האם זה סוף הדרך לחופש הביטוי ברשת?

ענקית המדיה "X" ("טוויטר" לשעבר), ובראשה אילון מאסק, תבעה את המרכז למאבק בשנאה דיגיטלית והפסידה. מאסק, המציג עצמו כ"לוחם למען חופש הביטוי" נמצא עושה בדיוק את ההפך 

בעידן שבו חופש הביטוי נתפס כאחד העקרונות המרכזיים של האינטרנט, אנו עדים למקרה משפטי שמזמן מזור למצחו של העולם הדיגיטלי. אילון מאסק, המוגדר כ"אבסולוטיסט של חופש הביטוי", היה בקרב משפטי נגד המרכז למאבק בשנאה דיגיטלית (CCDH) והפסיד. 

ברקע, עולה שאלה מהותית: האם חופש הביטוי ברשת נמצא בסכנה?

CCDH פרסם דו"חות המראים עלייה בשיח השנאה בפלטפורמה של ""X (לשעבר "טוויטר") מאז שמאסק רכש אותה. התגובה של "X" הייתה לתבוע את המרכז, אך השופט צ'ארלס ברייר דחה את התביעה, כשהוא מציין שהמקרה נראה כניסיון לאיים ולהפחיד מחקרים ומבקרים. 

מאסק, שטען כי הוא מגן על חופש הביטוי, מצא עצמו משתמש באיומים משפטיים כנגד מי שמתנגד לו, בניגוד לעקרונות אותם הוא טוען לקדם.

המקרה מעלה דילמות מרכזיות בנוגע לחופש הביטוי בעידן הדיגיטלי. כשאדם אחד יכול להחליט מה יפורסם ומה לא בפלטפורמה כל כך משמעותית, זה מעלה שאלות על הגבול בין חופש הביטוי לבין מניעת שנאה. מאסק, שהצהיר על עצמו כמגן על חופש הביטוי, מנסה להשתיק דעות נגדיות דרך איומים משפטיים ובכך מעמיד בספק את הפלטפורמה כמקום של דיאלוג פתוח וחופשי.

ניסיון להגביל את השיח

השופט ברייר הדגיש בהחלטתו את ההיבט האירוני שבהתנהלותו של מאסק, שבעודו מצהיר על חופש הביטוי, הוא בעצם משתמש בכוחו כדי להגביל דווקא את הביטוי הזה. התקדימים המשפטיים שנוצרים כאן יכולים להשפיע על אופן התמודדות עם חופש הביטוי ברשתות החברתיות בעתיד.

בעוד שמאסק רואה בעצמו לוחם עבור חופש הביטוי, הוא מפגין כיצד ניתן להשתמש בכוח המשפטי כדי לשתק דעות שונות. במקום להוות מקום לדיאלוג חופשי, X"" נתפסת כמי שמנסה להגביל ולשלוט בשיח הציבורי.

בעקבות ההחלטה, "X" הודיעה כי תערער על ההחלטה, אך המקרה מציב בפני כולנו שאלה עמוקה: האם עתיד חופש הביטוי ברשת באמת בטוח בידיים של מי שמעוניין לשמור על חופש הביטוי רק כשזה משרת אותו עצמו? 

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
אירועים שיתקיימו ב 1st מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 31st מרץ
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?