מעבר לפינה

הוא הקים עסק מצליח בעשר אצבעות, אוהב בשר ומכין בעצמו יין וגבינות. סאפ בכנרת בשביל הספורט ושניצלים אצל אימא. האורח שלי לשבת הוא אילן עמרני


קצת על עצמך

“אילן עמרני, בן 45, נשוי לעינת, בת הגולן, שעובדת כמנהלת פרויקטים, במחלקת ההנדסה, במועצה האזורית גולן. אבא לשחר, גאיה וסהר”.

מגורים

“במושב רמות, מ-2008”.

איפה נולדת וגדלת?

“נולדתי וגדלתי בנתניה. בית מסורתי וחם. ילד בכור, בין שלושה אחים. כמו כל נתנייתי, שיחקתי כדורגל ונהניתי מנפלאות הים.

“סיימתי בתיכון מגמת מחשוב ובקרה ובצבא, הייתי מכשירן אופטי, בחיל תותחנים. לאחר הצבא, עבדתי בתחום הציוד רפואי כ-10 שנים, במגוון תפקידי ניהול ואז הגיע משבר גיל ה-40 שהקדים

ל-33. החלטתנו לעזוב את המרכז, לעזוב קריירה מצליחה ולהתחיל מהתחלה בגולן, ממש מאפס, לבנות בית ולשנות תחום עיסוק”.

“בעלים של ‘מעבר לפינה’. משום מקום, הגעתי לתחום פינות הישיבה, בתמיכתו הרוחנית של חמי, יאיר עמיחי ז”ל. העסק, הנותן מגוון שירותים מקצועיים בכל הארץ, נמצא באזור התעשייה קצרין. הוא הוקם בעשר אצבעות ומתפתח משנה לשנה”

עיסוק

“בעלים של ‘מעבר לפינה’. משום מקום, הגעתי לתחום פינות הישיבה, בתמיכתו הרוחנית של חמי, יאיר עמיחי ז”ל. העסק, הנותן מגוון שירותים מקצועיים בכל הארץ, נמצא באזור התעשייה קצרין. הוא הוקם בעשר אצבעות ומתפתח משנה לשנה. כיום, אנחנו מרהטים בתי ספר בכל הארץ ונותנים פתרונות בהתאמה אישית לפינות ישיבה, לפי כל מידה, לבית ולגינה.

“במקביל, אני מכהן שנה שלישית כיו”ר קבוצת עסקים בגליל, המונה כ-40 בעלי עסקים ומתבססת על שיתופי פעולה עסקיים”.

איך נראה יום שישי שלך?

“הבוקר מתחיל בעבודה בעסק, או בעבודות בית ואז מגיע אחר הצהריים וזה הרגע שלי בשישי: פותח בקבוק יין, כמובן מוזיקה ברקע ומתחיל עם הבישולים לערב שבת”.

מה כוללת ארוחת שישי?

“ארוחת שישי שלנו מתבססת בעיקר על בשר. המון בשר וכל מיני תבשילים וסלטים, שממציאים את עצמם, בכל פעם מחדש”.

זיכרון ילדות משבת

“בין כל ריחות הבישולים במטבח של אימא שלי, היה את הריח של טיגון השניצלים של שישי בצהריים ורק אחרי שסיימנו לאכול אותם, ניתן היה לקבל את השבת. אגב, גם היום זה קורה, כשאנחנו מגיעים להתארח שם שבת, לפחות פעם בחודש”.

ספרים/עיתונים בשבת?

“לא מוצא זמן לזה, נחכה לפנסיה, או כשהילדים יגדלו, מה שיגיע קודם”.

עם מי היית רוצה לשבת בשולחן שבת?

“הייתי רוצה לשבת עם חמי, יאיר עמיחי, על נתח אנטריקוט מכובד. יאיר נהרג במקום בתאונת עבודה טרגית בחרמון על ידי אוטובוס ולא הייתה לי אפשרות להיפרד ממנו. בזכות יאיר, פיתחתי את העסק שלי ולמדתי ממנו המון. יש לי כל כך הרבה עניינים לעדכן אותו בעסק ובחיים האישיים שלי”.

מה המוטו שלך בחיים?

“מאמין ב’הכול אפשרי בחיים, רק לחלום ולזמן’ ולהודות כל יום על ה’יש’. תודה היא לא מילה גסה”.

בשעות הפנאי, מה עושה?

“משתדל לא להשאיר רגע דל. האהבה הגדולה שלי היא לארח חברים ומשפחה, לכן, אני מאוד מתמקצע בתחום הבשר, הכנת נקניקיות, עישון בשר ועוד ועוד. אם כבר בשר, אז צריך יין. כבר שמונה שנים מכין יין אצלי בבית ואם כבר יין, אז צריך גבינות! בשנה האחרונה, למדתי להכין גבינות והתגובות נהדרות. בשביל הספורט, עושה סאפ בכנרת”.

שיר אהוב

“אין! מוזיקה היא חלק בלתי נפרד מחיי. בכל הזדמנות שיש, אני חייב לשמוע משהו מתנגן ברקע. זה התחיל מגיל שמונה, כששאלתי מדודה שלי טייפ דאבל-קסט והתחלתי להקליט שירים מתחנת הרדיו ‘קול השלום'”.

מה אתה הכי אוהב בגולן? 

“תמהיל האנשים בגולן הוא מיוחד מאוד, והדי-אן-איי הזה גורם למקום להיראות אחר ושונה משאר חלקי הארץ. לכן אני מתחבר ל’מדינת הגולן’. יש כאן אנרגיות חיוביות, סובלנות גבוהה יותר יחסית, יודעים לכבד אחד את השני, ברוב המקרים”.

מה אתה מאחל לעצמך?

“הרבה! הכי חשוב זה להמשיך וליהנות מהמשפחה שלי, לפתח את העסק ולהקים סניף במרכז. לחפש כיוונים עסקיים נוספים, (קשה לי לנוח) ולהקים פורום עסקים מכובד בגולן”.

אירועים שיתקיימו ב 27th מאי
אירועים שיתקיימו ב 28th מאי
אירועים שיתקיימו ב 1st יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th יוני
אירועים שיתקיימו ב 6th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון
[adrotate group="2"]

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?