"קו המחרשה וקו הסיב הוא קו הגבול. מגבול הצפון, רמת הגולן, עמק הירדן, הבקעה, הערבה, דרך גבול מצרים ועוטף עזה", (שר התקשורת היוצא)
כולם מבקשים לשפר את מהירות הגלישה ברשת, בטח בימי הקורונה. תשתיות התקשורת בגולן משמשות כיום את התושבים בתחומי החיים השונים. התחומים העיקריים בהם נדרש לשפר תשתיות תקשורת הם תחומי החינוך, התעסוקה, החקלאות, הפנאי והבידור.
לטובת משימה זו, לפני כשישה חודשים, התגבש צוות משותף למועצה האזורית גולן, קהילת ההיי–טק הגולנית ולחברה הכלכלית גולן. צוות זה ביצע תהליך מקיף, הכולל למידה וחקר של המרכיבים הנדרשים לשיפור התשתיות בגולן. בנוסף, החקיקה של השר יועז הנדל, הצליחה להעלות לשיח ולשים בקדמת הבמה את צורכי הפריפריה בתחום זה והצוות מקבל סיוע ממשרד התקשורת.
הצוות בוחן גם דרכים ייחודיות לגולן, כגון שימוש בתשתיות קיימות של "קולחי גולן" ו"מי גולן". אלו תשתיות בהן ניתן להעביר סיבים אופטיים ללא צורך בחפירה, או יצירת תשתית חדשה, דבר החוסך זמן ומשאבים כלכליים
כחלק מהתהליך, נבחנו מספר גורמים:
"בזק" – ממשק חשוב, מולו נבחנות התשתיות הקיימות בגולן וגם אלו שאינן ויבוצע סקר שבסופו, נקבל מ"בזק" תמונת מצב.
שימוש בתשתיות קיימות – הצוות בוחן גם דרכים ייחודיות לגולן, כגון שימוש בתשתיות קיימות של "קולחי גולן" ו"מי גולן". אלו תשתיות בהן ניתן להעביר סיבים אופטיים ללא צורך בחפירה, או יצירת תשתית חדשה, דבר החוסך זמן ומשאבים כלכליים. הרעיון עלה מתוך ראיית הסביבה והצרכים הייחודים לאזור.
רגולציה – הצוות בוחן גם את ההיבט הרגולטורי/חוקי. האם המועצה באמצעות גופי הסמך, החברה כלכלית גולן למשל, תוכל להפעיל את התחום ולהיות בעלת הרישיון? הנושא נבחן מול הרגולטור, משרד התקשורת.
שימוש בחברות מסחריות – נבחנות אפשרויות להתקשר עם חברות מסחריות שיכולות לבנות את המערכת, כולל קיום פיילוט, שבו תיבחן המשמעות והכדאיות הכלכלית עבור אותן חברות.
סקר תושבים – בחינת הצורך של התושב וההתאמה ליישוב.
בעבר, בוצע סקר העוסק בהגעת התשתיות ליישובים. כעת, אנו נדרשים לבחון את המצב ביישוב עצמו: אילו תשתיות קיימות, מה נעשה כבר בשטח, האם יש תשתיות מתאימות עליהן ניתן "להתלבש"-להעביר דרכן סיבים, או במקומות בהם מתוכנן חידוש תשתיות. הרצון הוא לבצע הכול יחד, בחשיבה מראש. זו הרמה היישובית אותה נבחן.
יחד עם הבחינה של התשתיות היישוביות, ייבחנו גם צורכי ורצונות התושבים. האם לתושבים יש נכונות לשלם עבור המוצר והאם המחיר מתאים? המוצר המוצע יהיה ככל הנראה, חבילת גלישה במהירות 1 ג'יגה, לבית אב, במחיר שיתחרה במחירים הקיימים בשוק היום. הכוונה היא להתחיל בביצוע הפיילוטים ובפריסת התשתיות כבר במהלך השנה הקרובה, 2021.
השאלה השנייה אותה יישאלו התושבים היא להעדפתם – אם ירצו כי המועצה, באמצעות גופי הסמך, תהיה ספק השירות, או שתיעשה התקשרות עם חברה מסחרית, אחת או יותר, שיספקו את השירות.
תחום הסללולר
תחום הסלולר מקבל מקום, גם הוא, בעשייה של הצוות. פרטים יינתנו בהמשך.
אנו ממשיכים בעשייה ובקידום הגולן אל עבר שיוון טכנולוגי. הצורך באינטרנט איכותי ובקליטה סלולרית מיטבית בגולן, אינו שונה מכל אזור אחר בארץ, לכן אנו פועלים למציאת פתרונות מיטביים ומהירים, ככל הניתן.
תושב/ת המעוניינים לסייע ולתרום מניסיונם, מוזמנים להיכנס לאתר המועצה ולכתוב לנו דרך "צור קשר". נשמח לשמוע מכם!
דוברות מועצה אזורית גולן
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
פרויקט שדרוג תשתיות ביישובים
פרויקט שיקום תשתיות ביישובי המועצה האזורית גולן נמשך בימים אלה בקשת, גשור ואליעד, ובקרוב גם…
-
חמות, כלות ומה שביניהן
חלק בלתי נפרד מהעיסוק בנושא הבין-דורי הוא מערכת היחסים שבין החמות לכלה. רוב החמיות חושבות…
-
ומה אתנו?
האם שוב מפקירים את הפריפריה? בתנאי המכרז, שפרסם משרד הביטחון, להקמת מעבדה לבדיקות קורונה בצפון,…