עבודות "שימור הקרקע" ברשות הכינרת

בשיא הקיץ, ברשות הכינרת כבר נערכים לחורף: החלו עבודות 'שימור קרקע' חקלאית בגליל, בגולן ובעמקים בעלות של 1.4 מיליון שקלים. מטרת העבודות הינה להיערך מבעוד מועד לאירועי מזג אוויר קיצוניים, ולטפח את טיב הקרקע החקלאית


בעיצומם של ימי הקיץ וחודש אוגוסט הלוהט, ברשות הכנרת החלו כבר להיערך לחורף הצפוי להגיע בעוד כחודשיים-שלושה, בביצוע עבודות 'שימור הקרקע' ברחבי הגליל, הגולן ועמק הירדן.
עבודות אלו הינן כחלק מההיערכות לגשמי החורף, בביצוע של רשות הכינרת ובשיתוף פעולה עם המשקים החקלאיים ומשרד החקלאות המממנים יחדיו את העבודות, שעלותן הכוללת עומדת על כ-1.4 מיליון שקלים.
העבודות יתבצעו בכלל מרחב הגליל והגולן והחלו מתבצעות בימים אלה במושבה כינרת, בדרום הגולן, באלומות, אלמגור, קיבוץ לביא ובארבל.
ראוי לציין, כי פעולות אלו מתקיימות בתוספת לשגרת הפעילות של רשות הכינרת, המתבצעת לרוב בתעלות ובנחלים הנמצאים בקרבת השדות ומטעי הפרי.
מטרת פעולת 'שימור הקרקע', הינה להיערך מבעוד מועד לאירועי מזג אוויר קיצוניים, במטרה למנוע סחף של קרקע מהשדות החקלאיים לתוך מערכות הניקוז האזוריות ולטפח את טיב הקרקע שנשחקה בשל העבודות האינטנסיביות השוטפות בשטחים החקלאיים ובכך לדאוג שתנובת השדה לא תיפגע.
במסגרת העבודות מותקנים, בין היתר, גם מעבירי מים, מתבצעת חפירה ודיפון בולדרים לתעלות הניקוז, מוסדרים שיפועי הקרקע למניעת הצטברות נגר עילי, ומותקן מעבר אירי (יציקת בטון המשמשת למעבר כלי רכב ולזרימת נגר עילי). כמו כן מוסדרות תעלות ניקוז אזוריות, מותקנים מעבירי מים, גבשושיות דרך לסילוק ולפיזור הנגר העילי.

אושרי ילוז, מהנדס באגף ניקוז של רשות הכינרת אומר, כי מדובר בעבודות החשובות לטובת ענף החקלאות: "עבודות 'שימור קרקע' מטיבות עם האדמה והן בעלות חשיבות רבה לחקלאים באזורים אלו. עיבוד הקרקע לאורך זמן מקטין את תנובת השדה ולכן מדובר בנקיטת פעולות המשפרות את תנובת השדה. רשות הכינרת אף משקיעה משאבים רבים בניקיון הסחף המגיע מהשדות החקלאיים למערכות הניקוז האזוריות ולכן פעולת 'שימור קרקע' הינה אחת הדרכים למנוע עד כמה שניתן סחף זה בעיקר ימי החורף. בפועל, החקלאי נהנה מקרקע מניבה ואנחנו מצמצמים את היקף עבודות התחזוקה של ערוצי הניקוז".

לפרטים נוספים – שלום אלבז – תקשורות יעל שביט – 04-6930530

פברואר 2025

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
אירועים שיתקיימו ב 1st פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th פברואר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?