נפתחה עונת הבציר בכרמי ענבי היין של יקב הרי גליל ביראון. למרות עונת החורף השחונה, ההערכה היא כי צפויה עונה מוצלחת בכרמי היין, הן באיכות והן בכמות. השנה יבצרו בישראל 60 אלף טון ענבי יין ויינטעו 1000 דונם כרמי ענבי יין חדשים
ביקב הרי גליל, פתחו השבוע את עונת בציר כרמי ענבי היין שתימשך עד חודש אוקטובר 2014. תחום ענף היין וגידול הכרמים מתפתח מאוד בשנים האחרונות בישראל ובמיוחד בגליל. יקב הרי גליל, שבקיבוץ יראון, נחשב ליקב המוביל באזור הגליל והשישי בגודלו בארץ. בציר 2014 יניב ליקב הרי גליל מעל מיליון בקבוקי יין משובח, לשיווק בארץ ובחו"ל.
צחי דותן, מנכ"ל המועצה לגפן היין בישראל, אומר כי למרות עונת החורף השחונה, על פי הבדיקות בכלל הכרמים בישראל, צפויה עונה מוצלחת בכרמי היין, הן באיכות והן בכמות, עם צפי יבול של כ-60 אלף טון ענבי יין. כרמי היין בישראל משתרעים על שטח של כ-55 אלף דונם, מרמת הגולן ועד דרום הנגב, כאשר אזורי הגידול העיקריים הם: גליל, גולן, יהודה, ירושלים, זיכרון יעקב ובנימינה, נגב ואזור סיידון-גזר, ומהם יש כ-50 אלף דונם מניבים.
עוד אומר דותן, כי השנה יינטעו כ-1,000 דונם של כרמי יין בכל רחבי הארץ, בתמיכה של משרד החקלאות באמצעות מענקים למיכון חוסך ידיים עובדות וציוד חוסך במים. "לאורך השנים קיימת תופעת ההתחממות הגלובלית, עונת חורף קצרה ומיעוט גשמים. ענף כרמי היין מציג חסכון הן במים והן בכוח אדם. צריכת המים בכרם יין עומדת על 150-250 קוב לדונם בלבד, בניגוד למטעי הפרי וגידולים אחרים הזקוקים לכמות מים רבה יותר. רוב העבודה החקלאית בכרם ובבציר הענבים מתקיימת כיום בשיטת מיכון חדישה ומשוכללת," אומר דותן.
מיכה ועדיה, יינן ראשי ביקב הרי גליל, אומר כי השנה יבצרו כ-900 טון ענבים מהכרמים השונים של היקב, הממוקמים כולם בגליל העליון. השנה יכנסו לניבה חלקות של כ-100 דונם ענבים מנטיעות 2011 הכוללות סירה, סוביניון בלאן וקברנה סוביניון, המשלימים מהלך אסטרטגי רחב של שיפור כרמים ושאיפה למצוינות על ידי נטיעה והחלפת כרמים ולימוד עדכני ומתמיד של תהליך גידול היין. הענבים מחלקות צעירות אלה צפויים להיות איכותיים במיוחד בזכות הקלונים החדשים שהגיעו אלינו מחומר ריבוי מצרפת ונחשבים בין הטובים בעולם. "בשנה האחרונה נטענו כרם נוסף באזור מנרה – כ-60 דונם של זני ענבי מרלו, סירה, סוביניון בלאן ולראשונה נטענו חלקה קטנה של גווצטרמינר. אנחנו בשלב סיום של ההכנות לבציר ומתרגשים לבאות," אומר ועדיה.
מנתוני המועצה לגפן היין עולה, כי נרשמת עלייה מתמדת בכל שנה בייצור היין בישראל. המדינה המובילה ביבוא היין הישראלי היא ארה"ב. השנה עומד הייצור על כ-42 מיליון בקבוקי יין ותירוש בשנה, 77% יינות אדומים ו-23% יינות לבנים. היקף ייצוא היין בשנת 2013 עמד על 20% מכלל ייצור היין והייצוא עמד על כ-33 מיליון דולר. השנה צפוי להסתכם מחזור ענף היין כמיליארד שקלים.