, דיקור, צמחי מרפא, תזונה, שיאצו minish120@gmail.com
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
על שגעת פורים
ביום שלישי האחרון, כשכל הילדים חזרו לגן, התחיל הבוקר בטלפונים. "נו, את מתאוששת?", "גם את…
-
על הנתינה
פורים, מלבד היותו חג של שמחה ומגילה ותחפושות, הוא גם חג של נתינה, משלוחי מנות…
-
על זעם של זאטוטים
ככל שהילד גדל ומתפתח, מתעצמת בו התחושה של "אני יכול", "לא יגידו לי מה לעשות"…