חליטות הצמחים הם שיטת טיפול מקובלת בעולם הבריאות. חברות התה השונות מציעות מגוון רחב של חליטות יצירתיות, אבל מה באמת מסתתר מאחורי כל הספלים האלה?
לכבוד הסתיו הממשמש ובא, אפשר סוף סוף לכתוב על חליטות מבלי להזיע רק מהמחשבה… חליטות הצמחים הם שיטת טיפול מקובלת בעולם הבריאות. חברות התה השונות מציעות מגוון רחב של חליטות יצירתיות, אבל מה באמת מסתתר מאחורי כל הספלים האלה? בטורים הבאים, נחקור את עולם החליטות, נגלה את היתרונות הבריאותיים של צמחים שונים ונלמד כיצד לבחור ולהכין חליטות מצמחים הזמינים לא רק למטפלים, אלא לכל בית.
חליטות הן מקור עשיר לחומרים פעילים בעלי סגולות בריאותיות שונות. מחקרים מדעיים רבים מצביעים על כך שחליטות מסוימות יכולות לסייע בהפחתת דלקות, שיפור העיכול, חיזוק המערכת החיסונית ואפילו בהאטת תהליכי חולי שונים.
איך מכינים חליטה? חליטה מכינים על ידי מזיגה של מים רתוחים חמים מאוד על הצמחים. המינון הוא כפית אחת גדושה של הצמח היבש לכל כוס של מים. פשוט מוזגים מים על הצמחים בכוס, מכסים את הכוס למשך כעשר דקות ולאחר שהמים התקררו מעט – שותים. אפשר לסנן את החליטה מהצמחים. חשוב מאוד לכסות את הכוס, מכיוון שהצמחים בהם אנו משתמשים מכילים חומרים פעילים שונים כגון שמנים אתריים ועוד. כאשר הכוס או הכלי אינם מכוסים חומרים אלה מתנדפים ואינם ממוצים לתוך המשקה.
מיובש או טרי?
המרשמים תמיד מתייחסים לצמח מיובש, מכיוון שבצמח טרי יש מים ולכן ריכוז החומרים הפעילים בו יורד. אם משתמשים בצמחים טריים, יש לשים יותר צמחים בכוס. אפשר לייבש צמחים בבית בקלות. קוטפים זר מהצמח הרצוי, קושרים ותולים הפוך עד לייבוש מלא. מאחסנים בצנצנת סגורה היטב.
מרשמי חליטות
כמגוון הצמחים בעולם – כך מגוון החליטות. אביא כאן רשימה חלקית של חליטות מצמחים הזמינים לכולם.
מליסה – ברפואת הצמחים המודרנית, המליסה משמשת בעיקר לטיפול בבעיות של מערכת העצבים כגון חרדה, נדודי שינה, עוויתות שרירים ופלפיטציות – תחושת דפיקות לב. היא טובה גם להפרעות עיכול כגון גזים, קשיי עיכול, או תסמונת המעי הרגיש.
לבנדר – על פי הרפואה המסורתית, חליטה מפרחי הלבנדר מרגיעה מאוד ולכן טובה לדכדוך, לתשישות רגשית, לחרדות ולהפרעות שינה. גם לכאבי ראש הנובעים ממתח, חליטת לבנדר תתאים.
קמומיל – חליטת קמומיל טובה בעיקר לבעיות מערכת העיכול כגון גזים, כאב בטן עוויתיים, מעי רגיש וגם לדלקות במעי ובקיבה. מתאימה גם לילדים לכאבי בטן וחוסר תיאבון וגם לאי שקט ובעיות שינה. בטיפול חיצוני, חליטת קמומיל מפחיתה דלקות בעור ומשמשת גם לטיפול בדלקות עיניים.
מרווה – חליטת מרווה טובה לפצעים בפה ולחניכיים מודלקות, מסייעת בהפחתת חלב אצל נשים מיניקות ומשמשת לטיפול בגלי חום בגיל המעבר. משפרת עיכול וטובה לכאבי בטן וגזים.
בטור הבא, בע"ה, אביא עוד מרשמים ביתיים לחליטות נהדרות.
הרבה בריאות, קרן מיכאלי
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
על הנתינה
פורים, מלבד היותו חג של שמחה ומגילה ותחפושות, הוא גם חג של נתינה, משלוחי מנות…
-
על זעם של זאטוטים
ככל שהילד גדל ומתפתח, מתעצמת בו התחושה של "אני יכול", "לא יגידו לי מה לעשות"…
-
החיים על יד
זה תמיד ליד, כמו הטלוויזיה, שאני בוהה בה ולא באמת מסתכלת עליה. לפעמים, אני דוחקת…