ספרים, רבותיי, ספרים

אבל מודפסים. הקִדמה והספרים הדיגיטליים לא עושים לי את זה. בשביל לקרוא, צריך להחזיק ביד ספר, עם מגע של ספר וריח של ספר


השבוע, נפתחו חגיגות שבוע הספר. אני אוהבת את שבוע הספר ובכלל, אני מסוג האנשים שאוהבים ספרים מודפסים. אוהבת חנויות ספרים, בתים עם ספריות עמוסות. אני גם מעריצה סופרים ומאז שאני בכיתה ד' בערך, יש לי מנוי לספרייה. הספרנית שלנו ביונתן מפרגנת ואומרת שאני מהקוראים המתמידים והיא מקפידה לשמור לי את הספרים החדשים. תמיד אהבתי ספרים ובשנים האחרונות, חזרתי לקרוא הרבה. גם האיש קורא המון… הוא אוהב ספרי מתח ומחשבה, אני אוהבת רומנים קלילים ונחמדים, ספרי עידן חדש ומודעות וניהול וכאלה.

אבל אני אוהבת אותם כשהם מודפסים. הקִדמה והספרים הדיגיטליים לא עושים לי את זה. שמעתי לאחרונה שתכף גם יתחילו לצאת ספרים מוקלטים… לי, באופן אישי, לא בא שמישהו יקריא לי סיפור, אבל אני לא קובעת ומקורות יודעי דבר ומביני עניין אומרים שיש לזה ביקוש, רק אומרת שלא יבנו עליי.

ראיתי פרסומים שמחסן הספרים של "ידיעות ספרים", בחולון, נפתח לקהל הרחב לכבוד שבוע הספר וחשבתי לנסוע. זו נשמעה לי חוויה נהדרת. בסוף, זה לא הסתדר לי. ככה זה כשגרים בגולן. חולון קצת רחוקה, זה לא קפיצה… התאכזבתי שהתכנית השתבשה, אז כפיצוי קטן ארגנו לנו, ב"יום הגולן", יריד ספרים יד שנייה, בהאנגר במתחם "צנובר". טוב, ברור שאין מה להשוות, אבל מודה שזו הייתה חוויה די נחמדה, להתפנק בספרים שווים בחמישה שקלים ויותר מזה, היה מקסים לראות אנשים יוצאים עם סלים עמוסים בספרים שקנו.

עינת שימשוני, הסופרת המקומית, מכרה את ספריה וחילקה חתימות כמו בדוכני שבוע הספר הרציניים ומשמח לראות שספרים תמיד היו ויישארו אוצר אהוב.

ב"יום הגולן", היה יריד ספרים יד שנייה, בהאנגר במתחם "צנובר". טוב, ברור שאין מה להשוות, אבל מודה שזו הייתה חוויה די נחמדה, להתפנק בספרים שווים בחמישה שקלים ויותר מזה, היה מקסים לראות אנשים יוצאים עם סלים עמוסים בספרים שקנו

אחלה חגיגה גולנית

אם כבר הזכרתי את "צנובר", אז הייתה אחלה חגיגה גולנית. היו מתקני אתגר לילדים, המון דוכני אוכל ותצוגה ומכירה של אמני הגולן. היה מכל עמוס בתפוחי הגולן שחולקו חופשי, צלמי מגנטים, פינות ישיבה מפנקות ועוד. המופעים היו של אמנים מקומיים – שי חזן, מאניעם, ענת מלמוד המהמהמת, מרמת מגשמים, שהשיר שלה "להיות שמחה" מככב אצלי בפלייליסט שלוש פעמים ברצף. היו גם חבורת ילדי הקרקס, מנוב, שעשו להטוטים מקסימים, עפתי עליהם… והיו עוד כמה מקומיים שיסלחו לי שפספסתי אותם והמופע המרכזי – "ג'יין בורדו" שלנו, הלא היא דורון טלמון, היפה והמוכשרת מרמות, שאירחה את אמיר דדון. איזה כיף לנו שיש כאלה כוכבים מתוצרת הגולן. בקיצור, מצאנו לנו ספסל מרופד ונהנינו מההופעה, פגשנו הרבה אנשים, היה שמח וכיף ב"יום הגולן".

עכשיו תחילתו של פסטיבל הדובדבן בגולן ועוד פסטיבלים נהדרים שמתוכננים בצפת ובגליל, במהלך הקיץ. חגיגות ופסטיבלים זה תמיד כיף וטוב שיש תירוץ לחגוג. חג הספר, חג הדובדבן, חג הגולן, חג הכלייזמרים ועוד… העיקר שיהיו לנו חגים ונהיה תמיד בשמחות.

אוקטובר 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Events for 1st אוקטובר
No Events
Events for 2nd אוקטובר
No Events
Events for 3rd אוקטובר
No Events
Events for 4th אוקטובר
No Events
Events for 5th אוקטובר
No Events
Events for 6th אוקטובר
No Events
Events for 7th אוקטובר
No Events
Events for 8th אוקטובר
No Events
Events for 9th אוקטובר
No Events
Events for 10th אוקטובר
No Events
Events for 11th אוקטובר
No Events
Events for 12th אוקטובר
No Events
Events for 13th אוקטובר
No Events
Events for 14th אוקטובר
No Events
Events for 15th אוקטובר
No Events
Events for 16th אוקטובר
No Events
Events for 17th אוקטובר
No Events
Events for 18th אוקטובר
No Events
Events for 19th אוקטובר
No Events
Events for 20th אוקטובר
No Events
Events for 21st אוקטובר
No Events
Events for 22nd אוקטובר
No Events
Events for 23rd אוקטובר
No Events
Events for 24th אוקטובר
No Events
Events for 25th אוקטובר
No Events
Events for 26th אוקטובר
No Events
Events for 27th אוקטובר
No Events
Events for 28th אוקטובר
No Events
Events for 29th אוקטובר
No Events
Events for 30th אוקטובר
No Events
Events for 31st אוקטובר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות