"הקומה השנייה" – תמונת ניצחון – עסקים חדשים

דווקא בימי המלחמה, כשאין תנועה תיירותית, יזמים צעירים בגולן, דור ההמשך, פותחים עסקים חדשים (הסעדה) ואומרים: אנחנו כאן כדי להישאר. זאת תמונת ניצחון

הגולן, תמיד היה יעד תיירותי שמשך אליו מטיילים רבים. בלי להיות משוחדת, אני חושבת שזהו האזור הכי יפה בארץ, עם שקט ושלווה, נחלים זורמים, פריחה יפהפייה והכנרת פרוסה לרגליו.

לצערנו, מאז השבעה באוקטובר, גם הגולן הפך לאזור מלחמה ואנחנו נשארנו פה, נאחזים באדמתנו, אבל המטיילים חששו להגיע. רבים מאתרי התיירות נסגרו, או שנפתחו לסירוגין. הגולן לא היה שומם כמו בשנה האחרונה, כבר שנים רבות.

דווקא בתקופה מאתגרת שכזאת, קמו יזמים צעירים מקומיים שמצאו הזדמנויות ופתחו עסקים חדשים בתחום המזון, למרות האתגרים, עם אמירה חזקה: אנחנו כאן כדי להישאר ולנצח.

אז בינתיים, ברוך השם, יש התעוררות ואתרי התיירות חוזרים לפעילות. יצאתי לשמוע שניים מהסיפורים היפים של היזמים הצעירים, הדור הממשיך של המשפחות המקומיות, שחולמים ומגשימים. מה שמשותף ליזמים הצעירים שפגשתי הוא אהבתם לאוכל ואירוח, החיבור לגולן והרצון להישאר במקום בו גדלו.

"הקומה השנייה"

העסק: "הקומה השנייה" – שווארמה, פלאפל, סביח, שיפודים ועוד…

המיקום: המרכז המסחרי "איתן", בקומה השנייה.

הבעלים: רן ברנשטיין, 25, יותם כרמל, 33, חברי ילדות מהמושב אניעם.

החלום: היה להם חלום לפתוח שווארמה ודווקא תוך כדי המלחמה, חיפשו לעשות משהו שיגרום להם להישאר בגולן.

את רן ברנשטיין אני מכירה עוד מאז היותו נער צעיר, שהתחיל לעבוד אצלי כשוטף כלים, ב"יעלי". מהר מאוד הפך לעוזר טבח ובהמשך, כבר היה מבשל בעצמו, עוד לפני שסיים את התיכון. בחור נמרץ, עם רצון ללמוד ומשמעת עצמית, שידע לקחת אחריות. אחרי שירות צבאי בחטיבת כפיר, הוא יצא לעבוד בעיר הגדולה תל אביב וניהל בתי קפה. אבל הוא מספר לי שלא התחבר לתל אביב ורצה לחזור לגולן. עם פרוץ המלחמה, הוא יצא למילואים, עזב את המרכז וחזר הביתה, לאניעם.

רן: "האהבה שלי למטבח התחילה מילדות. הייתי מבשל בבית. בגיל 13, כבר התחלתי לעבוד במסעדה. אהבתי את זה והיה לי חלום לפתוח מקום משלי.

"למה דווקא שווארמה? אני אוהב לאכול שווארמה מגיל צעיר וזה מה שהכי רציתי.

תוך כדי המילואים, הייתה התלבטות אם לחזור לגולן. אני אוהב את השקט ואת החברים. פה זה הבית שלנו.

זאת תקופה מאתגרת לפתוח עסק

"הייתה הזדמנות והלכנו עליה. זה מאתגר, אבל גם מאוד מספק. אנשים באים, אוכלים, נהנים. התגובות מחממות ונותנות לנו דרייב להמשיך.

משהו לסיום: אנחנו עושים הכול בעצמנו, החומרים טריים ואיכותיים חשוב לנו שהשירות יהיה עם חיוך והמקום כשר למהדרין.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
אירועים שיתקיימו ב 1st ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th ינואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 31st ינואר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?