הקרב על עתיד טיקטוק 

בית הנבחרים בארה"ב מאיים על "טיקטוק" הסינית עם חוק שעשוי לשנות את פני האפליקציה הפופולרית בעולם – כיצד זה ישפיע עלינו?

דמיינו שאתם יושבים בסלון, נהנים מכוס תה חמה ופתאום, המכשיר הנייד שלכם מתחיל לרטוט. קיבלתם התראה על סרטון ב"טיקטוק", שאמור לעניין אתכם. אתם חושבים שזאת עוד התראה, אבל כמעט תמיד זה מצליח לצייר חיוך על פניכם. עכשיו דמיינו שהחוויה הזו עלולה להיעלם. למה? כי בית הנבחרים בארה"ב קיבל החלטה שעשויה לאלץ את האפליקציה להימכר לחברה אמריקנית, או אף להיעלם מאדמת ארה"ב.

"טיקטוק", המוכרת בזכות הפופולריות הרחבה והטרנדים השמחים, מתמודדת עם האפשרות של שינוי בבעלות לא מתוך רצון. החברה הביעה כי הסנאט ישקול את העובדות ויבחן את ההשפעה האפשרית על הכלכלה, על 7 מיליון עסקים קטנים ועל 170 מיליון המשתמשים האמריקנים של השירות.

החוק מעלה דיונים חמים, עם מתנגדים, מתוך ההבנה שמדובר במהלך פוליטי שמטרתו לצמצם את השפעתה של חברת "טיקטוק" הסינית. מעבר לזה, גם הסינים לא נשארים אדישים, עם ביקורת חריפה על הלחץ האמריקני ודיבורים על סנקציות נגדיות.

בלב הסיפור עומד חשש לביטחון לאומי, משהו שאולי לא תמיד מעסיק אותנו ביום-יום, אבל כשמדובר בנתונים אישיים שלנו ושל יקירינו, פתאום הנושא נהיה הרבה יותר משמעותי. החשש הוא שהמידע שאנו משתפים בכיף, ובלי לחשוב, יכול להגיע לידיים לא רצויות.

הצורך בדיאלוג בין הדורות

ההחלטה של בית הנבחרים לא נתפסת בעיני כולם כפעולה שמגנה עלינו, אלא כהזדמנות להבין עד כמה הטכנולוגיה שבכיסנו משפיעה על חיינו ואיך ממשלות רואות את ההשפעה הזו על הביטחון הלאומי.

אז מה זה אומר לאלו שלא בהכרח מתמצאים בעולמות הדיגיטל האלה? זה מלמד אותנו שהעולם הדיגיטלי הוא לא רק מקום לבילוי וצחוקים, אלא גם שדה קרב גיאופוליטי, שבו המידע שלנו הופך לנכס רצוי. זה גורם לנו להבין כמה חשוב להיות מודעים למה שאנחנו שותפים ועם מי אנחנו משתפים.

הכותרות עלולות להפחיד, אבל הן גם מציעות לנו הזדמנות ללמוד ולהבין את העולם המשתנה שסביבנו. בין אם זה יהפוך את "טיקטוק" למותג עם בעלות חדשה, או יוביל להגבלות חדשות על השימוש בו, זה רק מדגיש את הצורך בדיאלוג בין הדורות על הטכנולוגיה והשפעתה על חיינו.

בסופו של דבר, זו הזדמנות בשבלינו, ללמוד קצת יותר, להיות מעורבים יותר ואולי אף להפתיע את הילדים והנכדים בידע החדש שלנו בנושאים דיגיטליים. מי יודע, אולי בסופו של דבר אנחנו נלמד לעשות בעצמנו את אותם ריקודים מצחיקים ב"טיקטוק".

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
אירועים שיתקיימו ב 1st מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 31st מרץ
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?