הטבע חשב על הכול, גם על צבע המזון. לצבע חשיבות רבה וגבוהה בערך הכולל של המזון. הכוונה למזון בצורה הכי טבעית שלו, ללא תוספי צבע
הפעם אתייחס לקבוצה מיוחדת במינה, שצבעה לבן. קבוצה זו עשירה בחומרים כגון: פוטסיום, סלניום, ויטמיני B, סיבים תזונתיים, כמו בטא גלוקן הייחודי, ליגננים שהם חומרים דמויי אסטרוגן, לא להיבהל הם אינם מזיקים. ניתן גם למצוא בירקות אלו חומר ששמו גלאט אפי גאלוקאטכין, או בקיצור – EGCG שהנו נוגד חמצון עוצמתי. ערכים תזונתיים אלו טובים ומועילים ביותר לבריאות הגוף. הם בעלי יכולות במניעת תהליכים סרטניים, חיזוק ואיזון מערכת החיסון, חיוניים לבריאות מערכת העיכול לכל אורכה ולחילוף חומרים יעיל.
קולרבי – ירק אולי פחות פופולרי, אך כל כך נגיש וקל לאכילה והכנה, שחבל לפספס אותו. הקולרבי עשיר בוויטמין C ולכן חיוני למערכת החיסון שלנו ולבריאות והתחדשות התאים. הוא מועיל במצבי אלרגיה, ונוגד חמצון נפלא. הקולרבי מכיל כמות סיבים תזונתיים גבוהה ולכן משביע ומועיל בתהליכי ירידה ושמירה על משקל תקין, לבריאות מערכת העיכול ולטיפול בעצירות.
שום – מעבר לטעם הנפלא שהשום מוסיף לכל מנה, הוא מכיל חומרים נוגדי חמצון התומכים במערכת החיסון ועוזרים לנו במניעת מחלות חורף. בנוסף, השום מפורסם בחומר מופלא, אליצין, המקנה לשום את ריחו וחריפותו. חומר זה עוצמתי ביותר, מחסל פתוגנים ומטפל בטפילי מעיים. לאליצין מיוחסות יכולות ריפוי לטרשת עורקים בזכות יכולתו להמיס שומנים וכחומר נוגד חמצון חזק. בכדי באמת לנצל את המיטב שבשום, יש לאוכלו חי!
בצל – ירק המזיל דמעה, אך לא מרה😊 לבצל תכונות נוגדות דלקת חזקות. בירק נמצא פיטוכימיקל מופלא הנקרא קוורצטין – הידוע כיעיל בהשפעתו המיטיבה במצבי אלרגיות, לדלקות מפרקים והורדת הסיכון לחלות בסרטן, מחלות לב וסוכרת.
פטריות – חומר הפלא הכל כך ייחודי לפטריות הוא פולסכריד, סוג של סיב תזונתי המקנה לפטריות יכולות בריאותיות מעולות. בכל פטריה קיים ריכוז שונה, לכן המלצתי היא לגוון בין סוגי הפטריות השונים הנמצאים כיום במרכולים ולהרבות בשימוש. ניתן לצרוך פטריות בצורה טרייה ומבושלת. הפלאורן, אותו פולסכריד, מעלה את עמידות הגוף בפני זיהומים, מעודד צמיחה תקינה ובריאה של פלורת החיידקים הטובים במעיים שלנו וכך מגביר את החסינות שלנו, את העיכול התקין, ספיגת הערכים התזונתיים ופינוי יעיל של הפסולת. לפלאורן תכונות נוגדות סרטן ודלקת, כנוגד חמצון חזק, המעודד את מערכת החיסון.
כרובית – ירק יפהפה ממשפחת המצליבים, הידועים בחומרים נוגדי סרטן ומחזקי חיסון. כרובית מכילה מרכיבי גופרית המשתתפים במניעת סרטן, חיזוק העצמות ושמירה על בריאות כלי הדם. בנוסף, מכילה הכרובית מינרלים חשובים כגון: סידן, אשלגן ומגנזיום. זאת ועוד: בכרובית, סיבים תזונתיים החשובים לבריאות מערכת העיכול ושמירה על כלי הדם.
איך לשלב ירקות אלו בתפריט?
בסלט, כירק חי וטרי, בכל תבשיל, בחביתת הבוקר, או פשטידת הערב.
מתכון: המגש הלבן
- כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
- 2 קולרבי, פרוס לרבעים
- סלסלת פטריות
- 1 בצל יבש
- 1 בצל סגול
- ראש שום, מפורק לשיניים קלופות
- כוס מים
אופן ההכנה
במגש פיירקס גדול, להניח את כל הירקות. להזליף מעל שמן זית בנדיבות, לפזר כל צמח תבלין שאתם אוהבים. אני אוהבת תימין ו/או זעתר, או אורגנו, כפית מלח גס. לערבב היטב ולהכניס לתנור על 180 מעלות. אופים עד ריכוך והשחמה עדינה של הירק. טעים קר או חם.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
פרשת השבוע - שלח לך - להיות ריאלי
המרגלים מגיעים ומטילים מורך על בני ישראל באומרם שבארץ יש בני ענקים ולא נוכל לכבוש…
-
לחבק, לאמץ ודבר לא לשכוח
"ארגון ניצולי השואה ברמת הגולן" מאחד יותר מ-40 ניצולי שואה, למשפחה. לקראת יום הזיכרון לשואה…
-
פרשת השבוע – לך לך - אצל התמימים מצויה הברכה
בתפילת שמונה עשרה אנו מזכירים את האבות התמימים, כי בזכותם גם עם ישראל מוצא חן…