ילדי הבטיחה בוחרים פרזנטור לשמורה

במהלך השבועות האחרונים, נפגשו וייפגשו המדריכים שלנו עם ילדי היישובים אלמגור, כנף, רמות ומעלה גמלא. דיברנו על מה הוא בית, מה כולנו צריכים שיהיה בבית ואיך אנו שומרים עליו?


מאת: אביה חן, רשות הטבע והגנים

באביב 2021, אחרי שנים רבות של המתנה, אושרה הכרזתה הרשמית של הבטיחה כשמורת טבע בישראל. ההכרזה תספק לטבע הגנה מפני פיתוח ופגיעה ותאפשר לשמר בית גידול לח שאין שני לו בישראל, שאוחז בתוכו ביצה עם לגונות וקשר לאגם המתוק היחיד בישראל. ההכרזה תאפשר שמירה על רצף בתי הגידול המרשימים בבקעת הבטיחה.

הכרזת השמורה גם משנה את אפשרויות השהייה בשטח. כעת, כשההגנה נרחבת יותר על הצמחים והחיות, ניתן לשהות בשמורה בשעות היום בלבד וייכנסו תקנות חדשות בנושאים של שיט ודיג. הסיבה היא מניעת הפרעה לבעלי החיים בשמורה, המקננים, או מטילים את ביציהם בסבך הצמחייה, או בשפכי הנחלים.

הבערת אש תהיה גם היא אסורה בשמורת הבטיחה, בה יש צמחייה צפופה, אקלים חם ורוחות חזקות, כל הגורמים שמאפשרים שריפות של ימים שלמים וכליה של שטח עצום בגודלו. חובבי הלינה, הדיג ושיט הקיאקים יופנו לחופים סמוכים, או אתרים סמוכים לשמורת הבטיחה, כך שיתאפשר לחיות הבר את השקט לו הן זקוקות, במרחב מתפתח עם כבישים סואנים.

כחלק מההסברה על מהי שמורת טבע ומה מותר וגם אסור לעשות בה, יצאנו למסע עם ילדי היישובים הסובבים את בקעת הבטיחה.

במהלך השבועות האחרונים, נפגשו וייפגשו המדריכים שלנו עם ילדי היישובים אלמגור, כנף, רמות ומעלה גמלא. ביחד, פתחנו את המפה של אזור הכנרת, ראינו וזיהינו יישובים בולטים במרחב. מצאנו את היישובים בו הם מתגוררים ודיברנו על הנחלים העיקריים הזורמים לכנרת ויוצרים את הדלתא, הלא היא שמורת הבטיחה.

דיברנו על מה הוא בית, מה כולנו צריכים שיהיה בבית, מה הופך את הבית שלנו להכי מתאים לנו, האם כל בית יכול להתאים לכל אחד ואיך אנו שומרים עליו?

מסתמן: חתול הביצות

לאחר מכן, עברנו לדבר על חיות הבר של השמורה, מי חי שם ומהם הצרכים השונים של כל חיית בר. הבנו שהאזור הזה מגוון ועשיר בבעלי חיים ובצמחים והגיוון הייחודי הזה הוא הסיבה שבגינה הוכרזה השמורה, מאחר שזאת הדרך שלנו, תושבי מדינת ישראל, לנסות ולעזור לחיות הבר לשמור על הבית שלהןלדורות קדימה, כך שגם הנכדים שלנו ייהנו מטבע קסום ורגוע.

לאחר שהבנו מדוע חשוב להכריז על שמורות טבע ומה כל כך מיוחד בשמורת הטבע שלנו, הזמנו את הילדים לקחת חלק ולהשתתף בבחירת "חיית הבטיחה". הילדים ניגשו לקלפי והצביעו לאחד משבעת בעלי חיים שהגיעו לגמר.

ההצבעה טרם הסתיימה, אך כרגע מסתמן כי חתולי הביצות מובילים בראש הדירוג. בשנים האחרונים, הלכה וירדה אוכלוסיית חתולי הביצות בצורה מדאיגה. כעת, עם עליית המפלס, מתאוששת מושבת קינון הציפורים בבטיחה וכולנו תקווה, שעם השקט, המרחב המוגן וחזרת המזון, תשוב ותשגשג גם אוכלוסיית חתולי הביצות בבטיחה.

ביום חמישי, ה-15/9, יתקיים "יום הבטיחה", יום חווייתי ומלא עניין על השמורה. במהלכו, יתקיים פאנל פתוח בו מוזמנים תושבי האזור לשמוע ולהשמיע כל העולה על רוחם.

לעוד פרטים, היכנסו לאתררשות הטבע והגנים מרחב בקעת הבטיחה.

נתראה!

יוני 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
Events for 1st יוני
No Events
Events for 2nd יוני
No Events
Events for 3rd יוני
No Events
Events for 4th יוני
No Events
Events for 5th יוני
No Events
Events for 6th יוני
No Events
Events for 7th יוני
No Events
Events for 8th יוני
No Events
Events for 9th יוני
No Events
Events for 10th יוני
No Events
Events for 11th יוני
No Events
Events for 12th יוני
No Events
Events for 13th יוני
No Events
Events for 14th יוני
No Events
Events for 15th יוני
No Events
Events for 16th יוני
No Events
Events for 17th יוני
No Events
Events for 18th יוני
No Events
Events for 19th יוני
No Events
Events for 20th יוני
No Events
Events for 21st יוני
No Events
Events for 22nd יוני
No Events
Events for 23rd יוני
No Events
Events for 24th יוני
No Events
Events for 25th יוני
No Events
Events for 26th יוני
No Events
Events for 27th יוני
No Events
Events for 28th יוני
No Events
Events for 29th יוני
No Events
Events for 30th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות