"המוסיקה שלי" – נורית האן זיגלר

נורית האן זיגלר, זיגי בשבילכם, היא זמרתיוצרת שגילתה את עצמה מאוד מאוחר, ממש לייטלייטבלומר. אבל גיל הוא רק מספר, אומרים כל מי שנאחזים במשפט הזה כבקרש הצלה, אני בתוכם כמובן. מאחורי זיגי עשרה אלבומים וזה השישי שבהם – "המוסיקה שלי". זהו אלבום יוטיובי והנה מה שהיא כותבת עליו:

"'המוסיקה שלי', אלבום 6. מגוון כל כךממוסיקת עולם. מרוק, פופ ועד רוךכי המוסיקה שלי צבעונית כמוני ומסרבת להיכנס למסגרותבשיר הנושא של האלבום, אני מבקשת מהמוסיקה ללמד אותי הכולכל מה שעושה לי וייב טוב בגוף ובסאונדלאתגר את הקול שלי להכי גבוה והכי נמוךלצעוק וללחושלכעוס ולאהובאנגלית ועבריתבעידן הנוכחי, זה כבר פאסה להיכנס לסגנון מוסיקלי אחדולמה בכלל צריך להיכנס לתבניות? הרעב למוסיקה לא פוסק ואני רוצה לפרוץ כל מסגרת ולא להתקבעכי המוסיקה היא נשמה ונשמה היא חופש…".

יש אנשים ששומעים מוזיקה, יש אנשים שכותבים מוזיקה. זיגי חיה מוזיקה והרעב באמת לא פוסק. היא כותבת ומלחינה את כל שיריה והם כולם בנויים דומה ומלאים בקלישאות נהדרות מהחיים. למשל, על זמן הסליחות ויום כיפור: "ומודה על הטוב שמגרש את הרע/ ומודה על הזכות, על אפשרות הבחירה/ להביע חרטה עם תקווה גדולה בלב/ שתאיר כל עלטה, שתחליש כל כאב".

או בשיר עידודעצמי: "והרוח לא תיפול אתה יודע/ אנחנו חזקים יותר מהכול/ כן הרוח לא תיפול/ כי אנחנו יחד חזקים יותר מהכול". או בשיר אהבה למוזיקה עצמה: "אותך אני רוצה עד סוף ימיי/ דרכך אצייר תמונות של רעש מחיי/ יובל לא ידעתי שאת לי אש/ דולקת בדמי מה עוד אוכל לבקש".

או על ההורים, שמתבגרים ונעשים תלויים בך: "ועץ החיים ממנו פרחת נצבע אפור/ בודד בחושך לא מוגן מהקור/ ואתה ענף ירוק הושט לו יד/ הוא נאחז בך כמו היית הגחל האחרון". או באנגלית: When you touch me, do you feel me?  I feel

sick now, will you heal me? I am broken, can you fix me? Am I just one of your many?. זה, אגב, השיר הטוב באלבום הזה ומתארח בו אורי זיגלר (בנה?), עם קול מיוחד וביצוע מרשים.

נדרשתי לציטוטים האלה, כי באיזה אופן מוזר, כמה שזה קלישאתיככה אתה מאמין לה. יש משהו חודר בהגשה של זיגי, בהתמסרות המוחלטת שלה לעניין, שפשוט מכניס אליך פנימה את המחשבות המולחנות האלה שלה.

למעט שנייםשלושה שירים, ואם נתעלם מראובן חיון, זה לגמרי בסגנון אילניתמאוחר. אבל אי אפשר להתעלם מראובן חיון שעיבד והפיק, תיכנת, ניגן והקליט, הכול באיש אחד. חיון שיחק עם המקצבים והתזמורים כדי לצבוע את השירים של זיגי, כל פעם בגוון אחר. זה הצליח.

לזיגי יש קול טוב מאוד, נמוכים וגבוהים והיא יודעת לעבוד אתו. קול עם צבע משכנע, אמרתי כבר, מעורר אמון. ברקע, התברר שיש לה שורשים הונגריים, מה נאמר ומה נדבר.

דבר אחד ברור: זיגי אוהבת מוזיקה בכל מאודה ואם שואלים אותי, המוזיקה אוהבת אותה בחזרה.

הקישור ל"המוסיקה שלי", של זיגי:

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Events for 1st יולי
No Events
Events for 2nd יולי
No Events
Events for 3rd יולי
No Events
Events for 4th יולי
No Events
Events for 5th יולי
No Events
Events for 6th יולי
No Events
Events for 7th יולי
No Events
Events for 8th יולי
No Events
Events for 9th יולי
No Events
Events for 10th יולי
No Events
Events for 11th יולי
No Events
Events for 12th יולי
No Events
Events for 13th יולי
No Events
Events for 14th יולי
No Events
Events for 15th יולי
No Events
Events for 16th יולי
No Events
Events for 17th יולי
No Events
Events for 18th יולי
No Events
Events for 19th יולי
No Events
Events for 20th יולי
No Events
Events for 21st יולי
No Events
Events for 22nd יולי
No Events
Events for 23rd יולי
No Events
Events for 24th יולי
No Events
Events for 25th יולי
No Events
Events for 26th יולי
No Events
Events for 27th יולי
No Events
Events for 28th יולי
No Events
Events for 29th יולי
No Events
Events for 30th יולי
No Events
Events for 31st יולי
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות