דווקא בימי המלחמה, כשאין תנועה תיירותית, יזמים צעירים בגולן, דור ההמשך, פותחים עסקים חדשים (הסעדה) ואומרים: אנחנו כאן כדי להישאר. זאת תמונת ניצחון
הגולן, תמיד היה יעד תיירותי שמשך אליו מטיילים רבים. בלי להיות משוחדת, אני חושבת שזהו האזור הכי יפה בארץ, עם שקט ושלווה, נחלים זורמים, פריחה יפהפייה והכנרת פרוסה לרגליו.
לצערנו, מאז השבעה באוקטובר, גם הגולן הפך לאזור מלחמה ואנחנו נשארנו פה, נאחזים באדמתנו, אבל המטיילים חששו להגיע. רבים מאתרי התיירות נסגרו, או שנפתחו לסירוגין. הגולן לא היה שומם כמו בשנה האחרונה, כבר שנים רבות.
דווקא בתקופה מאתגרת שכזאת, קמו יזמים צעירים מקומיים שמצאו הזדמנויות ופתחו עסקים חדשים בתחום המזון, למרות האתגרים, עם אמירה חזקה: אנחנו כאן כדי להישאר ולנצח.
אז בינתיים, ברוך השם, יש התעוררות ואתרי התיירות חוזרים לפעילות. יצאתי לשמוע שניים מהסיפורים היפים של היזמים הצעירים, הדור הממשיך של המשפחות המקומיות, שחולמים ומגשימים. מה שמשותף ליזמים הצעירים שפגשתי הוא אהבתם לאוכל ואירוח, החיבור לגולן והרצון להישאר במקום בו גדלו.
"הקומה השנייה"
העסק: "הקומה השנייה" – שווארמה, פלאפל, סביח, שיפודים ועוד…
המיקום: המרכז המסחרי "איתן", בקומה השנייה.
הבעלים: רן ברנשטיין, 25, יותם כרמל, 33, חברי ילדות מהמושב אניעם.
החלום: היה להם חלום לפתוח שווארמה ודווקא תוך כדי המלחמה, חיפשו לעשות משהו שיגרום להם להישאר בגולן.
את רן ברנשטיין אני מכירה עוד מאז היותו נער צעיר, שהתחיל לעבוד אצלי כשוטף כלים, ב"יעלי". מהר מאוד הפך לעוזר טבח ובהמשך, כבר היה מבשל בעצמו, עוד לפני שסיים את התיכון. בחור נמרץ, עם רצון ללמוד ומשמעת עצמית, שידע לקחת אחריות. אחרי שירות צבאי בחטיבת כפיר, הוא יצא לעבוד בעיר הגדולה תל אביב וניהל בתי קפה. אבל הוא מספר לי שלא התחבר לתל אביב ורצה לחזור לגולן. עם פרוץ המלחמה, הוא יצא למילואים, עזב את המרכז וחזר הביתה, לאניעם.
רן: "האהבה שלי למטבח התחילה מילדות. הייתי מבשל בבית. בגיל 13, כבר התחלתי לעבוד במסעדה. אהבתי את זה והיה לי חלום לפתוח מקום משלי.
"למה דווקא שווארמה? אני אוהב לאכול שווארמה מגיל צעיר וזה מה שהכי רציתי.
תוך כדי המילואים, הייתה התלבטות אם לחזור לגולן. אני אוהב את השקט ואת החברים. פה זה הבית שלנו.
זאת תקופה מאתגרת לפתוח עסק
"הייתה הזדמנות והלכנו עליה. זה מאתגר, אבל גם מאוד מספק. אנשים באים, אוכלים, נהנים. התגובות מחממות ונותנות לנו דרייב להמשיך.
משהו לסיום: אנחנו עושים הכול בעצמנו, החומרים טריים ואיכותיים חשוב לנו שהשירות יהיה עם חיוך והמקום כשר למהדרין.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
יישובים חדשים
במרץ 2000, עם סתימת הגולל על האפשרות לנסיגה מהגולן ופירוק ההתיישבות, פנו ראשי הקהילה למשימה…
- ניצחון התרבות על השנאה
אמן אמתי ישאף להופיע בפני כל אחד, אפילו בפני אויבו, כי אמנות, כל אמנות, היא…
-
ביכורי עסקים בגולן 2
מספרים שנפתחה מספרה כפיר ונופר פתחו מספרה והפייסבוק מלא בפרגונים ומחמאות. הם באים לעבוד גם…