מחוץ לקופסה

חוץ מהקשיים של הכשרה תובענית, היה צריך סמל יהל לביא, מחולתה, להתגבר גם על סטיגמות עצמיות ביחס ליכולותיו. סיים הכשרה, שבר את הסטיגמה וקם כל בוקר עם חיוך


אני סמל יהל לביא, בן 20 מקיבוץ חולתה, משרת כלוחם בגדוד 50 של חטיבת הנח"ל.

לפני הצבא, נהגתי לעסוק בגלישת רוח ובאופני דאון היל. אפשר לומר שלפני הגיוס, הייתי תלמיד בעייתי. לא בדיוק הסתדרתי עם מסגרת הלימודים ולכן חששתי מהגיוס. לא ידעתי איך אסתדר עם המסגרת הצבאית. למרות זאת, החלטתי שאני לוקח את הצבא כפלטפורמה, בה אוכל לעשות שינוי. למרות שלא חשבתי שאצליח לסיים את ההכשרה, סיימתי אותה בהצלחה ושברתי לעצמי את הסטיגמה שהייתה לי על עצמי. בסוף ההכשרה, אני וחבריי דיברנו לא מעט על האפשרות לצאת לקורס צלפים. התלבטתי ולא ידעתי אם כדאי לי לצאת לקורס ולבסוף, הבנתי שמדובר בעוד חוויה מעניינית ובעוד דרך לשנות את צורת החשיבה שלי, לצאת מחוץ לקופסה ולהתנתק מהדברים הנורמטיביים אליהם הייתי רגיל. יצאתי לקורס הצלפים ואני לא מתחרט על אף רגע.

השירות שלי מאוד מאתגר. אני מוגדר כחייל בודד, אבא שלי גר באילת ואימא שלי גרה בזיכרון יעקב ואני כאמור, גר בחולתה. יש לי שבע אחיות ואח אחד. לא קל להיות חייל בודד, שעושה שירות קרבי, אבל דווקא מהקושי הזה, אני לומד על עצמי הרבה דברים טובים, שבאזרחות לא הייתי יכול לגלות. השירות בצבא מעניק לך כל כך הרבה חוויות, שמהן אתה לומד ומתפתח, בונה אישיות עצמאית ומתחזק.

בחולתה אני גר עם משפחה של חבר ש"אימצה" אותי ובשבתות, אני נמצא אצלם. אני מאוד אוהב את האווירה המשפחתית בקיבוץ ואני נהנה להגיע לשם בכל סוף שבוע. האנשים בצפון הם אנשים טובים, יש אוויר צח ושונה, אווירה רגועה, מקורות מים ונופים יפים, שלא תמצא בשום מקום אחר בארץ.

בשירות קרבי אתה יכול ללמוד על עצמך דברים שלא היית לומד בשום מקום אחר. ברגע שאתה מסיים את ההכשרה שלך, ברגע שאתה יודע שהתגברת על כל הקשיים, הצלחת ועמדת במשימה – זה שווה הכול. בנוסף לכך, החברים שתכיר בשירות הם חברים לכל החיים

אם אפשר לייעץ למלש"בים, שמתלבטים אם ללכת לשירות קרבי או לא, יש לי עצה מנסיוני: אני ממליץ לכולם להתחיל בשירות קרבי. בשירות שכזה, אתה יכול ללמוד על עצמך דברים שלא היית לומד בשום מקום אחר. ברגע שאתה מסיים את ההכשרה שלך, ברגע שאתה יודע שהתגברת על כל הקשיים, הצלחת ועמדת במשימה – זה שווה הכול. בנוסף לכך, החברים שתכיר בשירות הם חברים לכל החיים.

כיום אני נמצא באימון ברמת הגולן. כאן אני מתאמן ברמת הפלוגה, הגדוד והחטיבה. מצד אחד, זה מאוד קשה להיות באימון ליד הבית. יצא לי לראות את הבית מהאימון לא פעם אחת ולא אשקר – זה קשה. מצד שני, את רוב השירות שלי העברתי בגזרות רחוקות מהבית וזה ללא ספק מעודד להתעורר לאותו הנוף, לאותו האוויר ולהרגיש בבית. אני קם כל בוקר עם חיוך.

אוגוסט 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Events for 1st אוגוסט
No Events
Events for 2nd אוגוסט
No Events
Events for 3rd אוגוסט
No Events
Events for 4th אוגוסט
No Events
Events for 5th אוגוסט
No Events
Events for 6th אוגוסט
No Events
Events for 7th אוגוסט
No Events
Events for 8th אוגוסט
No Events
Events for 9th אוגוסט
No Events
Events for 10th אוגוסט
No Events
Events for 11th אוגוסט
No Events
Events for 12th אוגוסט
No Events
Events for 13th אוגוסט
No Events
Events for 14th אוגוסט
No Events
Events for 15th אוגוסט
No Events
Events for 16th אוגוסט
No Events
Events for 17th אוגוסט
No Events
Events for 18th אוגוסט
No Events
Events for 19th אוגוסט
No Events
Events for 20th אוגוסט
No Events
Events for 21st אוגוסט
No Events
Events for 22nd אוגוסט
No Events
Events for 23rd אוגוסט
No Events
Events for 24th אוגוסט
No Events
Events for 25th אוגוסט
No Events
Events for 26th אוגוסט
No Events
Events for 27th אוגוסט
No Events
Events for 28th אוגוסט
No Events
Events for 29th אוגוסט
No Events
Events for 30th אוגוסט
No Events
Events for 31st אוגוסט
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות