"שסק ונקטרינה איכותיים, טעימים, מוקדמים ויפים"

שסק

היסטוריה בגליל: פירות הקיץ שסק ונקטרינה נקטפו כבר באמצע פברואר, הודות לשימוש במי גייזר "קידוחי שמיר", בטמפרטורה של 45 מעלות


הצלחה יוצאת דופן למחקר שמובילים במו"פ צפון ובחברה לפיתוח הגליל, להארכת עונות הגידול והקדמת תחילת שיווק פירות הקיץ. לאחר שאשתקד הצליחו להקדים את עונת השסק בשבועיים, המשיכו החוקרים לבחון דרכים נוספות לשיפור היתרון היחסי והשבוע, ביום שני, קטפו לראשונה נקטרינה (כחודש וחצי טרום תחילת העונה) ושסק (כחודש לפני תחילת העונה) ראשונים! יתרון שיווקי וכלכלי משמעותי לחקלאי הגליל.

המחקר התבצע ב"חוות המטעים" של מו"פ צפון ומועצת גליל עליון ואחד המרכיבים המרכזיים בגידול הוא שימוש בגייזר טבעי "מי שמיר" – מים גאותרמיים (חמים) הפורצים מהאדמה בטמפרטורה של 45 מעלות ויוצרים חום הגורם לגידולים להתנהג כאילו הגיע כבר הקיץ, עוד בשיאו של החורף. הגידול הניסיוני של הנקטרינה התבצע בשטח של 800 מ"ר ואילו השסק בכחצי דונם. כעת, לאחר הצלחת המחקר הצפי הנו לגידול מסחרי נרחב.

מנכ"ל מו"פ צפון, אלקנה בן ישר: "בארץ ובעולם, השסק והנקטרינה גדלים באזורים חמים יותר מעמק החולה, בו הטמפרטורות נמוכות ואינן מתאימות בדרך כלל לגידול זה. במו"פ צפון פיתחנו טכנולוגיה באמצעותה הצלחנו לגדל בעמק החולה פירות קיציים כמו שסק, נקטרינה, משמש וליצ'י איכותיים, טעימים ומתוקים, וחשוב מכך – המקדימים את הגידול המסחרי. המגדלים יוכלו ליהנות משיווק מוקדם, שיעניק להם יתרון כלכלי. לאחר שלוש שנות מחקר, יש לנו שסק ונקטרינה איכותיים, טעימים, מוקדמים ויפים".

בנוסף לשימוש במי הגייזר הטבעיים והחמים, השסק והנקטרינה גדלים על מצע קרקע של חברת "טוף מרום גולן", המותאם לצרכי הגידולים. בשנתיים האחרונות, החלו בחברה להתאים מצעי קרקע לצרכים המשתנים מגידול לגידול, על מנת להאיץ ולהגביר פריחה, לספק יותר ברזל לגידולים הזקוקים לכך ולווסת את כמויות המים בהתאם לצרכי הגידול.

בנוסף לשימוש במי הגייזר הטבעיים והחמים, השסק והנקטרינה גדלים על מצע קרקע של חברת "טוף מרום גולן", המותאם לצרכי הגידולים. בשנתיים האחרונות, החלו בחברה להתאים מצעי קרקע לצרכים המשתנים מגידול לגידול

בתחילת החודש, נטעו בחברה לפיתוח הגליל, יחד עם קיבוץ ברעם, 5 דונם של משמש ב"חוות המטעים", בהמשך לתוצאות נהדרות של מחקר נוסף שהצליח להקדים את עונת המשמש באופן ניכר. לאור הצלחת המחקר האחרון, הצפי הוא כי בשנים הקרובות יחלו ב"חוות המטעים" לגדל גם שסק ונקטרינות איכותיות לשיווק מסחרי ונפגוש את הפירות מוקדם במיוחד על המדף ברשתות השיווק וחניות הפרי.

בחברה לפיתוח הגליל מציינים כי הדגש המחקרי כיום הנו על הענקת יתרון יחסי לחקלאי הגליל, שיאפשר יתרון על פני המגדלים האחרים בארץ ובעולם, מבחינת איכות הפרי, גודלו, הקדמת תחילת עונת הגידול והארכתה, תוך ניצול היתרונות בגליל.

 

 

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
Events for 1st ספטמבר
No Events
Events for 2nd ספטמבר
No Events
Events for 3rd ספטמבר
No Events
Events for 4th ספטמבר
No Events
Events for 5th ספטמבר
No Events
Events for 6th ספטמבר
No Events
Events for 7th ספטמבר
No Events
Events for 8th ספטמבר
No Events
Events for 9th ספטמבר
No Events
Events for 10th ספטמבר
No Events
Events for 11th ספטמבר
No Events
Events for 12th ספטמבר
No Events
Events for 13th ספטמבר
No Events
Events for 14th ספטמבר
No Events
Events for 15th ספטמבר
No Events
Events for 16th ספטמבר
No Events
Events for 17th ספטמבר
No Events
Events for 18th ספטמבר
No Events
Events for 19th ספטמבר
No Events
Events for 20th ספטמבר
No Events
Events for 21st ספטמבר
No Events
Events for 22nd ספטמבר
No Events
Events for 23rd ספטמבר
No Events
Events for 24th ספטמבר
No Events
Events for 25th ספטמבר
No Events
Events for 26th ספטמבר
No Events
Events for 27th ספטמבר
No Events
Events for 28th ספטמבר
No Events
Events for 29th ספטמבר
No Events
Events for 30th ספטמבר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות