אות יקיר הגולן הוענק לשגריר ארה"ב בישראל לשעבר, דיוויד פרידמן, בהוקרה על תרומתו המכרעת להכרת ארה"ב בריבונות ישראל על הגולן
ל פני שש שנים, ב-25.3.19, הכירה ארצות הברית באופן רשמי בריבונות ישראל על רמת הגולן, מהלך משמעותי וציוני בהיסטוריה של הגולן.
ביום השנה השישי להכרה, בטקס מרגש, בהשתתפות מנהיגות הגולן, חברי מליאה, ארגונים ופדרציות ישראליים ובינלאומיים, הוענק אות "יקיר הגולן" לשגריר ארצות הברית בישראל לשעבר, דיוויד פרידמן, בהוקרה על תרומתו המכרעת למהלך ההיסטורי.
ראש המועצה האזורית גולן, אורי קלנר, הדגיש כי ההכרה בריבונות הישראלית על הגולן נתפסת כהשלמת תהליך היסטורי של עם השב לשורשיו ומחדש את חיבורו לאדמה ההיסטורית.
"סגרנו חשבון עם אספסיאנוס וטיטוס"
בנאומו, הדגיש ראש המועצה את החיבור בין ההתיישבות היהודית הקדומה להתיישבות הנוכחית.
"אנחנו סוגרים חשבון עם חייליו של אספסיאנוס וטיטוס בנו, מסיימים שנים של מאבקים והופכים את הגולן לנכס אסטרטגי וחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל ולא נזוז מכאן אף פעם".
בנאומו, שיתף השגריר פרידמן במהלכים שקרו מאחורי הקלעים והובילו להכרה ובדברים שהדהדו בעוצמתם, הדגיש את מקומה הייחודי של קהילת הגולן בימים הסוערים שעוברים על החברה הישראלית כולה.
"'העם עם הגולן' היה הסלוגן המוצלח ביותר שפגשתי בישראל. המאבק על הגולן היה מאבק כלל ישראלי, בו כל הצדדים ניצחו וזה הגולן – סמל ליכולת לחיות יחד ולייצר הסכמות וקונצנזוס. רוח הגולן צריכה לחלחל לכל מדינת ישראל", ציין השגריר פרידמן.
סגן ראש המועצה, יעקב שה לבן, הדגיש את משמעות ההכרה האמריקנית בהקשר ההתמודדות עם אתגרי המלחמה: "ההכרה האמריקנית יצקה תשתית חוקית וציבורית שאפשרה לנו לרתום ארגונים מצפון אמריקה לפעול באזור. כ-30 מיליון ש"ח גויסו מארגונים אלו ושימשו אותנו למיגון, ציוד מחלקות ההגנה היישוביות, קיום פעולות חינוך תרבות וחוסן, פיתוח תשתיות ועוד. ערב ההוקרה עמד גם בסימן הצדעה והכרת הטוב של קהילת הגולן לשותפים הנפלאים שלנו".
הגולן מחזק את מעמדו הבין-לאומי: שנת פריצת דרך ביחסי החוץ
הערב היווה נקודת שיא לתהליך שמובילה המועצה בשנה האחרונה, לחיזוק משמעותי של מעמדו הבין-לאומי של הגולן, מתוך חזון להפוך למוקד משיכה לשיתופי פעולה בין-לאומיים.
"ראינו חשיבות עליונה בחיזוק הקשר עם יהדות התפוצות ובהעמקת ההכרה הבין-לאומית בריבונות ישראל בגולן", אומר ראש המועצה, אורי קלנר.
"אנחנו שמים לראשונה את הגולן על מפת הפילנתרופיה", משתף סגן ראש המועצה, יעקב שה לבן, האמון על תחום קשרי החוץ. "מתוך המשבר של המלחמה, צומחות גם הזדמנויות. לקחנו אתגר קשה והפכנו אותו למנוף לצמיחה, דרך חיבורים משמעותיים עם שותפים אסטרטגיים חדשים לפיתוח הגולן".
סיכם ראש המועצה: "אנחנו עם הפנים קדימה להרחבת ההכרה האמריקנית לעוד מדינות ובמקביל, פועלים ליזום מהלכים מצדנו למען אחינו ואחיותינו בתפוצות ולהביא להם את כוחות החוסן של קהילת הגולן".
תודה ענקית לנותני החסות לאירוע, ידידי אמת של הגולן – גרנט וג'ניפר דינר מקליבלנד, ארה"ב
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
החברה של הגולן בכנסת
בפעם השנייה בחודשיים האחרונים, ח"כ דר' רות קלדרון, מסיעת יש עתיד, ביקרה באזור כדי לקדם…
-
נוער הגולן מדריך את ילדי הגולן
שביל הגולן משמש כ"עמוד שדרה", דרכו נוגעים התלמידים בתכנים רלוונטיים מעולם שמירת הטבע, הגיאולוגיה, הארכיאולוגיה…
-
חזון הגולן של הרצל
י' אייר הוא יום הולדתו ה-157 של חוזה מדינת היהודים, בנימין זאב הרצל. ב"אלטנוילנד", מוקדש…