אדרנלין הוא הורמון ממריץ המופרש במוח כתוצאה מגירויים. הפרשת אדרנלין היא ההפך מהתכנסות לשינה. התינוק לא יירדם לשינה ארוכה ואיכותית בנוכחות אדרנלין
לפני מספר חודשים, פנתה אליי אימא שסיפרה כי היא לא ישנה בלילות. היא סיפרה על השכבות ארוכות, התעוררויות מרובות וחוסר רוגע של התינוק, ביום ובלילה. היא לא ממש מבינה מה התינוק שלה רוצה. רק לפני שעה הניקה אותו ואין מצב שהוא שוב רעב. היא מוכנה לעשות כבר ה-כ-ו-ל כדי להחזיר את השפיות לגופה, לביתה ולבנה המתוק.
סיפרתי לה שגם אני עברתי תקופות כאלה ושאימהות רבות ממש בטוחות שזו "גזירת גורל", שמהרגע שתינוק נולד ועד שהוא בן שנתיים-שלוש, פשוט לא ישנים.
אז זהו שלא, לא חייבים.
שאלתי אותה: מה הוא אוכל במהלך היום? האם יש משהו חדש שהתחיל לאכול בזמן האחרון? האם מבחינה התפתחותית הוא התחיל משהו חדש? לזחול, להיעמד, ללכת? התחיל מסגרת חדשה? אבא עובד יותר שעות? היא יצאה ליותר זמן מהרגיל מהבית?
היא ענתה לי על הכול בסבלנות אך שאלה – אבל מה הקשר לשינה שלו?
גיליתי לה שהכול קשור לשינה של המתוק שלה. כל לימוד חדש במוח מעורר, מסקרן ומשפיע על השינה ומה בעיקר?
נעים להכיר: הורמון האדרנלין.
האדרנלין הוא הורמון שמפריע להתכנסות לשינה וליצירת שינה עמוקה, ארוכה ואיכותית. ניסיתם להרדים את התינוק שלכם והוא לא משתף פעולה, לא ממש רוצה, בוכה, או מתנגד. אתם בטוחים שהוא גמור מעייפות ובכל זאת מתסכל אתכם שהוא לא נרדם. חשוב שתדעו, שהסיבה היא שיש לו כנראה נוכחות של הורמון האדרנלין. הורמון שמופרש בגוף כשחווים מצב של לחץ, ציפייה, כאב, עייפות-יתר, הרבה גירויים, סטרס, או התרגשות.
אם יש נוכחות של אדרנלין, הגוף לא יוכל להתכנס לשינה עמוקה ולכן התינוק יתעורר שוב ושוב ויראה כל הזמן סימני עייפות.
לא "למשוך" את שעת השינה
בואו נראה: אדרנלין מופרש ברעב. רעב הוא צורך הישרדותי. תינוק שלא אכל מספיק, או נשאר רעב, יפריש אדרנלין ולא יוכל להתכנס לשינה. חשוב להאכיל את התינוק, עד שהוא מראה סימני שובע. כדי שישן טוב במהלך הלילה, נוודא שהוא אכל מספיק במהלך כל היום.
אדרנלין מופרש בנוכחות גירויים – מובייל, צעצועים, טלוויזיות, מסכים, אנשים וכד'. חשוב לנטרל גירויים מסביבת השינה ולנתק את התינוק ממסכים כ-90 דקות לפני הכניסה לשינה.
אדרנלין מופרש בגלל נוכחותנו ההורים – גם אנחנו מהווים גירוי. חשוב להגיע להשכבה ברוגע, בדיבור שקט ושליו ולא בכעס ובציפייה.
אדרנלין מופרש בעייפות-יתר, כאשר תינוק לא הולך לישון כשהוא עייף. הוא צובר עייפות, מכירים את המושג "אני מושכת את שעת השינה שלו"? כשמושכים את הרדמת התינוק, הוא לא יירדם יותר מהר, להפך. רמת האדרנלין בגופו עולה ועולה, הורמוני השינה מתקשים להיכנס לעבודה וההשכבה תיארך הרבה מהצפוי. חשוב להיות קשובים לסימני עייפות מוקדמים ולייצר אווירה מתאימה לשינה. בזמן.
מהיום, כשאנחנו כבר יודעים שכל אלו משפיעים על היכנסות לשינה, על הירדמות קלה ומהירה, על שינה ארוכה ואיכותית – לא נשקיע בלזהות סימנים, לייצר אווירה ולהימנע מהורמון האדרנלין בסמוך לשינה?
מניסיון, מבטיחה לכם שזה שווה את זה.
לכל שאלה, או בירור, התייעצות, או בקשה שאכתוב על נושא מסוים – כתבו לי לכתובת המייל.