מאות משתתפים לקחו חלק ביום רביעי במרוץ הלפיד תחת הכותרת 'מאירים את הגליל'
מרוץ שהחל אמש באתר התיירות ראש הנקרה עם חניכי מכינת גליל עליון שרצו הלילה 90 ק"מ לארוך גבול הצפון והמשיכו לפסל האריה השואג בתל חי שמהווה סמל לגבורה והתמדה ומשם לקריית שמונה להפנינג חנוכה בכיכר העיר • הגברת רעיה שטראוס הזניקה את המרוץ בטקס מרגש ברחבת האריה השואג
הלילה, כשנר שלישי של חנוכה הואר באתר הנקרות בראש הנקרה, 150 חניכי מכינת גליל עליון יצאו למסע לילי מרגש של 90 ק"מ לאורך גבול הצפון. היום (רביעי), במעמד הדלקת נר רביעי של חנוכה, המסע יגיע לשיאו כאשר מאות משתתפים מכל רחבי הארץ יצטרפו למרוץ בנופי הגליל המרהיבים.
מלילה ועד בוקר – מסע של תקווה וגבורה – המרוץ, הוזנק על ידי מונא עבדאללה, אלמנתו של סא"ל עלים עבדאללה ז"ל, סמח"ט 300 שנפל עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל בהגנה על הצפון, עבר דרך ישובים לאורך הגבול הצפוני. חניכי המכינה רצו במשך שעות הלילה ובשעות הבוקר המוקדמות, נושאים לפיד של סולידריות ותמיכה בתושבי הגליל והגולן שעמדו בחוסן מול האתגרים במהלך השנתיים האחרונות. המרוץ מנציח את זכרו של סא"ל עלים עבדאללה ז"ל, בן העדה הדרוזית, קצין מוערך ומנוסה ששירת למעלה משני עשורים בצה"ל. מונא בחרה להנציח את דרכו וערכיו דרך הריצה – תחום שהיה קרוב לליבו של עלים – ולהפוך את הכאב לפעולה מחברת, מחזקת ומאירה.
היום: מרוץ תקווה והצדעה מתל חי לקריית שמונה – הבוקר, בשעה 10:00, התקיים טקס חגיגי ומרגש ברחבת האריה השואג בתל חי – סמל לגבורה ותקווה. שם ייפגשו נושאי הלפיד מראש הנקרה עם בני נוער רבים מהגליל המזרחי ומשתתפים שהגיעו מכל רחבי הארץ. הגברת רעיה שטראוס, יוזמת ומובילת המיזם התיירותי "מאירים את הגליל", תזניק את המרוץ לצד, צוות מנהלת תנופה, ראשי רשויות ושותפים לדרך. הטקס התקיים באווירה חגיגית לצלילי שירה ישראלית ושירי חנוכה.
המרוץ יעבור על כביש 90, עורק התנועה המרכזי בגליל עליון, במסלול של 4.2 ק"מ, לתוך העיר קריית שמונה. המטרה: לחבר מחדש בין המועצות והיישובים, להזכיר לכל תושבי ישראל את יופיו ומורשתו של הגליל, ובעיקר להדהד את קולו המיוחד של חבל ארץ זה.
סיום חגיגי בכיכר צה"ל, קריית שמונה, רק אתמול שבתה העיר מפעילות והיום בסימן אור וחיים, יסתיים המרוץ בהפנינג צבעוני ושמח ברחבת כיכר צה"ל בקרית שמונה, עם חלוקת מדליות לרצים, סדנאות ג'אגלינג, מופע קרקס משעשע, מוסיקה, פינות ישיבה, סופגניות מתוקות ועוד.
האירוע פתוח לקבוצות, משפחות ויחידים מכל הגילאים – הזמנה לכל אזרחי ישראל להרים את הכפפה, לצעוד לגליל, לחזק את התושבים ואת התיירות, וליהנות מהאזור היפה ביותר בארץ שזקוק במיוחד כעת לתמיכתם.









