אין לחץ

למזונות מסיימים יש את הכוח לנצח לחץ דם גבוה, או אפילו למנוע אותו מלכתחילה. צימוקים, תותים, סלק ועוד, טבעיים וללא תופעות לוואי


ברור לנו כי שמירה על דיאטה נכונה היא הדרך הטובה ביותר לשמירה על לחץ דם תקין.  אכילה קבועה של מספיק ירקות ופירות, בחירה בדגנים מלאים על פני מזונות מעובדים ומתועשים, הימנעות מהוספת מלח מיותר במזון ומשתיית אלכוהול הם חלק קטן, אך חיוני ביותר, בתהליך איזון המדדים של לחץ הדם.

יש כמה מזונות יוצאי דופן המספקים הוכחות כמאזנים טובים וחזקים של לחץ הדם. שלא כמו תרופות מקובלות להורדת לחץ דם, המביאות אתן תופעות לוואי רבות ולא רצויות, מזונות אלו בטוחים ומועילים. לפניכם רשימה של מזונות שנחקרו ונמצאו מורידי לחץ דם טבעיים והוספתם לתפריט היומי היא דרך פשוטה וקלה לעזור לגוף לאזן את לחץ הדם, או אפילו למנוע מלכתחילה לחץ דם גבוה.

שמן זית – הרכיב הבולט בתזונה הים-תיכונית, שנמצאה כבריאה והמאוזנת ביותר לבריאות האדם. לקבלת השפעתו, הידועה רבות כמיטיבה עם כלי הדם, יש להשתמש בשמן זית בכבישה קרה ובאיכות מעולה, אחרת אין בו תועלת

צימוקים – נסו לשלב בתפריט היומי פעמיים-שלוש ביום חופן צימוקים, עדיפות לכהים. מחקר הראה כי אכילה קבועה של צימוקים תשפיע לטובה על לחץ הדם, תוך פחות מחודש של אכילה. זאת, כנראה בהשפעת כמות הסיבים הרבה והמינרל פוטסיום, הנמצאים בצימוקים.

תותים – מכל המינים ובכל הצבעים, קפואים, טריים, בשייק עם יוגורט, או סתם ככה כמנה טרייה, יפה וטעימה, בסוף היום. במחקר עם גברים ונשים באמצע החיים, ששתו ואכלו כ- 100 גרם תותים שונים ביום, נרשמה ירידה משמעותית בערכי לחץ הדם, הכולסטרול וחל שיפור בקרישיות הדם. המחקר מראה כי הצבע המרשים שבפירות אלו אחראי להשפעה המיטיבה על הלב וכלי הדם.

סלק – סלק מתגלה כבעל יכולות להורדת לחץ דם וכמגן כלי דם. במחקר אחד, נמצא כי אנשים ששתו כוס מיץ סלק ביום, או אכלו מאכלים המכילים סלק בכל יום, השפיעו על לחץ הדם שלהם לטובה ב-24 השעות שלאחר מכן. לכן אכילה/שתייה קבועה של סלק, כחלק מהתפריט היומי, תשמר לחץ דם תקין. ירקות נוספים בעלי תכונות אלו הם הקייל והכרוב.

זרעי פשתן – עשירים בסיבים תזונתיים וחומצות שומן טובות כאומגה 3, יכולים בהחלט להיות אחד הדברים הטובים ביותר להוספה לתפריט היומי, כחלק מטיפול טבעי להורדת לחץ הדם. שילוב קבוע של זרעי פשתן, רצוי טחונים (ניתן לשלב עם זרעי צ’יה) בסלט, ביוגורט, או בכריך, ייתן את אותותיו על מדדי לחץ הדם.

שוקולד מריר – שתי קוביות ביום משוקולד מריר, 70%-80% מוצקי קקאו, יתמכו ויעזרו להוריד לאט ובטוח את לחץ הדם למדדים בריאים.

שמן זית – הרכיב הבולט בתזונה הים-תיכונית, שנמצאה כבריאה והמאוזנת ביותר לבריאות האדם. לקבלת השפעתו, הידועה רבות כמיטיבה עם כלי הדם, יש להשתמש בשמן זית בכבישה קרה ובאיכות מעולה, אחרת אין בו תועלת לבריאותנו. בשמן האיכותי, קיימים חומרים חזקים נוגדי חמצון. שלוש כפות שמן זית ביום, בסלט, או בכל דרך אחרת, לא מחוממת, או מבושלת, תזכה אותנו בכל רכיבי התזונה המשובחים שיש בשמן הזית.

מרק גספאצ’ו – בהמשך לתזונה הים-תיכונית וישירות מאיטליה היפה והטעימה… המרק הזה מלא בעגבניות עשירות בוויטמינים ומינרלים ובצבע האדום, שום טרי טרי, שמן זית איכותי, ריחן ומלפפונים טריים. אמנם מחקר קליני הראה שיפור ניכר רק בבדיקות מעבדה, אין להוריד מערכו של זה ביכולתו לעודד ירידה ברמות של לחץ הדם. למרות הוספת מלח למתכון, הסגולות של הרכיבים האחרים מיטיבות ומאזנות את השפעת המלח. מה גם שניתן לצמצם בכמות המלח.

מרק גספאצ’ו

למרק:
5 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות
6 שיני שום כתושות
1 בצל קטן, קצוץ גס
2 פרוסות עבות של חלה, או לחם אחר, ללא הקרום
1/3 כוס שמן זית משובח
1/3 כוס מים
4 כפות חומץ בן יין
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1/2 מלפפון, חתוך לקוביות קטנות

טוחנים את חומרי המרק במעבד מזון, או עם מוט ריסוק חשמלי, למרקם חלק. מעבירים למקרר לשעה לפחות. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לכוסות, או לקעריות, מניחים במרכז קוביות פלפל ומלפפון ומגישים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אירועים שיתקיימו ב 27th מאי
אירועים שיתקיימו ב 28th מאי
אירועים שיתקיימו ב 1st יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th יוני
אירועים שיתקיימו ב 6th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון
[adrotate group="2"]

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?