ממצולות החיים בצללים ובצלילים

צילה יהודה, מאבנ"י אית"ן, ממפונות עמונה, עברה תהפוכות ואסונות בחייה. עכשיו היא מופיעה ומפרסמת את הנסים שקרו לה


דבורה בר

היא הגיעה אלינו עם "משקפילב ורודים וענקיים", שמכסים כמעט את כל הפנים. אישה גדולה, תרתימשמע, הגיעה למופע שארגנו לוותיקי המושב. התיישבה בפרונט והתחילה לזרום עם סיפור חיים.

בפתח הדברים, הציבה מטרה: המבט שלי על החיים הוא מבט של "אופטימיות ושירה", מתכון בדוק לאריכות ימים.

כך התחילה שוזרת רקמת חייםחייה. צילה יהודה. אימא לשבעה בנים ו"נסיכה אחת". ממפונות עצמונה, שהתיישבה באבנ"י אית"ן. הסיפורים כוללים אמירות על האתגרים והקושי של החיים. חינוך הילדים, מפגשים אנושיים ולִקחם ומבט אמוני איך כל המפגעים והצרות שבאו עליה הובילו לחיזוק האמונה "באחד והיחיד", שמנהל את העולם.

סיפור רץ אחרי סיפור, מחשבה מולידה עוד מחשבה ואירוע מעצים את קודמו.

יום אחד, שבה מקריית שמונה ועדר חזירי בר חצה את הכביש. ההתנגשות הייתה בלתי נמנעת, המכונית התהפכה והחלה להישרף. הדלת נתקעה ולא נפתחה. בדרך לא דרך חילצה עצמה. עם פגיעות גב, צוואר ורגל הגיעה לבית החולים. אשפוז, שיקום והחלטה לפרסם את הנס שקרה להיצאה חיה!

עוד לא התחילה לממש את סיפור הצלתה והנה  עוד  הפתעה קשהיום אחד הקרווילה נשרפה.

ההנאה של הקהל ניכרת. זהו סיפור של אמונה תמימה החודרת פנימה לעומק הנפש, זוהי תובנה שמציפה תודעה ברורה: מתי אדם מרגיש שיש לו? אחרי חווית האין! האין מוליד מבט אל היש!

התאוששות והחלטה ש"גם זו לטובה" והנה, בערב בתהמצווה של בתה, שוב תאונת דרכים על שפת הכנרת.

מקום גבוה יותר

מסכת הפגיעות הללו הולידו אצלה את התובנה הבאה: "החלטתי לספר סיפורי השגחהולא קיימתי!". זו הייתה תזכורת שיש להניע את גלגלי החיים קצת אחרת. כך הגיעה למחזור השלישי של החממה העסקית. השתתפה בקורס יזמות עסקית לוותיקי הגולן, במטרה למצות את כישוריה התיאטרליים ולספר את סיפורה באופן מקצועי, בהנחיית בימאית שתכוון אותה לעבור מסך. בחממה, היא מתארת, הייתי צעירת המשתתפים, אבל "הם, המבוגרים, רוקדים בלי מקל הליכה ואני הצעירה עם המקל מדדה אחריהם. יצאתי לקמפיין ההמונים".

קמפיין מימון ההמונים הוא שיטה פיננסית למימון מיזמים ועסקים, המבוססת על כסף שמושקע, או נתרם, על ידי אנשים פרטיים. גיוס הסכום מוגבל בזמן. המימון משמש לקידום מגוון מטרות כמו תמיכה באמנים, יוצרים המבקשים סיוע מהאוהדים שלהם.

מה שמקדם מאוד את המטרה והחלום זו הפלטפורמה האינטרנטית שמסייעת לגיוס הכספים. מי שרץ בכיוון, מצפה שמכריו משפחתו ומוקיריו יסייעו לו. אבל, מסייגת צילה, מה שהיה ברור לי, שכולם תומכים בפרויקט שליהתברר כלא ברור. הנחה זו התבדתה, הימים חולפים ואין תזוזה. כלומר, אין תמיכה כספית. "כל הדמויות שחשבתי שירצו בטובתי, לא תמכו. בצר לי, פניתי לקדוש ברוך הוא ואמרתי לו 'הקמפיין שלי ושלך'". הבכי והתסכול הולידו תפילה ובקשה, שיצרו מהפך ולפתע, בשעות האחרונות של המבצע, הגיעו תמיכות רבות.

ועכשיו, החלה הפריצה הגדולה, בעידודה ובהכוונתה של דפנה בןברוך, מהחממה העסקית. מפגש המופע מתעצב למסכת התרחשויות, המוגשות יחדיו בצחוק ודמע, ממצולות החיים, בצללים ובצלילים.

ההנאה של הקהל ניכרת. זהו סיפור של אמונה תמימה החודרת פנימה לעומק הנפש, זוהי תובנה שמציפה תודעה ברורה: מתי אדם מרגיש שיש לו? אחרי חווית האין! האין מוליד מבט אל היש!

"הקמפיין דורש  ממני לעלות למקום גבוה יותר", מצהירה צילה, "עת הצמיחה הגיעה". טעם טוב נשאר בפה, עם חיבוק ולחיצת יד, שטומנת בתוכה שוקולד של "תודה". וחיוך גדול.

יוני 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
Events for 1st יוני
No Events
Events for 2nd יוני
No Events
Events for 3rd יוני
No Events
Events for 4th יוני
No Events
Events for 5th יוני
No Events
Events for 6th יוני
No Events
Events for 7th יוני
No Events
Events for 8th יוני
No Events
Events for 9th יוני
No Events
Events for 10th יוני
No Events
Events for 11th יוני
No Events
Events for 12th יוני
No Events
Events for 13th יוני
No Events
Events for 14th יוני
No Events
Events for 15th יוני
No Events
Events for 16th יוני
No Events
Events for 17th יוני
No Events
Events for 18th יוני
No Events
Events for 19th יוני
No Events
Events for 20th יוני
No Events
Events for 21st יוני
No Events
Events for 22nd יוני
No Events
Events for 23rd יוני
No Events
Events for 24th יוני
No Events
Events for 25th יוני
No Events
Events for 26th יוני
No Events
Events for 27th יוני
No Events
Events for 28th יוני
No Events
Events for 29th יוני
No Events
Events for 30th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות