זה לא "רק ספר"

כמו שספרייה אינה רק מדפים עם ספרים. סיפורה של התערוכה "סיפור מסגרת", של הצלמת נוראל זאבי, המפיחה חיים בדמויות מספרים ידועים


מאת: לי אשד, מנהלת ספרייה ותרבות אשכול "אביטל"

מעשה בספרות קלאסית, קהילת פייסבוק מיוחדת וספרייה אחת בצפון הגולן.

כמנהלת ספריית "אביטל" ורכזת התרבות באשכול הצפון–גולני של המרכז הקהילתי, אני כל הזמן מחפשת את החיבורים בין ההון האנושי הייחודי והמזהיר שיש לנו במרחב, לסביבת הספרייה ועולמות התוכן שלה.

תרבות היא לא רק הפקות ענק בתשלום. תרבות היא הקרקע הפורייה, בה כל אחד מאתנו מרגיש נוח להביא מעצמו קדימה ולתרום לקהילה, שסביבו מתוך עולם התוכן שלו.

השקת תערוכת הצילום "סיפור מסגרת", של הצלמת נוראל זאבי, תושבת אלוני הבשן, צלמת וספרנית בספריית "אביטל" עונה בדיוק על ההגדרה הזו.

התערוכה, שנפתחה השבוע ותוצג אצלנו בספריית "אביטל "עד ה-1.11, ולאחר מכן בשאר ספריות הגולן, היא למעשה פרויקט חגיגות העשור לקבוצת הפייסבוק שנקראת "ספרים?", קבוצה שבה ספר הוא לעולם לא "רק ספר".

בתערוכה, שצילמה נוראל, מוצגות סצנות ודמויות מספרים אהובים שנבחרו בקפידה. בין הספרים שזכו לחיים, ניתן למצוא את "נשים קטנות", "הארי פוטר", "שרלוק הולמס", "שר הטבעות" ועוד רבים וטובים. בכל תמונה, הושקעו עשרות שעות התנדבות של חברות וחברי הקבוצה בהמון מחשבה, יצירתיות, זמן ומאמץ וכך התעוררו לחיים דמויות מוכרות ואהובות.

בזכות העבודה עם נוראל בספרייה שלנו, נחשפתי לפרויקט ומיד ידעתי שאני חייבת להביא אותו אלינו, לספרייה.

שיתוף פעולה טבעי עם מחלקת אמנויות, בניצוחה של גלית קוסובסקי מזרחי והספרייה האזורית גולן, בניהולה של עדי קרוב, הגשים את הרצון הזה למציאות צבעונית, ייחודית ומרגשת.

פתחנו את התערוכה בערב מרגש, עם כיבוד משובח והרצאה מרתקת ומלאת חידושים של נבט טחנאי, גם היא חברה בקבוצת הפייסבוק המדוברת ומופיעה בעצמה בצילומים בתור הבלש הרקול פוארו.

כאמור, התערוכה תוצג בספריית אביטל עד ה-1.11 ואני מזמינה את כל תושבי הגולן לפקוד אותנו ולראות את התערוכה הזו בשעות פתיחה: א', ב', ד', ה' – 8:00-14:00; א', ג', ה' – 16:00-18:45.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Events for 1st נובמבר
No Events
Events for 2nd נובמבר
No Events
Events for 3rd נובמבר
No Events
Events for 4th נובמבר
No Events
Events for 5th נובמבר
No Events
Events for 6th נובמבר
No Events
Events for 7th נובמבר
No Events
Events for 8th נובמבר
No Events
Events for 9th נובמבר
No Events
Events for 10th נובמבר
No Events
Events for 11th נובמבר
No Events
Events for 12th נובמבר
No Events
Events for 13th נובמבר
No Events
Events for 14th נובמבר
No Events
Events for 15th נובמבר
No Events
Events for 16th נובמבר
No Events
Events for 17th נובמבר
No Events
Events for 18th נובמבר
No Events
Events for 19th נובמבר
No Events
Events for 20th נובמבר
No Events
Events for 21st נובמבר
No Events
Events for 22nd נובמבר
No Events
Events for 23rd נובמבר
No Events
Events for 24th נובמבר
No Events
Events for 25th נובמבר
No Events
Events for 26th נובמבר
No Events
Events for 27th נובמבר
No Events
Events for 28th נובמבר
No Events
Events for 29th נובמבר
No Events
Events for 30th נובמבר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות