פעם כולם היו בפייסבוק, היום? הצעירים ברחו למקומות אחרים! רוצים לדעת איפה הילדים והנכדים שלכם באמת מבלים ברשת? כל התשובות בכתבה הבאה
חשבתם שהצעירים עדיין בפייסבוק? תחשבו שוב! אם אתם מעל גיל 50, יש סיכוי טוב שאתם זוכרים את הימים שבהם כולם היו בפייסבוק. הייתם מעלים תמונות מהטיול האחרון, שולחים ברכות ליום הולדת. אבל אז קרה משהו – הצעירים נעלמו! אז לאן הם הלכו? באילו רשתות הם באמת משתמשים? ואיך כל זה קשור אלינו, ההורים והסבים שרוצים להבין איך העולם הדיגיטלי של היום נראה? בואו נצלול יחד לעולם של דור ה-Z ונגלה מה באמת קורה שם.
מה זה דור ה-Z? ומה ההבדל בינו לבין דור ה-X? כדי להבין איפה הצעירים נמצאים היום, קודם כול צריך להבין מיהם.
דור ה-Z אלה הצעירים של היום, שנולדו בין השנים 1997-2012. הם לא מכירים עולם בלי אינטרנט, גדלו עם סמארטפונים ורובם מבלים שעות ביום ברשתות חברתיות כמו "טיקטוק" ו"אינסטגרם".
דור ה-X זהו הדור של בני 40-59, שנולדו בין השנים 1965-1980. אתם אולי חלק מהדור הזה. זהו דור שגדל בעולם שבו לא היה אינטרנט, אבל עם הזמן, התאקלם לטכנולוגיה. רוב בני דור ה-X עדיין פעילים בפייסבוק, אבל פחות מתחברים לאפליקציות החדשות כמו טיקטוק.
עכשיו, נשאלת השאלה: אם הצעירים כבר לא ב"פייסבוק", איפה הם כן נמצאים?
הרשתות שהצעירים באמת נמצאים בהן
נתחיל עם הפלטפורמה הפופולרית ביותר, יוטיוב. לפי מחקר של Pew Research, 90% מבני הנוער, בגילאי 13-17, משתמשים ביוטיוב באופן קבוע. בשבילם, זהו תחליף לטלוויזיה. הם רואים סרטונים, לומדים נושאים חדשים ואפילו מחפשים תשובות לשיעורי הבית.
טיקטוק – המקום שבו נולדים הטרנדים, אם שמעתם את הנכדים שלכם מדברים על "אתגרי ריקוד", או על סרטונים ויראליים, סביר להניח שהם ראו את זה בטיקטוק. זוהי פלטפורמה שמבוססת על סרטונים קצרים והפכה ללהיט ענק בקרב הצעירים. 63% מהנוער משתמשים בה על בסיס קבוע.
אינסטגרם – הרשת של התמונות והסטוריז, אינסטגרם היא עדיין רשת פופולרית מאוד, בעיקר בגלל הסטוריז (סרטונים ותמונות שנעלמים אחרי 24 שעות). 61% מבני הנוער פעילים באינסטגרם והיא משמשת אותם בעיקר לשיתוף חוויות יום-יומיות ולמעקב אחרי ידוענים ומשפיענים.
סנאפצ'ט – המקום לסודות של הצעירים, אם מעולם לא שמעתם על סנאפצ'ט, אל תדאגו, אתם לא לבד. בארץ שלנו, אולי היא לא הכי פופלרית, אבל זו רשת חברתית שבה ההודעות נמחקות אחרי שנצפו ולכן היא פופולרית בקרב צעירים שמחפשים פרטיות. 55% מהם משתמשים בה באופן קבוע.
מה קורה עם פייסבוק וטוויטר?
פעם, פייסבוק הייתה המקום שבו כולם נמצאים. היום, רק 32% מבני הנוער טורחים להיכנס אליה. רובם מרגישים שהיא "מבוגרת מדי" ושמי שמשתמש בה הם בעיקר ההורים והסבים שלהם.
ומה עם טוויטר כיום? (ששינתה את שמה ל-X) גם כאן המצב לא מזהיר – רק 17% מהצעירים משתמשים בה ורובם מעדיפים רשתות אחרות.
האם טוויטר היא באמת "הבית של הצעירים"? לאחרונה, טוויטר פרסמה נתונים שמציגים את עצמה כ"בית של 'דור ה-Z'". החברה טוענת כי 31% מהמשתמשים שלה הם צעירים ושיש עלייה מתמדת בשימוש שלהם בפלטפורמה. אבל האם זה נכון? הנתונים ממחקרים עצמאיים אומרים אחרת.
מחקר של Pew Research מראה שהשימוש של בני נוער ב-X נמצא דווקא בירידה.
גם מחקר של Global Web Index לא כלל את X ברשימת חמש הרשתות המובילות לדור ה-Z. אז נכון, יש צעירים שמשתמשים בטוויטר, אבל הם הרבה פחות ממה שהחברה רוצה שתחשבו.
מסקנה: רוצים להבין את הדור הצעיר? תסתכלו איפה הוא באמת נמצא! הצעירים של היום כבר לא מבלים בפייסבוק כמו פעם. אם אתם רוצים לדעת מה קורה אתם, תסתכלו על הרשתות החדשות שמובילות את העולם הדיגיטלי: יוטיוב, טיקטוק, אינסטגרם וסנאפצ'ט. פייסבוק וטוויטר? הצעירים כבר כמעט לא שם! אז בפעם הבאה שאתם רוצים להבין מה קורה בעולם הדיגיטלי, אל תסתמכו רק על מה שהחברות הגדולות מספרות – תבדקו לאן הילדים והנכדים שלכם באמת הולכים.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
האופים הצעירים
רוני רביב ובן זוגה, אביעד ליברמן, מציגים למכירה את לחמי המחמצת המיוחדים והטעימים, בשוק האיכרים "ע"ז-איז…
-
איפה המרכז המסחרי של הגולן?
מה הסיבה לכך שבכל שכונה בכרמיאל, למשל, עומד לו קניון עם עשרות חנויות, וכאן, אצלנו…
- תערוכה בנושא "ראש" במרכז הצעירים קצרין
תערוכה בנושא "ראש" במרכז הצעירים קצרין צילום - מיכאל שמידט אמן צילום שמרבית מהתמונות…