מחאת הדגלים השחורים

כיכר הכניסה לקצרין, שבת, 18:00. תושבי קצרין מצטרפים למחאת הדגלים השחורים ששוטפת את הארץ. "אין שמאל, אין ימין. יש רק ישר!"


כתב: בני שוורץ, קצרין

בזמן שנאספים עשרות אלפים כדי להפגין מול מעון ראש הממשלה בירושלים ובקיסריה, ועוד מאות רבות נעמדים בצמתים ובגשרים בכל רחבי הארץ כדי להפעיל את זכות מחאתם כראוי במדינה דמוקרטית, גם עשרות מתושבי הגולן לא מפקירים את השטח ומתייצבים עם שלטיהם בכיכר הכניסה לקצרין.

מחאת הדגלים השחורים החלה באופן ספונטני לפני מספר חודשים, כאשר אזרחים ואזרחיות במקומות שונים הרגישו שהדמוקרטיה בישראל הולכת ונעלמת להם מול העיניים והשחיתות השלטונית בישראל מעמיקה ונשארת ללא מענה. קמו ועשו מעשה. התארגנות של בודדים שצמחה והפכה לאחת מהתנועות המובילות במחאה נגד השחיתות השלטונית והנסיונות לפגוע בדמוקרטיה הישראלית בתקופה של משבר.

אחד השלטים הכי נכונים במחאה אומר: "אין שמאל, אין ימין. יש רק ישר!". המחאה אינה מחאה של "שמאל" כפי שמתנגדיה מנסים להציגה והיא גם אינה מחאת "ימין". זו מחאה של תושבי ישראל, שמאסו בשחיתות ובניסיון לנצל משבר אמתי כדי להחליש את הדמוקרטיה לצרכי השלטון.
זו כן מחאה פוליטית, נגד השלטון הנוכחי, שכשל בניהול המשבר, נגד מנהיג שאיבד את דרכו אחרי יותר מדי זמן בשלטון והגיע זמנו לשחרר. לא חשוב שמאל, לא חשוב ימין. חשוב שיהיה ישר.

2008, נתניהו על אולמרט: "ראש ממשלה, השקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט ציבורי ומוסרי לקבוע דברים גורליים, כי קיים חשש אמתי שהוא יכריע על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות שלו ולא לפי האינטרס הלאומי"

שעה לפני ההפגנה, אני נזכר שעדיין אין לי שלט ראוי. גיחה מהירה למצבור הגרוטאות ברחוב ונמצא מקל חביב אליו אני מחבר לוח עץ קל משקל, עליו אני מדביק דפים מודפסים, שעליהם הציטוט הכי נכון והכי מדוייק של ראש הממשלה נתניהו, ב-2008, בריאיון לערוץ 2: "ראש ממשלה, השקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט ציבורי ומוסרי לקבוע דברים גורליים, כי קיים חשש אמתי שהוא יכריע על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות שלו ולא לפי האינטרס הלאומי. הדבר הנכון לעשות הוא שהממשלה הזו תלך הביתה".
נתניהו אמר זאת כמובן על אולמרט, שבאותו הזמן, רק נחשד בקבלת שוחד והוא צדק לחלוטין.

לא רק שלטים דגלים וסיסמאות. להפגנה במוצ"ש האחרון, הצטרף "מעגל שירת הלב", של רועי שנער, שהפליא בשירה ובמוזיקה מחזקת וטהורה, מה שהוסיף לחווית המעורבות המעצימה של המפגינים, כאילו לומר: "אנחנו כאן למען תושבי המדינה ורוצים להחזיר את הטוב לישראל, את התמימות ואת הצדק לחברה הישראלית". המוזיקה היא אכן אמצעי נהדר.

בסיום המחאה, נוקתה הכיכר משלטים והוחזרה לתפקידה המקורי: להיות כיכר תנועה, עד ההפגנה הבאה שתתקיים כרגיל בשבת, בשעה שש. מי שאוהב את ישראל דמוקרטית, נקייה משחיתות שלטונית וערכית ורוצה להצטרף ולחזק את המפגינים, להיות שותף להיסטוריה בהתהוותה, במקום לצפות בה מהצד – מוזמן באהבה.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Events for 1st נובמבר
No Events
Events for 2nd נובמבר
No Events
Events for 3rd נובמבר
No Events
Events for 4th נובמבר
No Events
Events for 5th נובמבר
No Events
Events for 6th נובמבר
No Events
Events for 7th נובמבר
No Events
Events for 8th נובמבר
No Events
Events for 9th נובמבר
No Events
Events for 10th נובמבר
No Events
Events for 11th נובמבר
No Events
Events for 12th נובמבר
No Events
Events for 13th נובמבר
No Events
Events for 14th נובמבר
No Events
Events for 15th נובמבר
No Events
Events for 16th נובמבר
No Events
Events for 17th נובמבר
No Events
Events for 18th נובמבר
No Events
Events for 19th נובמבר
No Events
Events for 20th נובמבר
No Events
Events for 21st נובמבר
No Events
Events for 22nd נובמבר
No Events
Events for 23rd נובמבר
No Events
Events for 24th נובמבר
No Events
Events for 25th נובמבר
No Events
Events for 26th נובמבר
No Events
Events for 27th נובמבר
No Events
Events for 28th נובמבר
No Events
Events for 29th נובמבר
No Events
Events for 30th נובמבר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות