כל מלון וכפר נופש בגליל – הוא אי ירוק

ראשי רשויות ומנהלי מלונות בגליל ובגולן קוראים לפתיחה מידית של המלונות וכפרי הנופש בצפון. לצד אילת וים המלח, גם הגליל העליון חייב להיות חלק ממפת התיירות שנפתחת בישראל


בסוף השבוע שעבר, תחת הכותרת "הגליל העליוןאי ירוק", נערך מפגש חירום של ראשי רשויות, מנהלי מלונות וכפרי נופש בגליל ובגולן, שהתקיים במלון "גליליון". ראשי הרשויות דורשים מממשלת ישראל, משרד הבריאות וועדת הקורונה שפיות והוגנות. המתכנסים אמרו כי יש להחזיר מידית את המלונות וכפרי הנופש בגליל ובגולן לפעילות, לסייע לכלכלת האזור הקורסת ולאפשר לאזרחי ישראל נופש בצפון המוריק והיפהפה בעונה זו. עוד ציינו ראשי הרשויות, כי הם מברכים על פתיחת מלונות אילת וים המלח.

הבעלים של מלון "גליליון", חיים אוחיון ומנכ"ל מלון "פסטורל", דובי בנארי אמרו כי מלונות וכפרי נופש בגליל ובגולן פרושים על פני שטח גדול, נרחב ומרווח, ללא צפיפות, מבודדים מהיישובים דליהאוכלוסין ומאפשרים תנועה ללא חיכוך עם התושבים ופיקוח מלא של הנחיות משרד הבריאות, בזכות מיקומם המבודד.

"אנו דורשים מהממשלה לאשר פעילות של ענף התיירות על פי מתווה ים המלח ואילת".

ראש המועצה האזורית הגליל העליון, גיורא זלץ: "אני קורא לממשלה ולכנסת, כפי שהצבתם כיפת ברזל ביטחונית למצב של מתיחות, תציבו כיפת ברזל כלכלית לענף התיירות בצפון. כך תאפשרו לאלפי אנשים בגליל העליון לחזור להתפרנס"

ראש המועצה האזורית הגליל העליון, גיורא זלץ: "מלונות וכפרי נופש בגליל ובגולן הם אי ירוק! סביבם, שטחי טבע עצומים, שמורות, נחלים, שדות חקלאיים והרבה אוויר נקי, כך שכל מלון וכל אטרקציה מהווים בעצם אי ירוק. אנחנו הפתרון לאפשר לעם ישראל חופשה בטבע, במרחבים הפתוחים והבטוחים. אני קורא לממשלה ולכנסת, כפי שהצבתם כיפת ברזל ביטחונית למצב של מתיחות, תציבו כיפת ברזל כלכלית לענף התיירות בצפון. כך תאפשרו לאלפי אנשים בגליל העליון לחזור להתפרנס מענף התיירות".

ראש המועצה המקומית חצור הגלילית, שמעון סוויסה: "העובדה שבתי המלון באילת ובים המלח פתוחים הנה בשורה גדולה. אין ספק, כי גם הגליל העליון חייב להיות חלק ממפת התיירות שנפתחת בישראל. הגליל יודע לפעול לפי הכללים החדשים של 'התו הסגול' ולאפשר פתיחת עסקים, מסעדות, בתי מלון ואטרקציות. על הממשלה להתעשת ולהבין כי גם אזור הגליל העליון קורס כלכלית ויש להחזיר את יכולת הפרנסה לתושבי הגליל והגולן, תוך שמירה על בריאותם של המטיילים והנופשים".

ראש המועצה המקומית ראש פנה, מוטי חטיאל: "הגליל כולו ירוק ומהווה צימר אחד גדול. יש לנו כאן מרחבים וטבע מופלא. בגליל ובגולן, בתי מלון נראים כמו צימרים, בעלי קומה או שתיים ולכן מיותר להפריד את פתיחת המלונות בגליל ממתווה פתיחת הצימרים. אנו מבינים כי המדינה נוקטת באחריות, במגפה שלא הכרנו, המצב אינו פשוט למקבלי ההחלטות, אך אנו מציעים למדינה לקחת עלינו, ראשי הרשויות, את האחריות!".

יו"ר התאחדות המלונות בישראל, אמיר חייק, שלח ברכתו ליוזמי המחאה וכתב כי המלונות בישראל בטוחים ועובדים לפי "התו הסגול" של משרד הבריאות. מודל האיים הירוקים באילת ובים המלח הוא מבורך, אך צריך להיות צעד ראשון בדרך לפתיחת כל המלונות לטובת השפיות של תושבי ישראל ולטובת המלונות ועובדי המלונות, אשר עשרות אלפים מהם עדיין יושבים בבית.

יוני 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
Events for 1st יוני
No Events
Events for 2nd יוני
No Events
Events for 3rd יוני
No Events
Events for 4th יוני
No Events
Events for 5th יוני
No Events
Events for 6th יוני
No Events
Events for 7th יוני
No Events
Events for 8th יוני
No Events
Events for 9th יוני
No Events
Events for 10th יוני
No Events
Events for 11th יוני
No Events
Events for 12th יוני
No Events
Events for 13th יוני
No Events
Events for 14th יוני
No Events
Events for 15th יוני
No Events
Events for 16th יוני
No Events
Events for 17th יוני
No Events
Events for 18th יוני
No Events
Events for 19th יוני
No Events
Events for 20th יוני
No Events
Events for 21st יוני
No Events
Events for 22nd יוני
No Events
Events for 23rd יוני
No Events
Events for 24th יוני
No Events
Events for 25th יוני
No Events
Events for 26th יוני
No Events
Events for 27th יוני
No Events
Events for 28th יוני
No Events
Events for 29th יוני
No Events
Events for 30th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות