מה ילדי נוער ז'-ח' חספין עשו כדי לתרום, לתת ולשפר את הסביבה

"נוער ז'-ח'" חספין, כ-70 נערים ונערות חיפשו איפה אפשר לתרום. חשבו וחשבו עד ש"בואו נלך למעיין, נבנה ספסלים ושולחן ונדאג לטיפוחו", אמרו החבר'ה. אמרו ועשו. כבוד!


 

במסגרת החינוך החברתי קהילתי (חינוך בלתי פורמאלי) ביישוב חספין, פועל "נוער ז'-ח'". הקבוצה מורכבת מ- 70 בנים ובנות. באחת הפעולות, עסקנו ודנו בסביבתנו – הגולן. חשבנו: מה אנו כילדי נוער ז'-ח' חספין יכולים לתרום, לתת ולשפר את הסביבה.

רעיון מדהים הועלה על ידי מספר בני נוער – "טיפוח הגולן". אנחנו הרי אוהבים את הטבע והסביבה, נהנים מהמעיינות והנופים הסובבים אותנו, אז למה שלא נטפח אותם ונשמור עליהם?

בתחילה, הועלו רעיונות איך וכיצד נוכל לטפח ולשפר בדרך הטובה ביותר. הנוער החליט פה אחד לטפח מעיין קרוב. המעיין משמש אותנו כמעט כל יום שישי בחודשי הקיץ, הוא נמצא ממש על הטיילת בין חספין לאבנ"י אית"ן ובמקום אין פינות ישיבה נוחות. "בואו נלך למעיין, נבנה ספסלים ושולחן ונדאג לטיפוחו", אמרו החבר'ה. יצרנו קשר עם המחלקה לחינוך סביבתי במועצה האזורית גולן, נפגשנו וסיפרנו להם על הרצון הטוב לדאוג לסביבה.

המחלקה נרתמה לעזרתנו ונתנה לנו את ברכת הדרך. במהלך הקיץ, מימשנו את הרעיון המקסים הזה בכמה מפגשים. ראשית, תכננו ושרטטנו לעצמנו מה אנו מעוניינים לראות במעיין, מה ישפר את הנוחות למטיילים וייפה את המעיין. בהתאם לכך, צבענו את העץ בחומר המתאים לתנאי חוץ. ניסרנו, הברגנו ובנינו שלושה ספסלים ושולחן ולבסוף, הובלנו את יצירתנו למעיין. חנכנו את הספסלים והשולחן בפק"ל קפה, עוגיות וקצת חטיפים.

אנו מזמינים אתכם תושבי הגולן לראות וליהנות מהספסלים והמעיין (בתקופות יותר חמות) וכמובן, לשמור על הספסלים, השולחן וכמובן, על הניקיון במקום. בינתיים, מוזמנים ליהנות מקצת תמונות. תודה לכל השותפים לתהליך.

 

"נוער ז'-ח'" חספין והמד"בים שילה ורחלי תשובה

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
אירועים שיתקיימו ב 1st מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th מרץ
No Events
אירועים שיתקיימו ב 31st מרץ
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?