בן הגולן בצוות הראשון ששט בצוללת החדשה והביא אותה לארץ

סמ"ר י' ממושב אלוני הבשן הוא אחד מאנשי הצוות בצוללת החמישית והמתקדמת ביותר של צה"ל. י', בן למשפחה דתית בת חמישה נפשות שגם אחיו הגדול משרת בצוללות, זכה להיות החובש של הצוות הראשון ששט בצוללת והביא אותה לארץ


בשבועות האחרונים עשתה את דרכה השקטה הביתה מגרמניה הצוללת החמישית והמתקדמת של צה"ל. בבטן הצוללת, יחד עם עוד כ-30 לוחמים נועזים בגילאים שונים, שהה גם סמ"ר י', בן 22 ממושב אלוני הבשן. י' שאב השראה מאחיו הגדול ג', אשר משרת גם הוא בשייטת 7 על הצוללת "אח"י תקומה", הגיע למערך ועתה הביא עימו את הצוללת השנייה מדגם ה-AIP, "אח"י רהב", כחובש מתחת למים.

י' נולד למשפחה דתית בת חמישה נפשות. הוא התחנך בישיבה התיכונית "אורט טבריה" במגמת תקשורת, התנדב במד"א במשך ארבע שנים והשתתף במכינה קדם צבאית במעלה שילה הנקראת "ערבי לבנון", במסגרתה למד בצורה מעמיקה על היהדות ועל ארץ ישראל, התנדב בקהילה והרבה לטייל.

כאמור י' הכיר את השייטת מבית ולכן כשנמצא מתאים לשרת במערך הצוללות לאחר יום הסיירות, שמח מאוד על השיבוץ. הוא התגייס באפריל 2013 לקורס צוללן והוצב במחלקת נשק, אשר אחראית על תפעול ותחזוק מערכות הנשק המתקדמות והמשוכללות בכלי השיט. בפרויקט הבאת "אח"י רהב" לקח חלק יותר משנה, מהרגע בו נשלח לקורס חובשים במטרה להפוך לחובש הצוללת, כלומר לתת מענה רפואי ראשוני בעומק הים. על התהליך הוא מספר: "אין ספק שזה כבוד גדול להיות בצוות הראשון ששט בצוללת ומביא אותה לארץ. בייחוד בהיותי נכד לסבתא ניצולת שואה ובן להורים ישראליים בכל רמ"ח איבריהם, הגאווה אף מתעצמת. המסע הארוך מתחת למים משמעותו להעמיד לרשות צה"ל וזרוע הים יכולות פעולה תת מימיות טובות ומשוכללות יותר, פעולות שיהוו יתרון אסטרטגי חסר תקדים למדינה. וכמובן שזה גם כיף גדול מאד, לדעת דברים שאף אחד לא ייוודע אליהם לעולם ולשרת בסביבה שבה ההון האנושי איכותי כל כך".

כשנשאל מהו עבורו האתגר העיקרי בפרויקט, עונה י' בצניעות: "עושים מה שצריך לעשות בלי לחשוב על הניתוק הממושך והאינטנסיביות. לפני שזה אתגר זו זכות, חוויה".

 

הודעת דובר צה"ל

יוני 2025

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
אירועים שיתקיימו ב 1st יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?