רכזת קהילה ויער גליל עליון/גולן בקק"ל: "נטיעת עץ מסמלת חיבור לאדמה ולשורשים. יער הוא לא החצר האחורית, הוא חלון הראווה". רואים רחוק – נוטעים ירוק
ליבנת קינן, דוברות קק״ל
מיטל קציר, 35, מכרם בן זמרה, היא רכזת הקהילה והיער באזור גליל–גולן של קק"ל. בימים אלו, נמצאת קציר בהכנות לאירועי ט"ו בשבט, בממשק קהילה ויער גליל גולן קק"ל. אלו ימים של חגיגה משותפת, תוך שילוב ידיים לטובת קליטת קהל ביערות, לנטיעה חגיגית. השנה, הנטיעות הן בסימן: "רואים רחוק – נוטעים ירוק".
"העבודה השוטפת מול הקהל הרחב וקהילה היא רציפה לאורך השנה כולה, כאשר חג האילנות הוא אירוע שיא, המאפשר חיבור ישיר של כל אחד השותף בנטיעה. נטיעת עץ מסמלת חיבור לאדמה ולשורשים", אומרת קציר.
מבין אירועי קק"ל בחג האילנות – נטיעות ביער בירייה וברמת מגשימים בגולן וכן סדרי ט"ו בשבט עם הקהילות.
"אירועי ט"ו בשבט מייצרים חיבור בין הקהל והקהילה לערכי הקק"ל – שמירה על העצים, הטבע, אהבת היער על ידי פיתוח וטיפוח ואהבת הארץ. נטיעת עץ זו מצווה וגם מעשה בעל ערך סביבתי ואקולוגי".
קציר נכנסה לתפקיד כרכזת הקהילה והיער לפני כשמונה חודשים, אך מגיל 18 היא קשורה בקק"ל, במסגרתה שירתה במסגרת השירות הלאומי, כמדריכת טיולים, בחטיבת החינוך במרכזי השדה לביא וציפורי.
קק"ל משקיעה בפיתוח ובטיפוח של החניונים והאתרים: מסלולי אופניים והליכה, שבילי בריאות, תצפיות, אתרי מורשת והיסטוריה, חניונים, שלטי מידע לרווחת הציבור ועוד. המטרה היא לייצר מפגש חברתי ביער, כך שהקהל יראה את עצמו כחלק ממנו
"התפקיד שלי הוא לאפשר לקהל הרחב גישה וחיבור ליערות קק"ל, חניוניה ואתריה. לאפשר ממשק לקהילות השונות ליערות קק"ל, הסמוכים אליהם", אומרת קציר. "חיבור הקהל ליער מאפשר את ההנאה מהיציאה אל היער. קק"ל משקיעה בפיתוח ובטיפוח של החניונים והאתרים על כל המשתמע מכך: מסלולי אופניים, מסלולי הליכה, שבילי בריאות, תצפיות, אתרי מורשת והיסטוריה, חניונים, שלטי מידע לרווחת הציבור ועוד. המטרה לייצר מפגש חברתי ביער, כך שהקהל שמגיע אליו יראה את עצמו כחלק ממנו ובכך, היער מהווה חלון ראווה ולא חצר אחורית".
השטח, עליו אמונה קציר, הוא נרחב מאוד עם לא מעט יערות, חניונים ואתרים וכמובן, יישובים רבים, שלשמחתה הממשק ביניהם לבין היער הוא חיובי מאוד.
"כל הרעיון הוא לתת לקהילה את התחושה וההבנה שאנחנו כאן יחד אתם ועבורם וכך הם הופכים להיות שגרירי היער הנאמנים שלנו. הם מהווים את הלב הפועם ואנחנו בעשייה יחד אתם. הם דואגים לניקיון ולאימוץ אתר כזה או אחר ובכך יש ערך מוסף, ערך של נתינה.
"אני נהנית מהעבודה מאוד ומרגישה חיבור משמעותי, זכות ושליחות. אני חושבת שברגע שאנחנו רואים את היער כמשאב סביבתי, זה הופך להיות חלק מאתנו ובונה אותנו. שילוב של אדם–אדמה–סביבה הוא למען הירוק ולמען הדורות הבאים".
בתמונה: מיטל קציר. צילום: קק"ל
אולי יעניין אותך גם:
-
בין שגרה לחירום חיבור למערכת מיסרונים
אירועי השבת שעברה עברו על קצרין בשלום. זו ההזדמנות המתאימה לרענן לרענן את הוראות פיקוד…
-
הרכב מנצח
"סינקופה", התזמורת המשותפת לבתי הספר היסודיים בקצרין, מסיימת עוד שנה בסטייל. בזמן שתכניות טלוויזיה יוצרות…
-
מועדפת בצפון
מי משוגע לקום מוקדם בבוקר לעבודה חקלאית קשה, בצינה הגולנית, ללהוט מחום בצהריים, רחוק מפינוקי…